vk 35Hain talvitakit kellarista,
duffeli oli kuin kaljasaavin peitto, sitä voisi yrittää sivusaumoista kaventaa siinä kun on tikkivuori ja villakangas päällinen. Mutta toppatakki, se oli todella iso (koko 52). Laitan sen Fidalle, en ala pienentään. Kivaa, kivaa että vaatteet isontuvat, tähän asti ne ovat tasaisesti pienentyneet. Keitin taas ison kattilallisen kasviskeittoa, vähän erilailla muunnellen, se on nyt parvekkeella jäähtymässä. Laitan annoksina pakkaseen ja otan evääksi, se on helppoa syötävää ei tule herätemielitekoja. Taas sain yhden gollitsin valmiiksi, eli kaiken kaikkiaan niitä valmistui neljä, nyt on sitten mitä päälle laittaa ei tarvitse palella. Minun työ ei ole sisällä istumista, vaan me ulkoillaan ja liikutaan paljon.
Ykkösen aamu tv:ssä kokki Jaakko Kolmonen puhui totuuden ja toimeliaisuuden sanoja, hän oli uuteen kirjaansa haastatellut iäkkäitä ihmisiä joitten nuoruudessa ei ollut keliakiaa, liikalihavia, sydän-ja verisuonitautisia, kolesterolista puhumattakaan. Hän syytti näistä kaukaa tuotavaa ruokaa ja hiilihydraatteja.
Miun pohdintaa:> Siihen aikaan oli ihmisiä vähemmän ja he saivat enemmän elää maatalouden piirissä, mutta nyt näissä lähiöissä asuu paljon kansaa ja käy naapuri Siwoissa ja tekee parhaansa niistä, mitä sieltä pystyy ostaan.
-Olemme olosuhteidemme uhreja, olisi ihanaa saada tuoretta ja puhdasta lähiruokaa lähikauppaan, mutta sen toteutumiseen ja saamiseen kaikille (samaan hintaan) voisi viedä yhden sukupolven iän.
Tänään paistoin voissa kaksi surkeata plättyä soijajauhoista ja vehnäleseestä. Laitoin päälle partaa ja piltti purkista mango-omenaa 1 rkl, oli ihan hyvää.