Joo, ei ne hiilarini kai koskaan ihan sataan nousseet, mutta 75-80 tuli helposti täyteen.
Hapankaali oli nuorena herkkuani ja varsinkin jumalaisen pehmeä ja aromikas saksalainen weinsauerkraut (valkoviinihk). Piti kuitenkin lopettaa sen käyttö, koska sain liikaa kiillevaurioita.
Ja nykyisin en voi syödä enää tavallistakaan kaalia, koska suolistoni tuottaa siitä maitohappobakteereja, jotka riehaannuttavat selän nivelrikon.
Eli ei ole tällä hetkellä paljoakaan ruoka-aineita, joista todella tykkäisin. Nakkeja syön pitkin hampain saaden ne alas vain runsaan sinapin kanssa. Sokeroidun, koska muuta en pysty syömään.
Ainahan mulla on tosin ollut tämä ongelma, että suurin osa ruosta maistuu pahalta. Joko liian suolaiselta tai liian makealta tai l. happamalta tai karvaalta. Aistiyliherkkyys ei ole mielestäni mikään voimavara, vaan täyttä paskaa.
Lampaanliha voisi varmaan ratkaista syömisongelmani, mutta valtio maksaa ME-ja asperger- sekä kipupotilaille niin heikkoa sosiaaliturvaa, että lampaanlihasta voi vain haaveilla. Vuoden kuluttua menetän jopa naurettavan suuruisen 90 euron asumistukeni, enkä tajua, miten tulen enää toimeen, kun Kela on lakkauttanut vammaistukeni samalla kun sairaskuluni ovat moninkertaistuneet.
Lähes puolet tuloistani meni viime vuonna terveyskuluihin.