karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 08:10:32

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-09-09 10:53:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Yle: THL: Lasten ja nuorten ylipaino on moninkertaistunut viime vuosikymmeninä – pojilla ylipainoa on tyttöjä useammin

Näin on päässyt käymään, kun

1. Teollisuus on härskisti markkinoinut koukuttavia ultraprosessoituja hypersokerisia "herkkuja".
2. Sokerin haitallisuudesta huonosti selvillä olevat vanhemmat ovat kuvitelleet osoittavansa lapsilleen rakkautta ostamalla heille näitä.
3. Tämän tietämättömyyden ovat saaneet aikaan viralliset tahot, jotka ovat keskittyneet viattoman rasvan haukkumiseen puhuen liiallisen sokerinsyönnin vaaroista vain sordiinolla sivulauseissa.

THL:ssäkin voitaisiin tässä asiassa vilkaista peiliin.


Sattumalta Englannissakin julkistettiin juuri lasten lihavuuden yleistymisestä kertova raportti:


https://www.nao.org.uk/report/childhood-obesity/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-09 11:22:03 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Entä jos tuon syynä onkin se, että vaihdettiin hyvä, kylläisenä pitävä maitorasva rypsäriin, joka... kasvattaa nälkää?
Sen jälkeen karekilla ja muilla houkutuksilla on jotain mihin tarttua. Se nälkä.

Nimmarilla "normaalipainoisen jälkikasvun maailmalle jo saatellut"

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-09 11:26:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Tuo on ilman muuta vähintäänkin osasyy kyllä. Lisätään virallisten suosittelijoiden syntikuormaan tässä(kin) asiassa väärien rasvojen suosittelu.

PUFA:n osuus insuliinirestenssin yleistymisessä onkin jäänyt turhan vähäiselle huomiolle.

viewtopic.php?p=2364474#p2364474

Lihominenhan liittyy vahvasti insuliiniresistenssiin.

Joelasta kuuluu jopa sellaisia arviota, että "carbs are not to blame", että syyllinen onkin PUFA.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-09 14:30:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kalakukko kommentoi naapurissa THL:n uudisointia:

Lainaa:
Kommentti: Voi, voi, voi! Suomalaiset ovat vätyksiä, kelvottomia ohjeita väheksyviä. Meillä on maailman parhaat ruokintaohjeet. Hiilihydraattien määrää kokonaisenergiasta on siedettävästi vain 60%. Punaista lihaa ja eläinperäistä rasvaa pilkataan. Urheilullinen pukeutuminen on maailman parasta. Pekka Puskan nerokkaat ohjeet 10 ateriakerran nautinnosta on suorastaan järjen ylittävä kehotus. Kuitua tulee olla paljon, jotta pönttökertojen määrä olisi mahdollisimman suuri. Ja ainahan sitä joskus... vesipulla tuo mielen sumuiseksi ja pullan rusinat voi korvata torakoilla kuten suuri filosofi J.Stalin totesi vieraillessaan maaseututorpassa.

Liikunta on asian ydin. Ja liikunnan tulee olla maksullista, sillä rahan uhraaminen on merkki siitä, että on ottanut asian vakavasti onkeensa. Kävelyä tietysti tulee välttää sillä koulukyydit ovat sitä varten. Koulujen opetusohjelmaa tulee rukata enemmän liikunnan suuntaan. Laskento heti pois! Eihän NHL-pelaajien tarvitse ymmärtää suurien summien merkitystä laajemmin. Koulujen tulee antaa anabolisten stereoidien hyödyllisistä vaikutuksista tietoa. Niinku.

Kouluista on poistettava pulpetit ja oppilaiden levoton liikuskelu on suotavaa. Aristoteleen oppilaatkin kävelivät mestarin perässä Ateenan kaduilla. Nyt on käytössä sähköpotkulaudat ja -mopot. Ruokahuollon on annettava lapsille sitä, mitä he haluavat: pizzaa, sormiruokaa, cokista. Onhan ruokailuvälineitten käyttö epäeettistä ja epätrendikästä. Sormetkin siinä parhaiten puhdistuvat kun niitä imeskelee.
Seuratkaapa pikkulasten primitiivistä ruokailua. Ruoalla tulee saada leikkiä ja kaikille tulee kustantaa trendikäs ruokakaukalo kaulan alle. Opettajien tulee avustaa ruokailussa ellei sormiruokailu ota onnistuakseen.
Koulujen tulee hankkia ruokaloihin oma sika paikkojen puhtaanapidon helpottamiseksi.

Kuten olen jo monasti todennut: Kansa on vaihdettava! Eihän tällä porukalla mitenkään voi noudattaa hyviä ohjeita. Ruokintatalibaanien koulutusmääriä on moninkertaistettava. Opintomatkoja Pohjois-Koreaan lisättävä , jotta oppisimme, miten ruohollakin voi elää hyvin. Polvillaan maassa möyriminen on uskollisuuden ja nöyryyden merkki.
Mihin ovat kadonneet vanhat Itä-Saksan ihailijat, jossa olivat naisetkin karvarintaisia, römeä-äänisiä amatsoneja. "Tieteellinen" valmennus toi maalle kultaa ja kunniaa. Ihmisen tuhoaminen oli pieni uhraus kunniasta, joka todisti ideologian voiman.
Hyvä oivallus on ollut suurten kauppojen ostostarkkailu. Eteiseen tulee rakentaa kauppaostosten tarkastusketju lentokenttien tapaan läpivalaisulaitteineen ja jos hiilihydraattien määrä ei yllä suositeltuun 60%:iin, niin asiakas on palautettava takaisin, ainakin karkkihyllylle saakka. Jos hiilihydraattien määrä ylittää 100%, niin siitä saa papukaijamerkin, jota voi ylpeänä kantaa eräiden valtioiden veteraanien tapaan.

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 515#p51515


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:02:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Lasten lihomisuutisen kirvoittamana on taas yleisesti vaadittu "terveysveroa" sokeria, suolaa ja kovaa rasvaa sisältäville ruuille. Siinä olisi olisi oikein vain1/3. Kovan rasvan haittaverottaminen olisi kontraproduktiivista, koska rasvoista se on PUFA, jolla on aivan erityinen lihottava vaikutus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:42:05 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 495
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Lasten lihomisuutisen kirvoittamana on taas yleisesti vaadittu "terveysveroa" sokeria, suolaa ja kovaa rasvaa sisältäville ruuille. Siinä olisi olisi oikein vain1/3. Kovan rasvan haittaverottaminen olisi kontraproduktiivista, koska rasvoista se on PUFA, jolla on aivan erityinen lihottava vaikutus.


Mahtaisiko riittää, että kahta pahista, fruktoosia ja PUFAa haittaverotettaisiin esim jonkin kynnysmäärän ylittävästä osasta?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:47:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Luulen, että sillä päästäisiin pitkälle.

Mutta aivan ensimmäiseksi olisi valtion (THL ja VRN) korjattava sokerin (pöytäsokerista puolet fruktoosia) suhteen liian sallivat ja rasvan laadun suhteen haitalliset (PUFA:aa suosivat) suosituksensa, jotka laitosruokakriteerien uhteina olevien kohdalla eivät vain suosituksia.

Lapsia ei lihoteta vain kotona. Heitä lihotetaan myös myös päivähoitopaikoissa ja kouluissa.

Monet vanhemmat vaativat, että koulussa pitäisi saada enemmän vegetaarista ruokaa. Jos he olisivat paremmin perillä asioista, he vaatisivat lapsilleen ruokaa, jossa olisi vähemmän sokeria ja PUFA:a.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 10:33:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Miten ne suola tai rasvan kovuus lihomiseen vaikuttavat? Aivan.

Tuo kehittämispäällikkö on aivan oikeassa siinä, että lihavuuden taustalla ovat ruoat, joissa on paljon energiaa ja vähän mitään muuta ravitsevaa. Osa näistä sisältää paljon suolaa, jotkut sokeria, jotkut rasvaa, jotkut (vaikkakin harvemmat) koviakin rasvoja. Ruoista lihottavimpia lienevät sipsit, joissa on suolaa saman verran kuin kunnonkin ruoissa, mutta ei sokeria tai kovaa rasvaa.

Verottamalla tämä ongelma ei ratkea. Veron määrän pitäisi olla ihan järisyttävä, jotta se vaikuttaisi hintoihin olennaisesti, tai jotta sillä edes saataisiin kerättyä riittävästi veroja.

Ongelma voidaan ratkaista vain kahdella tavalla:
1. Saadaan ihmiset olemaan syömättä roskaruokaa, tai realistisemmin...
2. Saadaan ihmiset syömään vähemmän sitä vähemmän ravitsevaa ei-roskaruokaa, jolloin varsinaisten aterioiden energiamäärä jää alemmaksi, mutta muuten ravitsevuus pysyy lähestulkoon samalla tasolla. Tällöin ruokavalioon mahtuu muutakin kuin se kunnon ruoka, miten ikinä sen haluaa määritelläkään.

Tietysti paras vaihtoehto olisi jättää ne vähemmän ravitsevat osat pois ja korvata enemmän ravitsevilla osilla. Tai edes kunnollisella rasvalla, joka mahdollistaisi paremman nälänsäätelyn, vaikkei sinänsä muuten erityisesti ravitsisikaan.

En oikein jaksa edes laitosruoasta kunnolla aloittaa. Se nyt kuitenkin on osa ongelmaa, koska se on ravitsemuksellisesti vain välttävää eikä oikein edes sitä, kun puhutaan isommista koululaisista. Joku 9-vuotias tyttö vielä saakin ihan kohtalaisen aterian niistä viidestä lihapullasta, mutta 16-vuotias lätkäjätkä syö lounaalla >1000 kaloria, josta noin 80% koostuu makaronista. Toki THL:n mielestä koulun tarjoama ylikypsä täysjyvämakaroni on parasta mahdollista ruokaa, kun siinä ei ole suolaa eikä rasvaa lainkaan, ja kuitujakin ihan kivasti...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 17:16:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93651
Lainaa:
Verottamalla tämä ongelma ei ratkea. Veron määrän pitäisi olla ihan järisyttävä, jotta se vaikuttaisi hintoihin olennaisesti, tai jotta sillä edes saataisiin kerättyä riittävästi veroja.


Eikä ihan noinkaan, mutta ruokien verottaminen on kinkkinen juttu, sillä samat tyypithän niitä veroja suosittelisi, kuin suosituksiakin. Kuka tykkäisi lihaverosta) Sitäkin väläytettiin yhdessä väliussä.

Ihmiset ottavat usein tietonsa lehdistä ja millainen kuva terveellisestä ruuasta sieltä tulee? Niinpä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 10:33:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
mattila kirjoitti:
Miten ne suola tai rasvan kovuus lihomiseen vaikuttavat? Aivan.


Vaikuttaa se rasvan kovuus, mutta päinvastoin kuin puskat väittävät.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 12:50:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
No joo, mutta aika vähän, jos verrataan määrään. Esimerkiksi voilla leivottu piirakka on käytännössä yhtä lihottava kuin margariinillakin leivottu. Eikä varmaan ole merkitystä, teetkö munakkaan rypsärillä, laardilla vai kookosöljyllä. Olennaista on kuitenkin se, että syöt enemmän munakasta kuin piirakkaa...

Yo. verotusasian kannalta luonnollisesti suurin ongelma on se, että sillä pyrittäisiin ohjaamaan väärään asiaan. Kuitenkin vaikka olisi toisinkin, niin on ensinnä poliittisesti jokseenkin mahdotonta tehdä niin kovia veroja, että se ohjaisi riittävästi, ja toiseksi myöskin on äärimmäisen vaikeaa tehdä sitä veroa sellaiseksi, että se on teknisesti riittävän selkeästi laskettavissa. Ja tavoitteen tulee olla, että toisaalta veroa ei saisi tulla "hyville" asioille.

Karkin ja limun, jotka eivät sisällä mitään muuta kuin sokeria, verottaminen on hyvin helppoa. Toisaalta siinä on ongelmana, että jos halutaan vaikka 100 gramman karkkipussille (nyt <1€) riittävästi lisähintaa, pitäisi sokeria verottaa kympin kilo. Silloin tietysti sokeripaketti maksaisi kympin, mikä vaikuttaa järjettömältä. Lisäksi tulisi haastavaksi verottaa sokeripitoisia asioita, joissa ei ole käytetty varsinaista sokeria. Esimerkiksi jugurteissa voidaan käyttää kasaan keitettyjä hedelmäsoseita, jotka ovat sekä aromi- että makeutusaineita. Hedelmiä tuskin halutaan verottaa myöskään, tai jos verotetaan kaikkia sokereita, niin esimerkiksi maitopurkin hinta nousisi jopa yli 50%:lla. Jos taas rajataan tuo vain "sokeriin", niin silloin vain korvataan sokeri jollain glukoosi-fruktoosisiirapilla...

En nyt sen pidemmälle jaksa asiaa availla, mutta käytännössä noita ongelmia tulee jatkuvasti vastaan. Tavoite ei varmasti kuitenkaan ole rajata kohtuuttomasti ihmisten ruokavaliovalintoja. Muutenhan meillä olisi jo kaiken maailman lihaverotkin päällä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 15:03:44 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Lainaa:
No joo, mutta aika vähän, jos verrataan määrään. Esimerkiksi voilla leivottu piirakka on käytännössä yhtä lihottava kuin margariinillakin leivottu. Eikä varmaan ole merkitystä, teetkö munakkaan rypsärillä, laardilla vai kookosöljyllä. Olennaista on kuitenkin se, että syöt enemmän munakasta kuin piirakkaa...

Nimenomaan tästä olen Peterin protoniketjun ymmärtämisen jälkeen ihan eri mieltä.
Kysymys on nimittäin siitä, kuinka nopeasti sen piirakan jälkeen tulee nälkä.
Eli siitä miten tehokkaasti se vei syödyn energian jemmaan ja miten helposti/hankalasti sen saa sieltä taas käyttöön.
Se on iso asia se.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 15:12:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Elsillä on hallussa asiaa koskeva tiede. Mä oon päätynyt samoihin johtopäätöksiin ihan fiilispohjalta. Rypsäri ei ole oikeeta ruokaa joten elimistö haluaa rypsärin jälkeen ruokaa kaloreista riippumatta.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-12 08:30:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
THL:ssä voitaisiin lasten lihomista päivitellessä vlkaista peiliin.

Lasten ja nuorten ylipainoisuus on jatkanut yleistymistään. Täysin kontraproduktiivisesdti on siis toiminut vuonna 2012 lanseerattu virallisterveellinen kansallinen KANSALLINEN lihavuusohjelma.

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta - Kansallinen lihavuusohjelma

Lainaa:
THL koordinoi vuosina 2012-2018 Kansallista lihavuusohjelmaa "Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta", jonka tavoitteena oli ehkäistä väestön lihomista ja kääntää lihomiskehitys laskuun väestön terveyden lisäämiseksi ja toimintakykyisten elinvuosien kartuttamiseksi. Ohjelman toisella kaudella 2016 -2018 keskityttiin lasten ja nuorten lihavuuden ehkäisyyn, eri toimijoiden välisen yhteistyön tehostamiseen sekä terveyden tasa-arvon edistämiseen.

Yhtä kontraproduktiivisesti kuin aikanaan virallisterveellinen diabeteksen ehkäisyohjelma DEHKO.

Milloin eliitti ottaa laput silmiltään ja ryhtyy kertomaan, että jos on paino-ongelma, kannattaa vähentää hiilihydraatteja ja karttaa siemenöljyjä? Tai promoamaan tutkitusti diabesityn ehkäisyssä tehokkaimpia ruokavalioita ketoa ja vhh:ta?

Vaikka kysymykseni on retorinen, vastaan siihen silti. Kun itse kysyy ja itse vastaa, ei tule riitaa.

Luultavasti ei milloinkaan, koska eihän sokerista, viljasta ja siemenöljyistä prosessoitua ja ultraprosessoitua tehdasruokaa valmistava elintarviketeollisuus moisesta tykkäisi. Eikä feikkiruuan aiheuttamiin sairauksiin lääkkeitä myyvä lääketeollisuus.

Onneksi vielä toistaiseksi itse kukin voi jossain määrin itse vaikuttaa siihen mitä suuhunsa panee. Laitosruokakriteerien alaisuudessa olevien mahdollisuudet tosin ovat hyvin vähäiset.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-12 09:55:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Kyllä tuolla on edelleen ongelmana se, että suurin osa noista kuvittelee varmasti aivan tosissaan, että vhh ei toimi (että ainakin pitkällä aikavälillä se on toteuttamiskelvoton tai aiheuttaa sydäntaudin ja diabeteksen) ja avain terveeseen painoon on syödä vähintään viidellä aterialla vähintään 30 grammaa kuitua.

Haluaisin muuten kuulla THL:n näkemyksen tähän asiaan. Kansallinen lihavuusohjelma epäonnistui täydellisesti. Ketä aiotte syyttää tästä?
1) Ohjelman johtajaa, jolle on vähintäänkin annettava potkut, koska hänen epäpätevyytensä ja/tai laiskuutensa on aiheuttanut valtavasti haittaa kansalle ja suuria kustannuksia terveydenhuoltoon.
2) Tyhmää kansaa, jolle ei ole mitenkään mahdollista opettaa kunnollisia elintapoja. Tässä tapauksessa THL voi lakkauttaa itsensä tai ainakin nämä toiminnot. Eihän niitä mihinkään tarvitse, jos niistä ei kuitenkaan mitään hyötyä ole. Kalliiksi ne tulevat joka tapauksessa.

els kirjoitti:
Lainaa:
No joo, mutta aika vähän, jos verrataan määrään. Esimerkiksi voilla leivottu piirakka on käytännössä yhtä lihottava kuin margariinillakin leivottu. Eikä varmaan ole merkitystä, teetkö munakkaan rypsärillä, laardilla vai kookosöljyllä. Olennaista on kuitenkin se, että syöt enemmän munakasta kuin piirakkaa...

Nimenomaan tästä olen Peterin protoniketjun ymmärtämisen jälkeen ihan eri mieltä.
Kysymys on nimittäin siitä, kuinka nopeasti sen piirakan jälkeen tulee nälkä.
Eli siitä miten tehokkaasti se vei syödyn energian jemmaan ja miten helposti/hankalasti sen saa sieltä taas käyttöön.
Se on iso asia se.


Linkki olis kiva...

Koska onko siis tosiaan niin, että ruokavalion sisällöllä ei ole mitään merkitystä, kunhan se n. 10-40% energiasta joka lisätystä rasvasta tulee, on tyydyttynyttä eikä tyydyttymätöntä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-12 10:13:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Nostetaanpas hieman tätä ketjua, koska mattilan kysymyksen myötä ollaan asian ytimen keskiössä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-12 10:38:49 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
mattila kirjoitti:
els kirjoitti:
Lainaa:
No joo, mutta aika vähän, jos verrataan määrään. Esimerkiksi voilla leivottu piirakka on käytännössä yhtä lihottava kuin margariinillakin leivottu. Eikä varmaan ole merkitystä, teetkö munakkaan rypsärillä, laardilla vai kookosöljyllä. Olennaista on kuitenkin se, että syöt enemmän munakasta kuin piirakkaa...

Nimenomaan tästä olen Peterin protoniketjun ymmärtämisen jälkeen ihan eri mieltä.
Kysymys on nimittäin siitä, kuinka nopeasti sen piirakan jälkeen tulee nälkä.
Eli siitä miten tehokkaasti se vei syödyn energian jemmaan ja miten helposti/hankalasti sen saa sieltä taas käyttöön.
Se on iso asia se.


Linkki olis kiva...

Koska onko siis tosiaan niin, että ruokavalion sisällöllä ei ole mitään merkitystä, kunhan se n. 10-40% energiasta joka lisätystä rasvasta tulee, on tyydyttynyttä eikä tyydyttymätöntä?

No tottakai on, mutta SFA vs PUFA ovat sen verran suuri tekijä tässä. Mikävaan runsasrasvainen ei todellakaan ole hyvä juttu, ja rasvan laadun merkitys korostuu nimenomaan tuolla ei-ketogeenisella puolella. Nälkä on ihan mahdottoman hyvä ohjaamaan syömisiä, jos siihen on mahdollisuus.

Linkki on hankala, koska kyseinen protoniketju taitaa nyt olla jo monen vuoden ja 60 postituksen mittainen.
Eikä lopun rautalankaa taida ymmärtää ilman melkoista taustasivistystä solupuolelta.
Toki suosittelen lukemaan (hyperlipids'in Protons -sarja, löytyy oikean sivupalkin listasta), mutta aika pitkä on se... :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-12 11:57:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Kaukaa haettu selitys Kirsillä:

https://twitter.com/DrPietilainen/statu ... 98785?s=20

Lainaa:
10v sitten raportoimme HUS-alueen lihavuuden hoidosta. "Lihavuuden hoidon resursseja oli kohdennettu muualle, ja erityisesti sikainfluenssa mainittiin resursseja syöneeksi yksittäiseksi seikaksi. Tosin influenssauhkan väistymisen jälkeen tilanne ei ollut kohentunut." Entä COVID??


Jos kontraproduktiivinen "lihavuuden hoito" on jäänyt vähemmälle, niin so not.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 08:00:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
els kirjoitti:
No tottakai on, mutta SFA vs PUFA ovat sen verran suuri tekijä tässä. Mikävaan runsasrasvainen ei todellakaan ole hyvä juttu, ja rasvan laadun merkitys korostuu nimenomaan tuolla ei-ketogeenisella puolella. Nälkä on ihan mahdottoman hyvä ohjaamaan syömisiä, jos siihen on mahdollisuus.


Ilman muuta. Lähinnä hain sitä takaa, että ei keskitytä virallisterveelliseen tyyliin SFA/xUFA/GI/yms-tyyppiseen harhailuun, vaan siihen kokonaisuuteen. Nauta ja juusto voivat olla parempi vaihtoehto kuin kala ja pähkinät, mutta jälkimmäinenkin on ihan varmasti parempi vaihtoehto kuin pizza ja kokis, vaikka pizzassa rasva pääasiassa juustosta tuleekin. Niin tai näin, mitä atomistisemmalle tasolle mennään, sitä varmemmin mennään myös metsään.

Lainaa:
Linkki on hankala, koska kyseinen protoniketju taitaa nyt olla jo monen vuoden ja 60 postituksen mittainen.
Eikä lopun rautalankaa taida ymmärtää ilman melkoista taustasivistystä solupuolelta.
Toki suosittelen lukemaan (hyperlipids'in Protons -sarja, löytyy oikean sivupalkin listasta), mutta aika pitkä on se... :)


Samaa katselin. Varmasti hyvä ketju, mutta aika pitkän pätkän joutuisi lukemaan. Suhtaudun kuitenkin jokseenkin nuivasti mekanistiseen analyysiin, koska sen tulkitseminen oikeissa mittasuhteissa on äärimmäisen vaikeaa. Esimerkiksi tupakassa on ilmeisesti jotain 70 syöpää aiheuttavaa ainetta, mutta sen ei pitäisi kiinnostaa ketään. Ongelma kun on lähtökohtaisesti siinä, että kärytetään mitä tahansa ja imetään ne savut keuhkoihin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 08:30:07 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
mattila kirjoitti:
Niin tai näin, mitä atomistisemmalle tasolle mennään, sitä varmemmin mennään myös metsään.

Olisikohan se kuitenkaan näin?
Pelkkä teoreetikko on ehkä "vain" teoreetikko, mutta teorian ja käytännön yhdistäminen on kova sana. Toki jos ja vain jos käytäntö toimii.

Peter tekee hiukan samaa kuin minä (eikun siis toisinpäin: minä olen täällä ja vihdoin terveiden kirjoissa edes, koska lähdin matkaan ilmeisesti samasta syystä kuin hän). Siis siitä, että käytännön homma aka hiilarien rajoitus (hänellä OD) aikoinaan toimi kuin ihme, ja kun en todellakaan usko ihmeisiin, oli pakko lähteä tutustumaan asiaan tarkemmin. Eikä elämän alun molekyylitaso ole lopulta niin kaukana kenestäkään : )

Helpoilla ohjeilla toki pääsee pitkälle. Jopa hyvin monenlaisilla helpoilla ohjeilla. Kunhan ne sopivat perustuksiin...

Ja taas nimmarilla "oma jälkikasvu kasvoi näillä muunnoksilla normaalipainoisiksi aikuisiksi"

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)