karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-12-10 08:01:30

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-07 20:54:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3210
Glögejä ovat taasen testailleet
https://www.menaiset.fi/artikkeli/ruoka ... van-huippu
https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmis ... ima-toinen

Miten on, ostatteko valmistuotteita vai sekoitatteko itse? Reseptejä kaipailen, sillä liikamakeilta tavallisesti maistuvat karpin suussa

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-07 21:28:40 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56654
Kaupassa olis vaikka mitä tyrkyllä ja lähituottajoenkin valmistamia. Mustaherukka on hyvä glögiaine punkkuun yhdistettynä ja pakastemarjasta + vedestä keitetty mehu on just niin vähän makeaa kuin haluut. Suhteet fiftyfifty ja mausteet tarvittaessa (+ hunajaa hiukan makeutukseksi).

Itse taidan tuonkin jättää suosiolla väliin.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-07 22:10:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-24 17:49:23
Viestit: 23827
Paikkakunta: Helsinki
Hehkuviini menee sellaisenaan.

_________________
Oma leikki


Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-08 10:28:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39341
Paikkakunta: AlwaysComingHome
kaikenlaisia karppilan vanhoja ehodtuksia löytää kirjoittamalla googleen näin: glögi, site:karppaus.info
Meikäläisen glögi on sen verran pitkätekoista, ettei enää ehdi. Laitoin karppikavereilta saatuja mustaherukoita likoon kirkkaaseen jo elokuussa. Ensi kuussa pääsee miettimään, mihin sitä laimentaa ja millä maustaa; ensimmäiseen todnäk punkkua ja vettäkin ja jälkimmäisen suhteen Armas J Pullan suosittelema kardemumma on aika monena vuotena voittanut kanelin ja neilikan...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-10 09:19:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3210
Olihan sitä glögijuttua. Tuota FunLightia en vaan saa menemään, on se niin ällömakeaa. Kuplavettä koitin sillä joskus maustaa.

viewtopic.php?t=2199
viewtopic.php?t=49756
viewtopic.php?t=22557
viewtopic.php?t=11956&p=142261

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-11-10 13:03:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56654
En muutenkaan suosittelisi keinomakeutuksia, ne kun aiheuttavat toisille aivoillemme vahinkoa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-12-06 12:31:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3210
Laitetaan tänne ohje Kostdoktorin sivuilta
https://www.dietdoctor.com/se/recept/sockerfri-vinglogg

1 liter rött vin eller torrt vitt vin med eller utan alkohol
1 tsk hela kryddnejlikor
10 g torkad ingefära
2 kanelstänger
10 g torkat pomeransskal
1 stjärnanis
1 tsk kardemumma, hela fröer
1 vaniljstång (valfritt)

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Glögiä - hehkuviiniä
ViestiLähetetty: 2018-12-06 16:27:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39341
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Tuosta muunnos oli Armas J Pullan (armoitettu herkuttelija) ranskalainen glögi. On oma favoriitti ja sopinee muillekin sellaisille jotka eivät ole ylettömän ihastuneita tavallisiin glögimausteisiin. Kiehautetaan tilkassa vettä 10 kardemumman siementä per tarjottava lasillinen. Lisätään kuumaan nesteeseen hiven vaniljaa (olen käyttänyt ihan vaniljasokeria) ja niihin lasillisiin tarvittava punaviini (han hirmuisen halpaa en suosittele, mutta joku sangre de toro menee jo ihan hyvin). Lämmitetään varovasti ja tarjotaan.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)