karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-28 08:45:51

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Pakastelihan sulattaminen
ViestiLähetetty: 2019-12-13 15:58:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Pitäisi sulattaa jäätynyt sydän. Siis konkreettisessa mielessä. :D
Osaako kukaan neuvoa?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-13 17:17:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
kiva leikata kun se on kohmeessa, muuta en osaa sanoa.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-14 06:15:42 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Jääkaapissa sulatus olisi paras.
Jos se pitää saada nopeasti sulatettua, niin laita pussissa lavuaariin / sankkoon tms. Jossa on huoneenlämpöistä vettä ja anna sulaa siellä.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-14 16:00:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Osaatko selittää, miksi jääkaapissa sulatettu on parempaa? Kyselen siksi, koska löysin netistä 2 tuoretta artikkelia, joiden mukaan vesihauteessa sulatetusta lihasta tulisi sittenkin parempaa. Se on myös huomattavasti nopeampi tapa. Lämmintä vettä ei pitäisi kuitenkaan käyttää bakteerivaaran vuoksi.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 4iXnkzXTCa

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... tFiCt2gXBg

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-14 20:41:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Pakastelihat sulattelen yön yli pusissaan/astiassaan tiskipöydällä. En ole makuvirheitä havainnut.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-15 06:28:42 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
vanha karppu kirjoitti:
Osaatko selittää, miksi jääkaapissa sulatettu on parempaa? Kyselen siksi, koska löysin netistä 2 tuoretta artikkelia, joiden mukaan vesihauteessa sulatetusta lihasta tulisi sittenkin parempaa. Se on myös huomattavasti nopeampi tapa. Lämmintä vettä ei pitäisi kuitenkaan käyttää bakteerivaaran vuoksi.


Ihan totta, että lämmintä vettä ei tulisi käyttää, vaan kylmää. Kirjoitin ehkä vähän väärin. Mm juurikin tämän johdosta lihaa ei tulisi sulattaa pöydällä, sillä bakteerikasvu on määrätyssä lämpötilassa suurinta. Tämän takia esim. ravintolassa säilytettäväksi tarkoitettu ruoka, jäähdytetään kylmähuoneessa tms. nopeasti juuri tämän lämpötilan ohi.
Jääkaapissa tapahtuva sulatus on muutenkin huomattavasti tasaisempaa, mutta toki hitaampaa.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-15 12:21:36 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93751
Jöökaapissa sulattaessa ne solukotkaan ei silleen rikkoudu. Kun mulla on lihaa ja olen sen tuolleen sulattanut, niin pidän vielä ennen valmistamista huoneenlämmössä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-15 23:46:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Sulatin sydämen lopulta omassa muovissaan haaleassa vedessä kattilassa, joka siis kylmeni nopeasti turvalliseksi. En muistanut kellottaa, mutta suli mielestäni tosi nopeasti, varmaankin ehkä jopa tunnissa. Ja maku oli erittäin hyvä! :)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-16 11:25:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Greda Carpo kirjoitti:
Jöökaapissa sulattaessa ne solukotkaan ei silleen rikkoudu. Kun mulla on lihaa ja olen sen tuolleen sulattanut, niin pidän vielä ennen valmistamista huoneenlämmössä.


Olisiko niin että mikä suurempi määrä soluja säilyy ehjänä sulaan asti, jolloin ne voivat hieman joustaa rikkoutumatta lihaa liikuttaessa esim sen lämmetessä, kun ehjässä ja joustavassa solussa oleva neste osittain höyrystyy lämpötilan kasvaessa, lisäten solun sisäistä painetta joka taasen nostaa kiehumispistettä ja näin hidastarn lisähöyrystymistä siirtäen solun vääjäämätöntä räjähtämistä korkeampaan lämpotilaan, solujen hajotessa lihan kosteusprosentti laskee nopeasti, kuivaa lihaa, plus kaikki solujen sisltämä hyvä, no suurin osa kuitenkin purkautuu mikro rajähdyksissä kaasupilven mukana liesituulettimen kautta harakoille ja mahassa kuona-aineiden suhde ravinteisiin kasvaa.

Mut siis sulattaa oikein, niin paistolämpötila voi olla hieman korkeampi, jauhiksessa joskus huomaa kun lopahtaa vedet pannulle, väärin sulatettu?

Edit: Toi siis päätelty puun kuivaamisesta RF ja mikro alloilla sekä muuttuvalla paine erolla oppikirjasta, onkohan lihalla samanlainen kW/m3 sääntö parhaaseen lopputulokseen, parhaan ollessa mahdollisesti 0 suoraan lisättyä?

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)