Olen "aina" tehnyt kaakaotöhnää suklaanhimoon jo ennen kuin koko Karppilasta ja Mikan pikasuklaasta olin kuullutkaan. Variaatioita on paljon, yhteistä niille on oikeastaan vain kaakaojauhe (oikea kaakaojauhe, ei juomajauhe!).
- nesteenä kermaa, kahvia, maitoa tai näiden seosta (olen kokeillut myös vettä ja teetä, ei oikein toiminut
)
- makeutuksena hunajaa, sokeria tai carob-jauhetta (itse en tykkää käyttää makeutusaineita. Pieni määrä sokeria ei tässä haittaa, koska sitä tarvitsee niin vähän. Etenkin nyt karppiin totuttua.)
- "makusuklaata" tehdäkseni olen sekoittanut sekaan kookoshiutaleita, siemeniä, kaurahiutaleita tai kookosöljyä.
Yleisintä on nykyään silkka kaakao+kahvi+hunaja, tankeana mutta lusikoitavana.
Suosittelen kokeilemaan etenkin kahvia ja kookosöljyä!
Olen myös tehnyt palasuklaata: paahdettuja auringonkukansiemeniä, kaakaojauhetta, kookosöljyä ja hunajaa. Jähmetetään kylmässä. Maistuu vähän riisisuklaalle! En ole mitannut määriä, mutta kookosöljyä ja siemeniä enemmän kuin kaakaota, ja makeutuksen varmaan jokainen säätää itselleen sopivaksi. Kätevintä on ensin paahtaa siemenet kuivalla pannulla ja kun lämpimiin siemeniin sekoittaa muut aineet, ne sulavat ja sekoittuvat siinä samalla kauniisti.