Ravitsemusasiantuntija kertoo, mihin aikaan päivästä syöminen kannattaisi lopettaa – ”Kehon rasva voi vähentyä ilman sen kummempia ruokavaliomuutoksia”Lainaa:
Brittiläisen ravitsemusasiantuntijan opas antaa ohjeet kymmenen tunnin pätkäpaastoon.
Kymmenen tuntia toki on tässä syömisikkunan, ei paaston mitta kuten ingressistä voisi luulla. Epäonnistunut ilmaisu juontaa juurensa Jeanette Hyden kirjan nimestä "Kymmenen tunnin dieetti", jota kirjaa jutussa esitellään. Englanninkielisenä kirjan nimi on The 10 Hour Diet and The Gut Makeover. Epäonnistunut sekin. Kirjoittajahan ei tarkoita, että ohjettaan noudatettaisiin vain 10 tuntia.
Vaikka pätkäpaastoilusta voi olla hyötyä ilman ruokavaliomuutostakin (tätähän Jason Fungkin kyllä mainostaa), niin suurimmat hyödyt saavutetaan ja helpoimmin se on toteutettavissa ketolla. Mitokondrioiden toiminnan tehostumisesta jää kaipaamaan enemmän tietoa.
Lainaa:
Pätkäpaastolta voi odottaa esimerkiksi tällaisia hyötyjä:
1. Kehon rasva voi vähentyä ilman sen kummempia ruokavaliomuutoksia. Ajan mittaan myös nälän tunne heikkenee.
2. Paastoaminen voi alentaa verenpainetta.
3. Ruoansulatusongelmat voivat korjaantua. Kun ruoansulatusjärjestelmälle annetaan taukoa jatkuvasta ruoan käsittelystä, limakalvoilla on mahdollisuus uusiutua. Tauko voi olla hyödyksi myös suoliston hyville bakteereille.
4. Immuunijärjestelmä voi vahvistua.
5. Maksa uudistaa solujaan.
6. Ruokailun ajoittaminen kymmeneen tuntiin ennen iltakahdeksaa voi joidenkin tutkimusten mukaan parantaa unta.