Helsingin Sanomat kuukausiliite: Pentti Linkola haluaisi, että suuri osa ihmiskuntaa kuolisi, mutta nyt tapahtunutta lintujen joukkotuhoa hän suree sydämensä pohjastaLainaa:
Karjaa ei enää laidunneta niityillä lähimainkaan yhtä paljon kuin ennen.
”Se on tietenkin kärpäsistä kiinni. Kun lehmät eivät ole ulkona, ei ole myöskään niiden ympärillä pyöriviä kärpäsiä”, Linkola sanoo.
Hän on vetänyt tästä oman johtopäätöksensä: ”Vastustan ehdottomasti lihansyönnin lopettamista. Minun ruuastani melkein 90 prosenttia on karjataloustuotteita”, hän ilmoittaa.
Hän tunnustaa, ettei edes pidä kovin paljon lihan mausta, mutta aikoo kuitenkin jäystää nautaa niin kauan kuin hampaat sen sallivat. Lähinnä hänen ruokavalionsa koostuu kuitenkin lypsykarjan tuotteista.
Ja nyt, tässä hylätyn päärakennuksen seinustalla, kun aurinko paistaa ja kaikki on niin idyllisen kaunista, että se tuntuu melkein naurettavalta, Pentti Linkola paljastaa oman herkkuruokansa.
Se tehdään näin: Leikataan leivästä viipale. Päälle levitetään ensin leipäviipaleen paksuinen kerros voita ja sen päälle vielä samanmoinen siivu juustoa, mieluiten appenzelleriä.
Sitten rakennelma kiepautetaan ympäri. Leipäviipale siirretään syrjään, ja syödään voilla päällystetty juustoviipale.
Ruokajuomana Linkola suosii täysmaitoa, jota hänellä kuluu kolmisen litraa päivässä.
”Ne ovat ne minun elämän eliksiirini. Jonkun verran syön kaurahiutaleita tuolta viljapuolelta”, Linkola kertoo.
Linkolan syömiset eivät kuulosta huonoilta myöskään hänen tyypin 1 diabeteksensa kannalta. 85-vuotias köpötteleekin yhä omin jaloin lintuhavaintoja tekemässä.