Yhden miehen komitea kirjoitti:
David Ludvig, joka ajoittain vaikuttaa järkimieheltä, sentään korostaa, että puhdistetut hiilihydratit ovat suurempi ongelma kuin tyydyttynyt rasva. "Voilla voidellussa valkoisessa leipäviipaleessa leipä on se vähemmän terveellinen komponentti".
Tämä on minusta ihan puhdas hämäysyritys. Ludwigin tapauksessa kyse ei ole pyrkimyksestä harhauttaa, mutta jollain Fogelholmilla varmasti kyllä näin. Eli että jos kohta voi ei enää olekaan pahin kaikista pahoista, niin kuitenkin se on aika paha, mutta että pullaleipääkään ei pitäisi syödä terveysnäkökulmasta. Sen sijaan virallisterveellisten mielestä joku täysjyväleipä on niin terveellistä, että sitä pitäisi jokaisen diabeetikonkin syödä satoja grammoja päivässä joka ainoa päivä. Eli että voi ei saa kyllä minkäänlaista armoa, mutta voin tuomitsemisen lisäksi tuomitaan nyt myös valkoinen leipä. Argumentaatiovirheiden joukossa tämä tunnetaan virheellisenä rinnastuksena.
Sinänsä olen kyllä samaa mieltä, että voita tulisi vaihtaa tyydyttymättömämpään rasvaan, esim. siis luontaisesti eläimistä saatava rasva on minusta terveellisempi vaihtoehto kuin mikä tahansa puhdistettu/prosessoitu (vaikka sitten minimaalisesti prosessoitu, kuten voi tai muu mekaanisesti eroteltu öljy) rasva. Saatan jopa uskoa, että pähkinöiden, avokadojen, oliivien yms. sisältämä rasva on terveellisempi vaihtoehto voille. Pidän kuitenkin tuota eroa niin pienenä, että jos ruokavalio on muuten kunnossa, niin ei tuolla muutoksella luultavasti saisi viikkoakaan lisää tervettä elinaikaa. Mutta esim. vähärasvainen liha + voi/öljy on minusta huonompi vaihtoehto kuin rasvainen liha, jopa merkittävissä määrin näin.