karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:24:13

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4013 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1163 164 165 166 167201 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-07-03 11:13:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kasari kirjoitti:
Ja tänään Duodecim uutisoi
Lainaa:
Vain lääkärin vastaanotolla kohoava verenpaine eli niin sanottu valkotakkiverenpaine olisi hyvä hoitaa, vaikka sitä on myös pidetty harmittomana. Tuoreen tutkimuksen perusteella hoitamattomana valkotakkiverenpaine voi suurentaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Lisää lääkittyjä =D> (Kukahan kiittää?)

Bingo.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-03 12:11:00 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Taas jätetty tuo tuttu takaportti voi suurentaa...

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-04 10:14:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Aarne Astrup ja joukko kollegoita vaatii remonttia tyydyttynyttä rasvaa koskeviin suosituksiin:

https://www.bmj.com/content/366/bmj.l4137

WHO: n ja monien muiden virallisten suosittelijoiden nykyinen 10 E%:n cappi kaikille tyydyttyneille rasvoille yhteensä ei ole koskaan perustunut laadukkaalle tutkitulla tiedolle. Ei silloin, kun työmarkkinatoimittaja Nick Mottern kirjoitti sen McGovernin komitean paperiin, eikä nyt.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-04 11:37:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Luin paperin ja koin kummallisen reaktion: ihmettelin, miksi kukaan jaksaa vastustella tyydyttynyttä rasvaa? Ymmärrän vielä jotenkin sen, että (punaista) lihaa jahdataan kvasi-eettis-ekologisin perustein ja yritetään samalla vääntää siitä terveysriskiä, mutta tyydyttynyt rasva vaikka kookoksesta ja jugurtista tai muista maitolähteistä vaikuttaa minusta lähinnä terveelliseltä kaikin mahdollisin tavoin paradigmasta riippumatta. Tyyliin jos syö partajugua ja mustikoita, niin se on terveellisempi kuin vaikka puuro ja mustikat tai ruisleipä ja margariini, tai että oliivi- ja kookosöljy ovat terveellisempiä kuin ultraprosessoidut siemenöljyt (ml. soija). Lihapuolellakin rasvan tyydyttyneisyys tuntuu olevan toissijainen asia, esim. prosessoidut pekonit ja kalkkunaleikkeet nähdään pahemmiksi kuin tuore nauta. Niin eikö tämä tyydyttyneen rasvan rajoittaminen ole jotenkin vähän passé? Varsinkin, kun sen epäterveellisyyttä ei ole koskaan osoitettu ja uutta tutkimusta pukkaa jatkuvasti, että ei liity sairauksiin tms.

Tulee vähän sellainen fiilis, että jotkut sedät seniliteetin partaalla toistelevat juttuja jostain 50-luvulta, kun eivät mitään tuoreempaa enää muista. Ja toiset sedät mumisevat hyväksyntää, kun aivoissa ei tapahdu muuta reaktiota kuin etäinen tuttuuden tunne.

On kyllä aika surullista, miten hitaasti iso laiva kääntyy. Kääntymässähän se koko ajan on, mutta samaan aikaan sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman kärsivät ja kuolevat sen hitauden takia. Koko ruokajärjestelmän yms. uusintaminen tietysti kestää, mutta jos jopa muutoksen tarpeen ja luonteen havaitseminen kestää vuosikymmeniä, niin on turhan hidasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-04 11:44:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
mattila kirjoitti:
Luin paperin ja koin kummallisen reaktion: ihmettelin, miksi kukaan jaksaa vastustella tyydyttynyttä rasvaa?


Se kannattaa, jos omistaa elintarvike- tai lääketeollisuuden osakkeita, tai jos saa kummaltakaan näistä tahoista tutkimus- tai muuta rahoitusta.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-04 12:28:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
mattila kirjoitti:
Luin paperin ja koin kummallisen reaktion: ihmettelin, miksi kukaan jaksaa vastustella tyydyttynyttä rasvaa? Ymmärrän vielä jotenkin sen, että (punaista) lihaa jahdataan kvasi-eettis-ekologisin perustein ja yritetään samalla vääntää siitä terveysriskiä, mutta tyydyttynyt rasva vaikka kookoksesta ja jugurtista tai muista maitolähteistä vaikuttaa minusta lähinnä terveelliseltä kaikin mahdollisin tavoin paradigmasta riippumatta. Tyyliin jos syö partajugua ja mustikoita, niin se on terveellisempi kuin vaikka puuro ja mustikat tai ruisleipä ja margariini, tai että oliivi- ja kookosöljy ovat terveellisempiä kuin ultraprosessoidut siemenöljyt (ml. soija). Lihapuolellakin rasvan tyydyttyneisyys tuntuu olevan toissijainen asia, esim. prosessoidut pekonit ja kalkkunaleikkeet nähdään pahemmiksi kuin tuore nauta. Niin eikö tämä tyydyttyneen rasvan rajoittaminen ole jotenkin vähän passé? Varsinkin, kun sen epäterveellisyyttä ei ole koskaan osoitettu ja uutta tutkimusta pukkaa jatkuvasti, että ei liity sairauksiin tms.

Tulee vähän sellainen fiilis, että jotkut sedät seniliteetin partaalla toistelevat juttuja jostain 50-luvulta, kun eivät mitään tuoreempaa enää muista. Ja toiset sedät mumisevat hyväksyntää, kun aivoissa ei tapahdu muuta reaktiota kuin etäinen tuttuuden tunne.

On kyllä aika surullista, miten hitaasti iso laiva kääntyy. Kääntymässähän se koko ajan on, mutta samaan aikaan sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman kärsivät ja kuolevat sen hitauden takia. Koko ruokajärjestelmän yms. uusintaminen tietysti kestää, mutta jos jopa muutoksen tarpeen ja luonteen havaitseminen kestää vuosikymmeniä, niin on turhan hidasta.



Surullista on, vaan ei ihme lain. Kultaa lypsävää lehmää ei noin vain uhrata edes tieteen alttarille, ja tyydytetyn rasvan pelko on yksi parhaita myyntikikkoja evö. Kun se minimoidaan, jäljelle jää vain huonoja vaihtoehtoja, niin maun kuin terveydenkin suhteen.

Sääli Astruppia, joka oli pitkään suomalaisen ravitsemusväen suosiossa ja useasti siteerattu, kun meni noin kääntämään takkiaan. Nyt ei laatikaisetkaan enää varmaan edes tervehdi, jos samaan tilaisuuteen sattuvat...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-05 09:30:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Toisinsyöjä kirjoitti:
mattila kirjoitti:
Luin paperin ja koin kummallisen reaktion: ihmettelin, miksi kukaan jaksaa vastustella tyydyttynyttä rasvaa?


Se kannattaa, jos omistaa elintarvike- tai lääketeollisuuden osakkeita, tai jos saa kummaltakaan näistä tahoista tutkimus- tai muuta rahoitusta.


Mä uskon edelleen ihan vakaasti, että suurin osa tieteilijöistä on yksinkertaisesti haluttomia/kyvyttömiä uskomaan olleensa ja olevansa väärässä. Toki rahoituksellakin on vaikutusta, mutten jaksa uskoa siihen, että koko tiedeyhteisö on niin läpimätää, että nämä korkeasti koulutetut ja pätevöityneet ihmiset haluaisivat oikeasti tehdä jo lähtökohdiltaan virheellistä tutkimusta, jonka ainoa tavoite on suojella jättiyhtiöiden tavoitteita. Itse ainakin palaisin loppuun hetkessä, jos pitäisi olla epävakaassa ja huonopalkkaisessa työssä, jossa pitää toimia kaikkia omia periaatteita vastaan. Kun tieteilijöissä on poikkeuksetta maailmanparantajan vikaa, niin on vaikea uskoa, että he tuollaiseen kyyniseen manipulointiin pystyisivät, toisin kuin jotkut lobbareiksi päätyvät psykopaattiset käärmeet. Todetaan vielä, että joku tilastoja osaava tutkijatohtori otettaisiin silmänräpäyksessä oikeisiin töihin vaikkapa data-analyysiä tekemään (näistäkin on valtava pula ja palkat ovat sen mukaisia).

Yksi varmistava tekijä tälle on se, että nuo ravitsemustyypit ovat itsekin usein kasvispainotteiseen, punalihattomaan yms. hypervirallisterveelliseen ruokavalioon taipuvaisia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-05 09:37:10 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Lainaa:
Kun tieteilijöissä on poikkeuksetta maailmanparantajan vikaa


Ei kai? Poikkeuksetta? Miten esim. atomipommi paransi maailmaa?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-05 09:53:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Tieteen tarkoitus on lisätä tietoa tieteellisen menetelmän kautta. Lisääntynyttä tietoa voidaan sitten käyttää maailman parantamiseksi. En tiedä yhtäkään tieteilijää, siis tieteen tekijää (erotuksena vaikka lääketeollisuuden palveluksessa olevat lääketieteilijät), joka ei tähän uskoisi. Toki se, mitä käsitetään "tieteenä" vaihtelee aloittain ja kunkin tieteilijän käsitys siitä, mikä on parannus maailmaan, mutta kuitenkin. En siis tiedä yhtäkään tieteilijää, joka HALUAISI tehdä "tiedettä", jonka tavoitteena on vähentää maailmassa olevaa tietoa, ja jota tehdään menetelmillä, jotka eivät ole tiedettä.

Ja mitä atomipommiin tulee, niin kyllähän moni Manhattan-projektiin osallistunut on ollutkin julkisesti ahdistunut, masentunut, surullinen tai mitä tahansa, kun näki työnsä jäljet. Pitää kuitenkin muistaa, että samoihin aikoihin rotuoppikin oli kovaa huutoa. Käsitys maailman parantamisesta kun riippuu yleisestä käsityksestä maailmasta. Atomipommin kehitys kuitenkin paransi maailmaa sillä tavalla, että atomipommin uhka käytännössä piti kylmän sodan kylmänä, ja muutamat psykopaatit poislukien aseiden kehityksen tavoitteena on sotilaallinen ylivalta pelotteen kautta eikä niinkään niiden aseiden käyttäminen kuin tarvittaessa, ei siis itse tarkoituksena. Atomipommi myöskään ei varsinaisesti ollut tiedettä aivan niin kuin joukkoruokailusuosituksetkaan eivät ole tiedettä, vaan tieteellistä tutkimusta vaativa aikansa huipputeknologinen applikaatio.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-05 12:37:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Daily Mail noteerasi Astrupin ja kumppaneiden artikkelin.

” Ditching saturated fats may 'do more harm than good' as people miss out on nutrients in eggs, chocolate, meat and cheese”

https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... -good.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-08 15:41:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Aarne Astrup ja joukko kollegoita vaatii remonttia tyydyttynyttä rasvaa koskeviin suosituksiin:

https://www.bmj.com/content/366/bmj.l4137

WHO: n ja monien muiden virallisten suosittelijoiden nykyinen 10 E%:n cappi kaikille tyydyttyneille rasvoille yhteensä ei ole koskaan perustunut laadukkaalle tutkitulla tiedolle. Ei silloin, kun työmarkkinatoimittaja Nick Mottern kirjoitti sen McGovernin komitean paperiin, eikä nyt.


Astrupin et al artikkeli on oikeansuuntainen mutta riittämätön.

http://www.zoeharcombe.com/2019/07/time ... rated-fat/


This review missed the fact that even the one finding (for cardiovascular disease events) falls away when examined properly.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-09 09:04:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
mattila kirjoitti:
Mä uskon edelleen ihan vakaasti, että suurin osa tieteilijöistä on yksinkertaisesti haluttomia/kyvyttömiä uskomaan olleensa ja olevansa väärässä.


Eli heillä on siis kivuliaan turvonnut ja hauras ego.
Toisin kuin vaikkapa Tim Noakesilta, jolla oli munaa suoraan sanoa että oli väärässä hiilihydraattitankkauksen osalta ja vielä lisäsi "repikää ne sivut kirjastani pois." :lol:

Se on jokaisen oma asia, jos hankaloittaa egonsa vankina ollessaan vain omaa elämäänsä, mutta toisten elämän ja terveyden tuhoaminen vain sen vuoksi ettei ole ollut kiinnostusta oman pää säätöön aikuisempaan ja tasapainoisempaan suuntaan, se on jo suorastaan rikollista.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-09 21:02:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Peter Ballerstedtilla on pointti:

https://twitter.com/grassbased/status/1 ... 69856?s=21


Also, saturated fats have a huge disadvantage from healthy-user bias & yet somehow manage to be associated with lower mortality in PURE”



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-10 16:06:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Superhyvä artikkeli sydäntaudin syistä Tim Noakesilta otsikolla ”
IT’S THE INSULIN RESISTANCE, STUPID: PART 1”

https://www.crossfit.com/essentials/its ... pid-part-1

Ensimmäinen osa sarjakirjoitusta! Pysykää kanavalla!

Pientä näyttiä:


CONSEQUENCES OF THESE FINDINGS

All these findings were most inconvenient, as they were reported at the exact time Ancel Keys and the American Heart Association were beginning to demonize fat, especially saturated fat, as the cause of CHD. Thus, the need arose to glorify carbohydrates, especially “whole” grains, as uniquely healthy.

To achieve this, any finding that carbohydrates may produce undesirable health consequences would have to be suppressed; six decades of the “health-washing” of carbohydrates was about to begin in earnest.

A key component of this carbohydrate “health-washing” would have to be the absolute suppression of any mention that carbohydrate-sensitive hypertriglyceridemia is a — perhaps the key driver of CHD.

This inconvenient fact would need to be hidden over the next 60 years as the false diet-heart and lipid hypotheses became the dominant paradigms directing the teaching and conduct of medical professionals around the globe.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 11:39:33 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Duodecim kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan synnynnäisistä syistä koholla oleva ”pitkä sokeri” voi suurentaa sepelvaltimotaudin vaaraa:

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/du ... din-vaaraa

Aivan samalla tavalla liiallisella hiilihydraattien syömisellä aiheutettu korkea HbA1c korreloi sydäntaudin kanssa, sillä kuten Tim Noakes edellä totesi, it’s (MetSin ja siis myös sydäntaudin perimmäinen syy) the insuline resistence, stupid!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 12:58:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Sten Björsell kirjoittaa Annika Dahqvistin blogin kommenteissa Tim Noakesin artikkelista:


Utmärkt sammanställning av Tim Noakes!
Tänka sig att sambandet höga triglycerider – hjärtsjukdom funnits understött av gedigen forskning sedan 1960- talet, medans vårt etablissemang sagt att det inte finns någon forskning!
Alltså redan 1961 drog Albrink och Man de viktiga och senare begravda slutsatserna baserade på en studie av över 115 hjärtattacker som jämförde kolesterol och triglycerider.
Hela 82% av de som fick hjärtattack hade förhöjda triglycerider medan färre än 20% av dessa hade högt kolesterol! I figur 7 framgår sedan hur snabbt triglyceriderna minskar med LCHF.
De “glömda” (gömda) forskarna insåg klart att mäta kolesterol var närmast meningslöst jämfört med att mäta triglycerider. Redan 1961!

Fruktos som ej behövs för att bibehålla normalt blodsocker omvandlar levern till triglycerider, vilket enligt studien ovan från 1961 alltså direkt ökar risken för kärlsjukdomar/hjärtattack/angina vid regelbundet intag, typiskt intag av socker och/eller frukt.
Dessutom producerar fruktos vid omvandling i levern giftiga aldehyder som förbrukar leverns förråd av antioxidanter vid för högt intag av alkohol eller/och fruktos som då ger leverskador i proportion till intag.
Noakes frågar även varför triglyceriderna “glömts bort” medans kolesterol som visats vara ett tveksamt mätvärde fortfarande har en prominent position i hela västvärlden.
Högt kolesterol kan man medicinera mot, men det finns ingen medicin mot höga triglycerider.
Däremot reduceras triglycerider mycket enkelt med lägre socker och lägre kolhydratsintag, alltså LCHF, något som man anser “ovetenskapligt” och “skadar” både modern läkemedelsindustri och matindustri.

Att kolesterolsänkande statiner inte hjälper mycket gör dessa mycket lönsamma p.g.a. de vanliga långtidsförskrivningar för att “minska framtida risker”. ”


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 13:13:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
^ Jo 1961 siis todettiin, että koholla olevat triglyseridit ovat neljä kertaa niin suuri sydäntaudin riskitekijä kuin koholla oleva kolesteroli. Sekin tiedettiin, että maksassa triglyserideiksi muuttuva fruktoosi nostaa triglyseridejä aivan erityisesti. Huomio kuitenkin suunnattiin Keysin johdolla yksinomaan kolesteroliin, koska triglyseridejä voidaan alentaa vain vähentämällä hiilihydraattien syöntiä, mutta kolesterolin alentamiseen voitiin myydä lääkkeitä, statiineja. Tässä löivät kättä hiilihydraateista ja siemenöljystä prosessoitua ruokaa tekevän Big Foodin ja statiineja kauppaavan Big Pharman edut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 13:24:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Kiitos tuosta suomennoksesta.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 18:49:44 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
mattila kirjoitti:
Tieteen tarkoitus on lisätä tietoa tieteellisen menetelmän kautta. Lisääntynyttä tietoa voidaan sitten käyttää maailman parantamiseksi. En tiedä yhtäkään tieteilijää, siis tieteen tekijää (erotuksena vaikka lääketeollisuuden palveluksessa olevat lääketieteilijät), joka ei tähän uskoisi.

Oikeasti?
Et sitten taida tuntea kovin montaa tieteen tekijää, etkä ainakaan kovin läheisesti?
Maailma ei ole tippaakaan sen pehmeämpi tutkijoille kuin mitä se on muille leipänsä eteen työtä tekeville...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-12 19:20:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Mielenkiintoista tiedettä
A Better Way to Make Artificial Muscles 2016
https://www.engineering.com/DesignerEdg ... scles.aspx

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4013 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1163 164 165 166 167201 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 19 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)