karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-20 05:35:11

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-08-11 22:04:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Nyt kun olen keittojenkin tekemiseen surutta käyttänyt rasvaisempia lihan osia, niin se rasva tulee sitten kivasti näkyviin. Ja teitysti sitä ruokaa kun pitäisi toisillekin tarjota, niin moni sitä rasvan määrää kauhustelee.

Viimeksikin tein Mysin kaalipataa ja vaimo sitten päätti lämmittää sen uudestaan ja lisäsi siihen reilusti (tietysti) vettä. Tiedätte varmaan että siitä rasvan määrästä se riemu sitten repesi. Vaikka olihan siinä vähemmän rasvaa kuin yleensä makakkaroissa ja juustoissa. Niitähän moni jopaa kehuu. Joten ei se vika voi niinkään siinä rasvan määrässä olla vaan jossain muualla.

Mites te teette keittojen kanssa jotka kaipaisivat enemmän kirkkaan liemen? Vai annatteko rasvain vain olla siinä välittämättä mitä muut sanoo?
Mikä ylipäätään on keittojen suhteen järkevä määrä rasvaa? Onko vain parempi valita vähän rasvattomampaa lihaa? Esim jos käyttää jauhelihaa.

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-12 09:11:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jos tuntuu, että joku voisi häiriintyä, saatan rasvaa piilotellakin.
Kiitettävän harvoin on sellaisia tilanteita enää nykyään :)

. Semmoinen perinteinen kulinaarijuttu ja vielä täyskarppia valmiiseen keon valmiin keiton suurustus kermalla ja keltuaisella (tilkka kermaa per keltuainen, sekoitetaan ensin tasaiseksi). Tätä ei saa enää uudestaan lämmitettyä, joten usein on helpointa sekoitella ne kulhoon, johon kuuma keitto kaadetaan - tai annoksina lautaselle.
. Toinen hyvä on irronneessa rasvassa kuullotetut kasvikset, jotka kypsymisen jäkeen bamixoidaan tjsp liemitilkan kera (sipuli-porkkana-hapankaali, muutkin käyvät), jotka kivasti imevät rasvaa. Hiukan näiden tapaan itse asiassa hienoksi raastettu porkkana tai peruna käyvät valmiiseenkin keittoon; vain muutama minuutti kypsennystä lisää... sopii varsinkin kun mukaan laittaa vielä pintavihreitä (persiljaa, silputtuja sipulinnaatteja).
. Ja loppuvaiheen viimeistelyssä minä tarvittaessa suurustan surutta perunajauhoilla (ne ovat niin hienojakoisia, että vähällä pääsee pitkälle). Eli että lusikallinen perunajauhoja sekoitetaan ensin tilkkaseen kylmää vettä, ja tämä sitten kaadetaan sekoittaen kuumaan keittoon, joka kiehautetaan vaan ei enää keitetä.
. On niitä muitakin (kermaa, sulatejuustoa, maizenaa...)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-12 10:54:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 686
Rec.:
Ja miten olisi härän hännästä keitetty soppa?
Halpaa, lihaa on JA RASVAA. Luun hyödyt mukana.
Voi laimentaa vihanneksilla (ei pottuja).
Loppu hyytyy taatusti pohjaan saakka jääkaapissa.
Älä unohda suolaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-12 12:53:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Kiitos Els! Pitää ainakin kokeilla tuota perunajauhoa. Miten tuo perunajauho käyttäytyy, jos lämmmitetään uudestaan?
Meinasit että nuo kasvikset laitettaisiin bamixoinnin jälkeen keittoon vai?

TVK kirjoitti:
Rec.:
Ja miten olisi härän hännästä keitetty soppa?
Halpaa, lihaa on JA RASVAA. Luun hyödyt mukana.
Voi laimentaa vihanneksilla (ei pottuja).
Loppu hyytyy taatusti pohjaan saakka jääkaapissa.
Älä unohda suolaa.

Meillä usein syödään tuota härän häntää, mutta kuulmemma siitäkin tulee toisinaan liikaa rasvaa (pintaan?), joka kuulemma pitäisi normaalisti poistaa. Tiedä sitten häntä, kun en ole moiseen kiinnittanyt huomiota. (Enkä ihan hetkeen en ole syönyt, kun ovat kaupasta olleet loppu.)

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-12 14:49:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joo, kuullotetut soseutetut kasvikset kasvikset mukaan. Ne ovat sen keiton suurus, eli se, millä ihana rasva saadaan piilotettua muuhun. Oikeassa ranskalaisessa keittiössä tuollainen sose (nimeltään roux tjsp) ja kerma ja keltuaiset ovat niitä ainoita oikeita suurustustapoja, ja kaikkinaiset jauhot vain kunnon ainesten korvike.

Btw, Kwasniewskin keitoissa rasva katoaa jauhettuun räimälemöhnään niihin rippeisiin, mitä hassuista lihoista luineen ja nahkoineen tulee,
ja sekin on ihan aito euroopan kulinaristimaiden käyttämä tapa.
Me ollaan vaan niin nirsoja monen kymmenen vuode niukkarasvaoppien jälkeen, että pitää ensin totutella : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-12 17:06:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Jauhettu räimälemöhnä kuulostaa hyvältä. :D Eli siis kaikki muu kuin liemi, mitä luuliemestä jää bamixoidaan? Vai tuleeko noita räimäleitä helposti muualtakin? :)

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot, Google [Bot] ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)