karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:27:11

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-01 14:33:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Toimiiko? Kyseessä siis itse tehty majoneesi, jossa munankeltuaista, kirkastettua voita ja oliiviöljyä.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-01 14:37:25 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Melko luova idea. Kokeilemalla selvinnee.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-01 17:13:23 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92342
Useimmat sanovat, ettei itse tehty majoneesi ennätä kaapissa hapantua.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-01 19:05:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Syön joka päivä majoneesia ja sen valmistus on vihoviimeistä nyhertämistä. Lähes samalla vaivalla saisi tehtyä useamman annoksen. Kaikkein suurin ongelma kun on rasvaisten työvälineiden pesu ja jäljelle jääneiden valkuaisten vieminen kompostiin. Niitä kun ei voi kipata biojäteastiaan, koska se likaantuisi ja sitten sekin pitäisi pestä ja kuivata... Haluaisin tehdä kerralla esim. viikon annoksen.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-01 20:16:11 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Tee niistä valkuaisista juustopalleroita, vehnäjauhon voi korvata mantelijauheella tai perunajauholla. https://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=81 Itse teen arkimajoneesin valkuaisineen.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-02 07:38:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
vanha karppu kirjoitti:
Syön joka päivä majoneesia ja sen valmistus on vihoviimeistä nyhertämistä. Lähes samalla vaivalla saisi tehtyä useamman annoksen. Kaikkein suurin ongelma kun on rasvaisten työvälineiden pesu ja jäljelle jääneiden valkuaisten vieminen kompostiin. Niitä kun ei voi kipata biojäteastiaan, koska se likaantuisi ja sitten sekin pitäisi pestä ja kuivata... Haluaisin tehdä kerralla esim. viikon annoksen.

Viikon annos (ja kahdenkin) säilyy vielä hyvin jääkaapissa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-02 23:48:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Ihanko totta?? Minä luulin, että keltuaisruoat pilaantuvat tosi nopeasti. (En ole keksinyt vielä keinoa, millä saisin suolan sekoittumaan majoneesiin.)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Majoneesin pakastaminen
ViestiLähetetty: 2019-05-03 11:02:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Se keltuainen on majoneesissa paksun rasvakalvon sisällä eli turvassa. Ja koska käytät voita, majoneesisi on kiinteämpää (varsinkin jääkaapissa) eikä nestettä, joten vain sen pinta voisi edes teoriassa päästä hapen vaikutuksen alaiseksi... ja koska käytät voita, suuri osa majoneesisi rasvahappoja on tyydyttyneitä, ja niille happikaan ei voi mitään : )

Mielenkiintoista miten kaupasta ostettua majoneesia (ja ihan mitä vain muutakin valmistavaraa) voi kuulemma käyttää viikkotolkulla, mutta kotitekoiset pitäisi käyttää päivässä tai hukka perii (eikä tämä koske mitenkään erityisesti sinua, vaan kaikkia mediassa; varoitukset koskevat 10 kertaa pahempina kaikkea kotitekoista).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)