Minusta lehden (LCHF 3/2012) paras juttu oli Sten Sture Skaldemannin kermakastikkeen suurustekokeiliu.
Vastaavaa ei takuulla löydy mainosrahoilla tuotettavista lehdyköistä. Lehden nimestä ja julkaisukielestä riippumatta.
Hän oli kokeillut kolmea Ruotsin VHH-markkinoilla suositeltua suurustejauhetta:
Redix on tehty konjakkijuuresta (toisella kotimaisella), guar lienee guargumin ydintä ja psyllium jauhettuja psylliumin siemeniä; ja näiden verrokkina oli vielä perinteinen keltuaissuuruste.
Koejärjestely: kuumenna kolme desiä kermaa, lisää suuruste ohjeen mukaan, sakeuta ja maista (keltuaissuurus: viisi + kermatilkka)
Ensimmäinen (Redix) sakeutti pian, muistutti rakenteeltaan klippiintynyttä mannapuuroa ja poisti kerman maun täysin. Maistui tapettiliisteriltä.
Toinen (guar) sakeutti vielä nopeammin, näytti klimppiseltä porunamuusilta eikä maistunut enää miltään; ei edes kermalta.
Kolmas (psyllium) puuroutui sekin, muttei sentään ihan kadottanut kerman makua kokonaan.
Ja voitte tämän jälkeen varmaan arvata, mikä voitti kirkaasti sekä rakenne- että mauktestin?
Muttei siinä vielä kaikki. Tapettiliisterin maku sai Skaldemannin kokeilemaan miten nämä puurot toimisivat tapettiliisterinä.
Ja tapettiliisterinä erityisesti Redix-kermakastike voitti kirkkaasti sekä kaupalliset että kotitekoiset liisterit.
Se kesti kosteita olosuhteitakin oikein hyvin, vaikkei sitä kannatakaan ruokaansa sotkea
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)