Yli kymmen vuoden takuuvarma setti:
Jääkellarinlohi
Lohifilee (600-800g)
Litra vettä
1 dl merisuolaa
1-3 rkl hunajaa
tillinvarsia
valkopippurirouhetta
Poistin lohifileestä ruodot.
Suolalillutusastian pohjalle rouhin valkopippuria ja runttasin tillinvarsia.
Keitin liemen ja jäähdytin.
Kalat kippoon nahkapuoli ylöspäin...painoa päälle ja... liemi.
About 4 vrk lillutusta...riippuu kalan paksuudesta.
Siitä hyvä graavikala mökkiolosuhteissakin, että säilyy kuukaudenkin upoksissa liemeen...paitsi meillä, kun syödään ennen.
Liitteet:
jääkellarinlohi.JPG [ 35.67 KiB | Katsottu 2232 kertaa ]
Liitteet:
jääkellari2.jpg [ 202.57 KiB | Katsottu 2232 kertaa ]
Liitteet:
jääkellarisiivu2.jpg [ 77.77 KiB | Katsottu 2232 kertaa ]
_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi
Kotona!