karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 12:22:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 199 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-10-06 21:34:43 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jos aion käyttää keitetyt punajuuret parin, kolmen päivän sisään, säilytän keitettyjä kuorimattomina jääkaapissa, kannen alla.
Klähmiintyvät pinnaltaan tai jotain jos kuorin etukäteen.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-10 07:59:30 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yllättävän hyvä salaattikokonaisuus eilen kovasta talvipunakaalista, laitanpa muistiin itselleni.

Hyvä talvisalaatti pikapihviaterialle, kolmelle

Silppusin ensin pienen sipulin lasiin, kaadoin päälle rkl tai pari oliiviöljyä ja sekoitin sen silpun joukkoon. Riitti hyvin että pehmenivät muutaman minuutin eli sen ajan kun keräilin ja sekoitin muut ainekset salaattikulhoon, ja kaadoin lasin sisällön sitten perään. Ne muut:
. Kourallinen ituja (mungin idätystä on ollut tänä talvena kahden liotussatsin verran viikossa)
. Yksi pienehkö porkkana, lantitettuna juustohöylällä
. Kourallinen hapankaalia hivenen pienittynä
. Pari senttiä kurkkua ja neljä terttutomaattia lohkottuna neljään ja sentin siivu paprikasta, silputtuna (ulkomaisia koristeita)
... ja ehkä 10 rusinaa, kun ne tuntuvat sopivat tosi hyvin näihin talvisalaatteihin.
Ja tuon viimeisteli tällä erää se uusi juttu: Leikkelin pienen palan punakaalia silpuksi (silppua korkeintaan kaksi desiä). Sitten "ryöppäsin" tai siis pehmitin silpun paistinpannussa jossa oli jo kuumenemassa ehkä 25g sulavaa voita, ja jätin sinne pariksi minuutiksi kesyyntymään hyvin pienellä lämmöllä. Tämä seos sekoitettiin sitten lämpimänä salaattikulhoon.

Mausteeksi hiukan mustaapippuria, hiukan suolaa, hiukan omenaviinietikkaa.

Se oli yllättävän hyvä kokonaisuus pikapihveille.
Voi olla ettei täkäläisissä talvisalaateissa tarvita salaattisalaattia eikä kiinankaalia hetkeen tai kahteen

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-22 19:36:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Laitan tämäniltaisen paksun sopan muistiin tänne, kun muualta en näitä näemmä enää löydä. Kun aloin, olin tekevinäni talon perinteistä juustojauhelihakeittoa mutta sitten se morffautui saatavissa olevien materiaalien takia ihan joksikin muuksi. Hyvää silti, muuten en laittaisi ylös : )

Olisiko tämä taagehaverin kinkkuliemipohjainen jauhelihakeitto ? Noin kuudelle

Kolme pienehköä sipulia ja yksi valkosipulin kunsi ja pala tsiliä
Iso porkkana ja pieni siivu mukulaselleriä
Suolatonta voita ja puoli litraa kermaa (oli vanhaa)
Vajaa puoli litraa joulukinkusta paistossa irronnutta lientä
Noin 300-400 grammaa paistettua ja hyvin miedosti maustettua jauhleihaa (oli suoramyyntinautaa)
Puolitoista desiä (kypsentämätöntä) thairiisiä
Reilu desi juustoraastetta (tällä erää mustaleimaa)
Mausteet ks ohje

1. Pilko kaksi sipulia, sellerinpala ja valkosipulin kynsi ja raasta kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi tjsp. Heitä ne kattilaan, jossa pohjalla 100g suolatonta kuohuvaa voita. Jätä hautumaan hyvin pienelle lämmölle tai poista lämpö kokonaan ja anna niiden pehmentyä kun teet jotain muuta (10-15 min)
2. Lisää kattilaan liemi, joka oli tällä erää kivasti geeliytynyttä mutta suhteellisen suolaista joulukinkun paistolientä ja toinen mokoma vettä. Kuumenna kiehuvaksi, bamixoi rehut muruiksi (ei tartte olla kovin sosemaista). Lisää suolatonta voita sopivasti (ehkä 50g)
3. Lisää keitonalkuun eilen paistamasi jauheliha ja puoli litraa kermaa (jonka käyttöpäivä oli aikaa mennyt ohi). Kuumenna kiehuvaksi
4. Lisää kattilaan riisi ja kuumenna uudestaan reilusti kiehuvaksi, samaan aikaan sekoittaen. Jätä nolliin tai ykköselle kunnes riisi on kypsää (20-25 min)
5. Raasta tällä välin juustoraaste, sekoita se mukaan ja maustele (tuo oli yllättävän miedosti suolaista tässä vaiheessa, joten mukaan meni hiukan poppamiehen ketsuppia, myllystä mustaapippuria ja hiven makeaa thai-tsilikastiketta). Lisäksi tuohon meni pussillinen pakasteherneitä (nekin hankittu joulua varten ja jääneet käyttämättä) ja se kolmas raaka sipuli, nyt huolellisen pienenä silppuna. Ja seuraavat 50g voita, nyt ihan normisuolaisena.

Nautittu kuplaveden ja venetsianpunaviinilasillisen kanssa, mutta eipä olisi suuttunut amaronekaan tästä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-01-30 19:55:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ja sitten pikaruokaa briestä. Onnistuu tuoreesta ja kypsemmästä, kun sen oikein oivaltaa.
Tämän aterian pohjana oli jouluksi ostettu halpa, tuore brie (hintaluokka noin 10€/kilo) jota ei saatu joulun aikaan edes aloitettua.
Tässä vaiheessa se oli kypsynyt sopivasti (parasta ennen päiväys taisi mennä ohi edellispäivänä)

Uskomaton pikaruoka: Uuni-brie

Leikkaa uuninkestäville lautasille noin lautasenkokoinen pala leivinpaperia
Asettele leivinpaperin päälle yhden hengen annos Brietä (oli tänään nafti 200g per nenä)
Kasaa sen viereen sipulirenkaita ja päälle muutama manteli ja muutama cashew-pähkinä
... ja mausta koko komeus vielä tilkalla neitsytoliiviöljyä.

Laita lautaset 200 tai 220 asteiseen uuniin ja ota pois kun mantelit/cashewit alkavat tummua, olisiko ollut noin 20 min.
Jos juusto on kypsää, se on tässä vaiheessa jo levahtanut lautaselle, ja peittänyt sipulit.

****
Sinä aikana kun juusto on uunissa, tee sen seuraksi vihersalaatti, vaikkapa tällainen:
Puolikas sipulia silputtuna ja hetken ooöössä marinoituna (toinen puolikas meni uuniin)
Kourallinen ituja ja kourallinen pienittyä kiinankaalia
Edellistä pienempi kourallinen hapankaalia
Alta 10 sentin pätkä kurkkua, pienittynä
Ruokalusikallinen rusinoita ja tilkka makeaa thai-chilikastiketta.
Kastikkeeksi ruokalusikallinen etikkaa, pyöräytykset pippuri- ja suolamyllystä ynnä sopivasti ooöötä ja sekoitus kulhossa.

****

Kun juusto valmis, nosta uuninkuumat lautaset isompien lautasten päälle ja vie pöytään (leivinpaperia ei tod. kannata yrittää poistaa)
Jos haarukka ja veitsi tuntuvat hankalilta pelkään juustoon (olivat), kokeile syödä ihanuus salaatin kera, vähän niinkuin käänteinen fondue. naM!
Ei tarvitse seurakseen hyvää punaviiniä, muttei todellakaan myös pane sellaista myöskään pahakseen.
Meillä juhlitaan juuri nyt erinäisten maailmanloppujen peruuntumisia, joten avasimme näille pullon ei-kovin-kallista amaronea, ja se sopi tähän oikein hyvin

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-01 15:57:42 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Sun uuni-briestä johtuu mieleen pohjaton pitsa. Näinkö unta, vai ollut muuten mielessä, pohjaton pitsa.
Vois melkein myydä ihmisille, kun oikein oivaltaisi... (gluteeniton vegaani...)

Oli vissiin ketjukin pohjattomasta näläs... eiku pitsasta.
Emmental-viipaleita pohjaksi (sic!), sipuleita ja vihanneksia ja kaikkee, lisää juustoa. Hapankaalia!?

Emmentaali pittäis syödä pois pikkuhiljaa, siksi pohja. Variaatioita on. Tarveharkintaa ja need to do-systeemia, palkinto on palkinto itsessään! :D

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-01 17:27:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
No juustoruokahan tuokin on, ja juustoa on pitsassakin, mutta omaan suuhun tai mieleen tuo ei kyllä tuonut yhtään mieleen pitsaa.
Enemmän (varsinkin salaatin kera) siitä tuli mieleen juustofondue, kun siinä salaatin kasvinkappaleet peitettiin valkohomejuustoon niin maan perusteellisesti : )

Oikein hyvää karppipitsaa (pohjatonta tai pohjallista) en ole vielä löytänyt.
Toistaiseksi paras omaan suuhun on ollut minuuttileivän lätyt pinnoitettuina.
Sen saa aika helposti maistumaan pitsan tyyppiseltä jutulta.
Jos löydät hyvän version pohjattomasta, niin laita ohje tänne kokkiosastolle.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-01 19:00:53 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Meazza kai ois lähimpänä pohjatonta? Onhan siinä sit se liha, jos ei lihaa haluu.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-01 22:38:36 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Olen kokeillut ja minusta jauhis maistui/maistuu paljon paremmalta pihvinä kuin meatsan pohjana

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-01 22:48:55 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Mä syön harvoin pizzaa. Jauhelihapihvit on hyviä ja muunneltavia. :D Kirotusvihre meinas tehdä jauhelihapihveistä kauhelihapihvejä. 8) Aika mennä nukkumaan - ihan kohta.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-06 12:11:34 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tämä pääsi aamiaiskokeiluna jatkoon, ja toimii kawassa/kawana hyvin

Kawaileva "aamiaispuuro"

Puolisen desiä luuliemiriisiä (tai voilla terästettyä joulukinkkuliemiriisiä kuten tässä)
lusikallinen tai kaksi kermaa
Kaksi keltuaista
Ripaus mustaapippuria (ja suolaa jos riisissä ei ole; tässä oli valmiina)
Pöytämausteeksi: voita

Sekoita riisi, keltuaiset, kerma ja mustapippuri mikronkestävässä puurokupissa tai lautasella
Kypsennä puoliteholla 2 min ja sekoita.
Lisää pöydässä puuroon iso voisilmä ja syö haarukalla tai lusikalla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-12 12:00:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Muistaako kukaan olenko laittanut karppilaan mihinkään talon porkkanakeiton perusohjetta? Jos en, se kuuluu ehdottomasti tähän ketjuun :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-12 14:34:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
^ Jonkun joulun aikaan olet ainakin maininnut karppilassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-13 09:10:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Tämä taisi olla se ketju, mistä niiden erinomaisten lättyjen ohje löytyi? Joista vielä kerran kiitos.
(Selaan kun ehdin)

Kerroin herkusta äidille, joka myös haluaa ohjeen.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-14 08:08:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Se näyttää olevan kolmannen sivun alussa. Tarkistelin eilen, mitä olen silloin näihin laittanut, mutteivät ne kovin paljoa ole näemmä eläneet :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-14 20:36:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-23 22:19:38
Viestit: 1405
Suuret kiitokset porkkanakeittomaistiaisesta, jonka annoit läksiäisiksi! Äiti soitti tänään ja sanoi keiton olleen järjettömän hyvää. Juuri näillä sanoilla :D . En ole ikinä kuullut häneltä tuollaista kommenttia :shock: :D .

Kiitos muutoinkin koko mukavan miittipäivän ohjelmasta!

_________________
Monivaivaisen pullukan (kokoa 44-46) onnekas opintomatka vhh-elämään ilman viljaa, soijaa ja rypsiä alkoi 2003, lähes viiskymppisenä. Oireet, liikakilot ja lääkkeet poissa kuvioista siitä lähtien. Vaatekoko pysyvästi 38-40, energiat eläinrasvoista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-15 09:05:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Letut testattu nyt kotona myös ja "järjettömän hyvää" sopii niihinkin. :D =D>
Nautittu raa'an naudan sisäpaistisuikaleen (laputettu -30%), sipulisilpun ja hapankaalin kera. Yleensä kun tekee raakaa lihaa mieli olen kyytipojaksi nauttinut perunalastuja, mutta kyllä tämä vaan on parempi vaihtoehto.

Resepti myös välitetty äidille.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-17 11:36:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Olen nyt syönyt lettuja joka päivä tällä viikolla... tänäänkin tekisi mieli, mutta ehkä teen vain yhden munan letun tavanomaisemman vihanneksia-ja-lihaa-pannulla pöperön lisäksi. :D

Voiko luomu perunajauho pienenä annoksena - eiliseen 2 munan taikinaan 1 rkl - olla jotain mitä kroppa himoaa? :shock:
Se on nimittäin ainoa aivan uusi komponentti ruuassa.

Vai onkohan se vain se maku?

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-17 11:48:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Toisinsyöjä kirjoitti:

Voiko luomu perunajauho pienenä annoksena - eiliseen 2 munan taikinaan 1 rkl - olla jotain mitä kroppa himoaa? :shock:
Se on nimittäin ainoa aivan uusi komponentti ruuassa.

Vai onkohan se vain se maku?

Olen miettinyt samaa. Itsekin nimittäin olen alkanut sitä himoita. Lapseni on myös jo pitkään himoinnut sitä: Olen laittanut perunajauhoja vaippa-alueelle talkin sijaan ja lapsi on himona ottanut jauhot suuhun niin kauan kuin on osannut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-17 11:53:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ehkä Els osaa valottaa asiaa, kunhan ehtii?

Se tiedän että vatsa rakastaa resistenttiä tärkkelystä - siis esim se kylmä keitetty peruna jne - mutta kun olen aina ajatellut perunajauhoja etupäässä hyvinkin raffinoituna tuotteena ja ne eivät niin kovin usein ole mitenkään erinomaisen terveellisiä.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-17 12:31:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kokeilu tuppaa kannattamaan.

Ja vaikka Kwasniewskikin on ihminen eikä kaikkitietävä yliolento, niin hänen suosituksensa (ainakin puoli grammaa per painokilo BULKKIhiilareita joihin ei lasketa kasviksia eikä viherpuolta) sopii varsin hyvin ainakin minulle. Viimeisen kahden viikon aikana hiukan tarkempaan kokeiluun on päässyt perunajauhon ohella riisi, keitetyt punajuuret ja sensellaiset, tuollaisina 0.5g/painokilon määrinä, ja ne kaikki on hyväksi havaittu tässä noin 80 % rasvakehyksessä :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 199 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)