matsutake kirjoitti:
Hui, säikähdin tätä ketjua sen verran että pakko tulla kyselemään. Jos laihduttaa normipainon sisällä, voiko kehittyä insuliiniresistenssi jos syö vähän hiilareita (20g/päivä)? Jos niitä sitten lisää vähitellen, paisuuko jopa ylipainoiseksi? Vai miten tää juttu menee?
Entä jos pitää hiilarit koko ajan tasaisissa lukemissa, ei liian alhaisissa, ja laihtuu ehkä hitaasti, niin ei kai insuliiniresistenssiä voi tulla?
Mitä enemmän hiilihydraatteja niin sitä enemmän insuliinia, ja mitä enemmän insuliinia, sitä helpommin resistenssi kehittyy. Näin hyvin yksinkertaistettuna. Myös puhtaan sokerin saanti vaikuttaa, ja on teorisoitu että fruktoosi aiheuttaisi insuliiniresistenssiä kaikista nopeiten. VHH-ruoalla insuliiniresistenssin on aika mahdotonta kehittyä koska sitä liikainsuliinia ei ole koko ajan elimistöä rasittamassa niin kauan että kudokset muuttuisivat pikkuhiljaa resistenteiksi. Jos enkku sujuu niin Taubesin Why We Get Fatissa on aika hyvä pläjäys aiheesta.
Niinjoo, ja pitempään VHH:lla olleelle ne ajoittaiset hiilari/sokeripaukut tekevät pahempaa tuhoa juuri koska elimistö on tottunut vähäisempiin sokerimääriin. Lukaisin juuri
tämän Eadesin kirjoituksen jossa setä siteeraa tutkimuksia jonka mukaan VHH:lla olevalle ne sokeripommit ovat pahempia kuin sokeriin tottuneelle. Olin aika
Ja juuri sokeriin tottumattomat kansathan kärsivät kaikista pahiten ylipainosta ja diabeteksestä kun ovat siirtyneet länsimaiseen sapuskaan...