Jos tuntuu, että joku voisi häiriintyä, saatan rasvaa piilotellakin.
Kiitettävän harvoin on sellaisia tilanteita enää nykyään
. Semmoinen perinteinen kulinaarijuttu ja vielä täyskarppia valmiiseen keon valmiin keiton suurustus kermalla ja keltuaisella (tilkka kermaa per keltuainen, sekoitetaan ensin tasaiseksi). Tätä ei saa enää uudestaan lämmitettyä, joten usein on helpointa sekoitella ne kulhoon, johon kuuma keitto kaadetaan - tai annoksina lautaselle.
. Toinen hyvä on irronneessa rasvassa kuullotetut kasvikset, jotka kypsymisen jäkeen bamixoidaan tjsp liemitilkan kera (sipuli-porkkana-hapankaali, muutkin käyvät), jotka kivasti imevät rasvaa. Hiukan näiden tapaan itse asiassa hienoksi raastettu porkkana tai peruna käyvät valmiiseenkin keittoon; vain muutama minuutti kypsennystä lisää... sopii varsinkin kun mukaan laittaa vielä pintavihreitä (persiljaa, silputtuja sipulinnaatteja).
. Ja loppuvaiheen viimeistelyssä minä tarvittaessa suurustan surutta perunajauhoilla (ne ovat niin hienojakoisia, että vähällä pääsee pitkälle). Eli että lusikallinen perunajauhoja sekoitetaan ensin tilkkaseen kylmää vettä, ja tämä sitten kaadetaan sekoittaen kuumaan keittoon, joka kiehautetaan vaan ei enää keitetä.
. On niitä muitakin (kermaa, sulatejuustoa, maizenaa...)
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)