karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:22:21

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 281 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 19 10 11 12 1315 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-04-18 13:27:19 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2005-09-28 12:19:27
Viestit: 81
Mä laitan tuohon 2,5dl oliiviöljyä majoon 5kpl valkosipulinkynsiä. Läpi ei maistu muu kuin valkosipuli.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-04-28 09:44:11 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-10 12:25:44
Viestit: 82
Paikkakunta: Helsinki
http://www.seriouseats.com/2009/10/the-food-lab-meatonnaise-mayonnaises-mayos-bacon-lamb-duck-beef-fats-science.html
Tuolla on juttua majoneesin tekemisestä eläinrasvasta.

edit: ketjua lueskeltuani huomasin että täällä onkin jo kokeiltu tehdä majoa ilman öljyä. No, ihan mielenkiintoinen artikkeli silti.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-05-28 09:26:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-05-15 10:57:49
Viestit: 649
Paikkakunta: JKL
Youtubesta löytyvä helponnäköinen ohje majon tekemiseen;

http://www.youtube.com/watch?v=BF8ct0W7-JM

_________________
Ruuan sekakäyttäjä ja kulinarinisti.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re:
ViestiLähetetty: 2011-05-28 16:25:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-04-21 21:55:04
Viestit: 846
Paikkakunta: turku
Miiru kirjoitti:
Noissa majoneesiohjeissa tuntuu aina olevan tota kananmunaa. Kun mä oon raa'alle kananmunalle allerginen, niin en pysty noita tekemään. Oiskohan kellään minkäänlaista ohjetta ilman munaa? Vai onko se niin olennainen osa tota majoneesia? Kaupan majoneesit ilmeisesti käsitellään jotenkin, koska niitä pystyn syömään ilman ongelmia.

Katos ala Karpeist muna allergisen Majoneesi ohje,tosin se ei ole aitoa majoa mut voi käyttää samoin, sopii dippi kastikkeeks melkein kaikkeen.Smetana pohjainen ja setanan voi maustaa kuten majoneesin.Kokeile.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-05-29 12:26:05 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-01-12 21:25:20
Viestit: 10
Täällä juttu majoneesiin tarvittavien raaka-aineiden suhteista, eli kuinka yhdellä keltuaisella tekee 7 litraa majoneesia:
http://molekyyligastronomia.fi/yhdella- ... ajoneesia/

Jos emulsion aikaansaannin kanssa on ongelmia, niin luultavasti kyse ei ole siitä, että pitäisi lisätä keltuaisia. Mielenkiintoinen juttu mielestäni. Makuasioihin tai maustamiseenhan tuo ei kylläkään liity :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-05-29 17:31:58 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
No kyse on toki leikkaantumisesta eikä keltuaisten puutteesta.
Mutta homman saa silti korjattua usein myös keltuaisilla, ehkä jopa helpommin kuin linkin "taitavan kokin" etikalla :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re:
ViestiLähetetty: 2011-08-12 21:29:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-01-18 14:10:01
Viestit: 2579
Paikkakunta: Utsjoki
gitte kirjoitti:
Kun lisää majoneesiin esim Lidl:stä saataavaa kuorittua, säilöttyä paprikaa niin tulee ihan Hesen paprikamajoneesin makuista...NAM!


osaatko sanoa tästä tarkemmin, minkä merkkinen paprikajuttu? voisin pyytää äitiä tuomaan kun ovat tulossa. Hesen paprikamajo on herkkua :P

_________________
-Logis-

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-14 19:48:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-10-14 10:52:14
Viestit: 575
Mausteena meillä sokeri (nykyään osin stevia), sinappi, ketsuppi, valkopippuri, soijakastike, paprikajauhe, curry (ripaus), sipulijauhe, muita pippureitakin joskus, valkosipulimurskaa lopuksi.

Ja lopuksi vielä kiehuvaa vettä, tuohon aloittajan ohjeeseen tulisi noin 0,5 dl. Majoneesi löystyy kun vesi lisätään, mutta jähmettyy uudelleen jääkaapissa. En tiedä miksi tuo veden lisäys. Majoneesi säilyy pitkään jääkaapissa, niin pitkään kunnes tulee syödyksi.

aloittajan ohje
"1 muna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-14 22:09:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-01-18 14:10:01
Viestit: 2579
Paikkakunta: Utsjoki
^ ai noita kaikkia mausteita samalla kertaa?

Olisiko tuon kiehuvan veden funktio kypsyttää tuo kananmuna?

_________________
-Logis-

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-14 22:34:27 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-20 19:57:14
Viestit: 346
Bamixkin on kätevä, teki sitten kokonaisesta tai keltuaisesta. Viimeksi oliivi loppui kesken ja loput kookosta. Curryn, hunajahörpyn ja runsaan valkosipulin kanssa oikein makoisaa.

_________________
höpöttää


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 11:42:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-10-14 10:52:14
Viestit: 575
Logotar kirjoitti:
ai noita kaikkia mausteita samalla kertaa?


Juu, kaikkia mausteita vaan sinne kippoon silleen sopivasti. :D Joskus joku unohtuu tai vaihtaa nimeä, niin ei haittaa, hyvää on tullut.
Meillä ainakin lapset tykkää lopputuloksesta.

Logotar kirjoitti:
Olisiko tuon kiehuvan veden funktio kypsyttää tuo kananmuna?

Voi olla säilyvyyden kanssa tekemisissä, ainakin se on aina säilynyt hyvin. Luulen, että tarkoitus on myös tehdä majoneesista vähärasvaisempaa, mutta majoneesiahan voi laittaa sitten reilummasti lautaselle...
Ja jos vettä menee reilummasti, on majoneesi löysempää (joku voi tykätä siitäkin).


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 13:05:26 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55976
Paikkakunta: Kerava
Karppi ei tatte mitään vesiä keventämään majoneesia. Mä oon tehnyt aina tällä ohjella ja hyvää on tullut.

1 muna
2,5 dl Borgesin Extra light oliiviöljyä
1 tl viinietikkaa
1 tl sinappia
1/4 tl suolaa
valkopippuria ripaus

Kaikki aineet mitataan kulhoon ja sauvasekoittimella surautetaan valmiiksi. Helppoa.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 13:42:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Kokerilen Kirrimirri tolla sun öljyllä.
Minulla on nimittäin jäänyt majoneesit kauppaan ja itselläkin tekemättä, koska en viiti käyttää rypsäria ja muita öljyjä enää.
Ja oliiviöljyllä on tullut pahaa.

Laitan ostoslistaan, ainakin tavallisesta borgosista tykkään salaatissa.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 14:07:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Kokerilen Kirrimirri tolla sun öljyllä.
Minulla on nimittäin jäänyt majoneesit kauppaan ja itselläkin tekemättä, koska en viiti käyttää rypsäria ja muita öljyjä enää.
Ja oliiviöljyllä on tullut pahaa.

Laitan ostoslistaan, ainakin tavallisesta borgosista tykkään salaatissa.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 16:31:34 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55976
Paikkakunta: Kerava
Toi extra light on miedon makuista ja siitä tulee hyvää majoneesia. Mä en kans halua käyttää rypsäriä missään, eikä sitä edes kotoa löydy.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 19:18:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
On voinut olla jo tällainen vinkki täällä, mutta silti laitan:

Tein lauantaina coleslawta (ollu hirmu himo tuohon) ja tein majoneesin itse. Kaksi keltuaista ja lorotin neitsyt oliiviöljyä reilun desin tai puoltoista. Sitten sekaan purkki Créme Fraichea ja sitruunamehua, valkosipulia, ynnä mausteita.

Tuli tosi hyvää, eikä yhtään kirpeää, joka pelkällä oliiviöljyllä usein tulee.

Aamiaisellakin vielä maistui. :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 19:19:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Suopursu kuulostaa ihan älyttömän hyvältä!
Minä kävin kaupassa ja ei ollut Kirrimirrin öljyä. :x Vielä kaksi kauppaa mistä käydä katteleen. Nyt jaksanu lähtä rundille.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 19:31:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Suosittelen kyllä! :D

(Mulla oli ihan Rainbown neitsytöljy käytössä)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 19:37:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Sopivan öljyn puutteessa majoneesinhimoinen ei-niin-puristi voi taittaa öliiviöljyn terävää makua korvaamalla osan öljystä voisulalla. Aiemmin ketjussa on tästä juttua. Itse teen nykyisin oikeastaan aina, varsinkin jos on ruokavieraita ( mulle kyllä maistuu myös pelkkään oliiviin tehty). Tutummat jo osaavat pyytää aiolia etukäteen, taitaa maistua voi heille :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: kotitekoinen majoneesi
ViestiLähetetty: 2011-08-15 19:48:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Olen minäkin voilla kokeillut, ja hyvää tulee niinkin, mutta tuo kermainen tuo taas ihan oman sävyn ja sopi ainakin tuon kaalin kanssa erinomaisesti.

Itselleni myös kävisi pelkkä neitsytoliivi, mutta kun en yksin syö, onneksi. :wink:


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 281 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 19 10 11 12 1315 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)