Kovakuorisesta kesäkurpitsasta, ylikypsistä tomaateista ja hieman puisevasta kurkusta syntyy oivallista sosekeittoa. Priima-aineksiakin voi käyttää, mutta tähän kelpaavat siis torilta haetut halvat ja kuhmuiset II-luokan aineksetkin.
800 g kesäkurpitsaa
300 g kurkkua
250 g tomaattia
sopivasti valkosipulinkynsiä (itse laitoin pari suurta kynttä)
1 dl vettä
puoli pakettia Koskenlaskijaa
50 grammaa voita
suolaa
timjamia
cayennepippuria
tarjoiluun oliiviöljyä, persiljaa
Keitä kasvikset pehmeiksi vesitilkassa. Soseuta. Lisää juusto, voi ja mausteet ja soseuta keittoa vielä. Kovista kurpitsankuorista tuli pientä silppua, eivät siis soseutuneet ja ne antoivatkin mukavaa "suutuntumaa" keittoon. Lisää vettä, mikäli keitto tuntuu liian paksulta (itse teen sosekeitoista aina hyvin paksuja). Kuumenna.
Annostele keitto lautasille, kaada keskelle annosta 1-2 rkl hyvää oliiviöljyä ja ripottele keiton päälle persiljaa.
Mies pyysi, että tekisin toisenkin kerran... ja kolmannen...