karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-13 00:17:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 122 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 57 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-02-25 21:33:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Linolihappo on pahis ateroskleroodsin (valtimonkovettumataudin) käynnistymisessä:


viewtopic.php?p=2188164#p2188164


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-26 11:57:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
PUFA lihotti hiiret ja rasvoitti maksat.

"Hello, Can We Have Your Liver?": Understanding a High-PUFA Diet.

Lainaa:
The effect on the liver alone is enough to demonstrate that this higher PUFA diet is unhealthy. However they also manage to demonstrate, in the process, that some of the often-touted benefits of higher-PUFA diets are in fact parts of the pathological process.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-28 14:39:16 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Israel tarjoaa esimerkin siitä mihin suositeltu runsaspufainen ruokavalio johtaa:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8960090

Lainaa:
Thus, rather than being beneficial, high omega-6 PUFA diets may have some long-term side effects, within the cluster of hyperinsulinemia, atherosclerosis and tumorigenesis.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-06 11:00:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Maatalousministeriön VRN:n rypsiöljyhehkutus on maatalouspolitiikkaa, jolla on kielteisiä vaikutuksia niin ihmisen kuin hänen ympäristönsä kannalta. Katastrofaalista se on pienille söpöille pörriäisille. Kannattaa syödä voita ja oliiviöljyä - terveyden ja ympäristön hyväksi.

Antti Heikkilä kirjoitti Fb:ssä:

Lainaa:
Neonikotinoidit ovat torjunta-aineita, joita käytetään rypsin, rapsin ja sokerijuurikkainen ruiskutuksissa. Neonikotinoidit ovat yksi syy mehiläisten joukkokatoon. Suomessa ainetta käytetään vapaasti erikoisluvalla, jotta "pyhän öljyn" eli rypsiöljyn kauppa ei häiriintyisi. Aamun Le Figarossa oli uutinen neonikotinoideista, jotka aiheuttavat koe-eläimillä maksavaurioita, häiriöitä munasarjoissa kohdussa ja ennen kaikkea kilpirauhasessa. On vahva epäily, että neonikotinoidit aiheuttavat syöpää

http://sante.lefigaro.fr/…/un-neonicotinoide-serait-danger…/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-06 13:24:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Ja Mike Eades kertoo miksi: https://www.dietdoctor.com/video/live-stream
Sunnuntain striimi, alkaen kohdasta 27:00:00

Solubiologia ei ole vahvinta aluettani, joten en ala omin sanoin tarkemmin selittää. Lopputulos kuitenkin on, että tyydyttynyttä rasvaa ei pääse liikaan rasvasoluihin, mutta siemenöljyt menevät sinne yhtä vapaasti kuin glukoosi ja kasvattavat rasvasolujen kokoa liikaa. Siemenöljyt ovat siis kuin"superhiilihydraattia" solujen energiana. Liian "täysistä" rasvasoluissa muodostuu ja pursuaa sitten viskeraalirasvaa vääriin paikkoihin.

Joku solubiologiaa ymmärtävä voisi selittää asian tarkemmin?

Kiehtova hypoteesi, jonka seurauksena oma ruokarasvakoostumus siirtyy entistä vahvemmin eläinrasvan suuntaan.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-06 13:28:06 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93881
Kiitos tuosta!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-07 22:33:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
PUFA:sta ja lihavuusepidemiasta:

http://www.lchf-rd.com/2018/03/07/a-new ... ity-part1/

Lainaa:
The parallel rise in the intake of polyunsaturated fats over the same period is striking, and while we know that “correlation is not causation” (i.e. two things being related does not mean that one causes the other) one must wonder if these two factors are related, and if so, how.
The proposed mechanism between the rise in obesity and the rise in the use of polyunsaturated fats (such as soybean oil, canola oil and corn oil) will be presented in Part 2 of The Evolving Hypothesis of Obesity.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-08 21:10:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
http://www.lchf-rd.com/2018/03/07/a-new ... ity-part2/

Lainaa:
Simply put, the evolving hypothesis of obesity states that in addition to the (a) increasing amount of carbohydrate in the diet since ~1980, things are made significantly worse by (b) large amounts of industrially-produced polyunsaturated fats which promote obesity simultaneous to the (c) decrease in naturally occurring saturated fats which protect against obesity.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-08 21:15:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Hienoa, löysit Eadesin videon kelmut ja selitykset!

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-08 23:26:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Siellä ne ovat Joy Y. Kiddien blogissa, kannattaa tutustua ja järkyttyä siitä kuinka iso rooli suositusten hehkuttamalla PUFA:lla on Eadesin mukaan ollut MetS-katastrofin synnyssä. Joy selostaa ymmärrettävällä ja uskottavalla tavalla Eadesin esittämän mekanismin, jolla PUFA ylitäyttää rasvasolut ja myös rasvoittaa sisäelimet - ja siitähän se MetS lähtee.


The Evolving Hypothesis of Obesity – the role of polyunsaturated fats

The Evolving Hypothesis of Obesity – how polyunsaturated fat makes us fat

Lainaa:
Summary
What happened after the 1950s and 1960s that caused overweight and obesity to suddenly explode in the 1970’s – and just keep rising?
The answer is the types of fat we started eating.
Even though we were eating the same total amount of fat as before, these new industrially-produced polyunsaturated fats (such as soybean oil, canola oil and corn oil) do NOT provide the feedback mechanism that natural fats (such as butter, lard and beef tallow) do, so there is nothing in these manufactured fats to signal us that we are “full”.
This is why we began eating 240 more calories per day in carbohydrates –because the polyunsaturated fat that accompanied the carbs don’t tell us we’ve had enough!
The (1) the vilification of saturated fat, the (2) encouragement to eat and our acceptance and adoption of industrially produced vegetable oils and the (3) increased consumption of refined carbohydrates created the “perfect storm” and which taken together, certainly provide a reasonable mechanism with explains the massive increase in obesity from 1980 until the present.


Eadesin mukaan ryhdyimme siis syömään enemmän hiilihydraatteja siksi, että ryhdyimme syömään niiden kanssa PUFA:aa, joka - toisin kuin tyydyttynyt rasva, jota sillä suositusten mukaisesti korvasimme - ei tuota signaalia, joka kertoo että olemme "täynnä".


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-09 07:55:21 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93881
Mutta se MetS on ihmisen oma vika, vaikka pufaa suositellaan.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-14 17:32:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
No nyt löytyi aasintuntija, joka osaa antaa poliittisesti sopivan vastauksen:

https://www.is.fi/terveys/art-2000005602301.html

Lainaa:
Ravinnon vaikutuksista taas on alustavia havaintoja, että lihansyönti saattaisi lisätä molempien suolistosairauksien riskiä.


Aina on sopivaa heittää epäilyksen varjo punaisen lihan ylle, vaikka mitään näyttöä ei ole. Tulehduksellisten suolistosairauksien esiintyvyys on kymmenkertaistunut viimeksikuluneiden 30 vuoden aikana. Lihan kulutus on tänä aikana kasvanut varsin maltillisesti. Samaa ei valitettavasti voida sanoa rypsiöljystä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-19 09:56:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4891
Noinkohan on?
Tutkimus: Korkea omega-6-pitoisuus voi suojata ennenaikaiselta kuolemalta
Lainaa:
STTHelsinki

Korkeat veren linolihappopitoisuudet näyttävät vähentävän riskiä ennenaikaiseen kuolemaan, ilmenee Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta.

Linolihappo on yleisin monityydyttämätön omega-6-rasvahappo, ja sen pääasiallisia lähteitä ruokavaliossa ovat kasviöljyt, kasvimargariinit, pähkinät ja siemenet.

Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimuksessa todettiin, että kun tutkittavat jaettiin viiteen ryhmään seerumin linolihappopitoisuuden perusteella, ylimmällä viidenneksellä oli 43 prosenttia pienempi ennenaikaisen kuoleman riski verrattuna alimpaan viidennekseen.

Tutkimuksen alussa vuosina 1984-1989 määritettiin seerumin rasvahappojen pitoisuudet lähes 2 500:lta 42-60 -vuotiaalta mieheltä. Tutkittavia seurattiin keskimäärin 22 vuoden ajan. Tänä aikana runsaat 1 100 kuoli sairauksista johtuviin syihin.

Ei yhteyttä syöpäkuolleisuuteen

Kun kuolemansyitä tarkasteltiin tarkemmin, vastaava riskiä vähentävä yhteys havaittiin myös sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen ja kuolemiin, jotka eivät johtuneet sydän- ja verisuonisairauksista tai syövistä. Syöpäkuolleisuuteen linolihappopitoisuudella ei ollut yhteyttä, yliopisto kertoo tiedotteessaan.

Vastaavanlaiset, heikommat yhteydet havaittiin myös seerumin arakidonihapolla. Elimistö valmistaa arakinodihappoa linolihaposta.

Monityydyttymättömien omega-6-sarjan rasvahappojen tiedetään jo ennestään vaikuttavan edullisesti esimerkiksi veren kolesterolipitoisuuteen. Niiden on toisaalta esitetty lisäävän kroonisten sairauksien riskiä edistämällä muun muassa matala-asteista tulehdusta elimistössä. Omega-6-rasvahapot lisäävät kuitenkin myös tulehdusta vaimentavien yhdisteiden syntyä.

Tulokset on julkaistu arvostetussa American Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-19 10:18:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Koska tuossa ei puhuta elämäntapajutuista mitään, veikkaan että pähkinöitä ja benecolia käyttäneet kuuluvat maan parempiosaisiin (koulutettuun, tiedostavaan, vähemmän viinaa käyttävään, vähemmän tupakoivaan jne... ja ehkä jopa ikään kun sitäkään ei tuossa mainittu), ja heillä on taipumus selvitä hengissä pitempään. Itse juttua en vielä jaksanut kaivaa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-19 16:42:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Tutkijoista Jason HY WU on saanut niin usein tutkimusrahoitusta margariinijätti Unileveriltä, että häntä voi täydellä syyllä pitää Unileverin miehenä.

Näyttävät Unileverin margariinit (Harvard T.H. Chan School of Public Health) ja suomalainen rypsiöljy (ISY:n Kuopion kampus) löytäneen tuossa tutkimuksessa toisensa. Tuloksena on korrelaatioita, joita markkinoidaan kansalle kuin ne todistaisivat kausaatiota. Ja media kaiuttaa kaiken vailla kritiikin häivää.

Linkki tutkimukseen:

https://academic.oup.com/ajcn/article-a ... 27/4939343


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-20 11:02:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Odottavien äitien kannattaisi panna korkki kiinni. Nimittäin siemenöljypullon.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC23197/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-20 19:55:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Ei taida olla niin perusteellinen ja oikea kontrolloitu tutkimus kuin Ancelin "hukkunut" tutkimus, joka löydettyään paljasti maissiöljyn lisänneen kuolleisuutta vertailuryhmään nähden. Maissiöljyhän on juuri tuota "terveellistä" monityydyttymätöntä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-25 20:36:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Kun kuopiolainen tai harvardilainen kertoo tutkimuksensa tuloksista, vastuu siirtyy kuulijalle. Edellä on juttua kuopiolais-harvardilaisesta tutkimuksesta, jonka tutkimustiedotteen mukaan "korkea omega-6-pitoisuus voi suojata ennenaikaiselta kuolemalta". Vaan


els kirjoitti:
.. Sain sen luettavakseni, ja joo, arvaukseni meni kohdilleen /vinohymy/

Viesti: eivät kutoset suojanneet tuonkaan tutkimuksen mukaan.


viewtopic.php?p=2193254#p2193254


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-28 20:55:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Kasarin muut jutut -alueelle louhimat (kiitos Kasari!) Iltasanomien jutun kommentit kertovat olennaisen tuosta kuopiolaisten ja siemenöljy- ja margariinifirmojen rahoittaman Harvardin herra WU:n tutkimuksesta, jota Duodecimin propagandaosasto markkinoi rypsiöljyn maineen palauttajana. Koska muut jutut -alue näkyy vain rekisteröityneille, kopioin sitaatit myös tähän:

viewtopic.php?p=2193557#p2193557

Lainaa:
Iltasanomien kommenteista:
Lainaa:
Miksi dosentti Jyrki Virtanen kaikista muista rasvoista puhuessaan ei maitse omaa tutkimustaan vuodelta 2014, jossa loppupäätelmänä oli, että tyydyttynyt rasva ei ole sepelvaltimotaudin riskitekijä, ei edes paljon ko. rasvaa syövillä?
Kyseessä oli vieläpä sama aineisto. Tämän jutun tulos on uutisoinnin arvoinen, mutta tyydyttyneen rasvan vaarattomaksi toteaminen ei ole mainitsemisen arvoinen asia? Vai tässä tutkittu korrelaatio on pätevää tiedettä, mutta kun tulos ei miellytä, niin korrelaatio ei kelpaa tieteeksi?

Lainaa:
"Omega-6 rasvoista siis suurempi osa tuli lihoista kuin rypsi-/rapsiöljypullosta, mutta silti tässäkin uutisoinnissa halutaan antaa kuva, että pullosta saatu omega-6 selittäisi terveyshyödyt."

Kyllä, eli kyse lienee juurikin siitä, onko sitä omega-6:sta ollut edes siihen pieneen välttämättömään tarpeeseen vähiten saaneilla 80-luvulla.
Ja mielenkiintoista oli myös, että aineistossa eniten tyydyttynyttä rasvaa (23 E-%, kok rasva 45 E-%) ja vähiten kavisrasvaa syöneet söivät myös vähiten statiineja seurannassa. He söivät eniten lihaa, vähiten hiilareita (alle 40 E-%, mikä selittänee diabeteksen vähyyden heillä), vähiten kuitua, olivat hoikimpia ja heillä oli paras HDL (joka kompensoi hieman korkeamman LDL:n) ja liikkuivat vähiten. Silti verenpainetta vähiten eikä myöskään sydntauteja enempää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-04-02 10:41:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29313
Auringonkukkaöljy korreloi tuoreessa suurtutkimuksessa voimakkaasti sydän- ja verisuonitautien kanssa.

http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/411/htm

Syyksi tutkijat arvelevat sen suurta linolihappopitoisuutta. On LA:ta rypsärissäkin. Vähemmän, mutta turhan paljon kuitenkin.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 122 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 57 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)