VAROITUS! Seuraava lanka ei sovellu soijakammoisille! Heipä hei!
Innoittuneena Kotikokin reseptistä «
karppaajan kaalilaatikko», aloin heti pohtimaan pientä muunnelmaa:
soijakaalilaatikkoa.
Miksi? Stubbin kolme pointtia:
halpaa,
helppoa,
paljon proteiinia.
Varjopuoli?
Ei juuri lainkaan rasvaa! Jauhelihassa itsessään kun voi olla rasvaa 23%, niin esimerkiksi käyttämässäni soijarouheessa sitä on vain 1,2 g/100 g. [
Toki soijan proteiinikoostumus on tyystin erilainen kuin lihoilla, mutta en ole vegaani; kananmunista, herneistä ja lihasta saan tarpeeksi mm. isoleusiinia, leusiinia, lysiiniä ja valiinia. Mutta jo toinen aihe, eihän mennä sinne kuitenkaan ]?
Ja nyt viimein päästään asian ytimeen! Mitä kulinaristisia (
ja halpoja) tapoja olisi lisätä rasvan osuutta annoksesta? “
Heitä sekaan kilo voita”, nyt varmaan olisi se helpoin vastaus. Mutta löytyisikö jotain mielikuvitteellisempia tapoja ajamaan saman asian?
Lisäksi itse hieman karsastan voin makua, ja tästä syystä yleensä korvaan puolet tai kolmanneksen joko/sekä oliivi- ja avokadoöljyllä. Näin pysyy lämpöominaisuudet kunnossa myös paistamisessa.
Mutta joo, keskustelua ja ehdotuksia otetaan vastaan!
Kritiikkiäkin, mutta jos se koskee vain ja ainoastaan aihetta “
Miksi edes käytät soijaa”, niin mielellään oma lanka sitten niille — jätetään tämä keskustelu niille, joilla on ideoita soijankäytöstä omassa ruoanlaitossaan!
Hyvää vapunodotusta kaikille!