karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 11:24:20

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1696 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 154 55 56 57 5885 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-05-16 17:56:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Lainaa:
Hiilijalanjälkesi 4 800 kg CO₂e

Keskimääräinen testin tehneen hiilijalanjälki 7 300 kg CO₂e


Olisin saanut vielä vähemmän, mutta kun niissä vaihtoehdoissa on joko niputettu liikaa yhteen tai ei ole halvenpaa tai vähenpää vaihtoehtoa tms.

Ja vielä kehoitettiin puolittamaan! :shock:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-16 18:39:42 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Ja yks mikä häiritsi mua. Lääkkeitä ei ollut mainittu!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-16 19:14:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Isoveli ohjaa meita. Luen parhailla kirjaa 1984 Orwel; kuinka meitä ohjataan.l

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-16 21:55:19 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Oulun Yliopistollinen Sairaala kannustaa lisäämään kasviksien syöntiä https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006105929.html

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 08:52:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Greda Carpo kirjoitti:
Ja yks mikä häiritsi mua. Lääkkeitä ei ollut mainittu!


Ei myöskään koriste-esineitä, kosmetiikkatuotteita (yksi kauneusbloggaaja käyttää iltapäivälehden otsikon mukaan 47:ää eri kosmetiikkatuotetta PÄIVÄSSÄ!), leikkokukkia jne.
Myöskään ei kysytty mitään tämänkaltaista "Ostatko uuden puhelimen tai muun kulutuselektroniikkatuotteen koska uusi malli on tullut markkinoille, vaikka vanha laitteesi on edelleen aivan toimiva?"

Minä ostin juuri elämäni ensimmäisen aivan uuden jääkaappi-pakastimen, olin tähän asti surffannut veljeltä perityllä vuonna 1982 Porissa valmistetulla Elextroluxilla - se siis palveli peräti 37 vuotta. (Edellisessä kämpässä käytin siellä ollut kunnes se hajosi, sitten hain "uuden" kierrätyskeskuksesta) Älytön Nokia-puhelimeni täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Ihan hirveästi on tavaraa, jota tarvitsee vähän tai ei ollenkaan, josta ei nalkuteta lainkaan. Jostain kumman syystä vain osa tarpeettomista asioista on moitittavia, toiset aivan yhtä tarpeettomat eivät ole.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 10:10:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Greda Carpo kirjoitti:
Lainaa:
Hiilijalanjälkesi 4 800 kg CO₂e
Keskimääräinen testin tehneen hiilijalanjälki 7 300 kg CO₂e

Olisin saanut vielä vähemmän, mutta kun niissä vaihtoehdoissa on joko niputettu liikaa yhteen tai ei ole halvenpaa tai vähenpää vaihtoehtoa tms.
Ja vielä kehoitettiin puolittamaan! :shock:

Joo, hupijuttu.
Lainaa:
Saatat luottaa liikaa eläinkunnasta peräisin olevaan ravintoon. Voisit lisätä kasviksia lautaselle jo maun vuoksi.
Hiilijalanjälkesi 3 600 kg CO₂e

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 11:37:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Satu Hassin vegaanitytär itketti tarjoilijaa:

https://www.verkkouutiset.fi/vegaanirai ... avintolan/

Lainaa:
Helsinkiläisravintola kertoo pöytäseurueen ajaneen tarjoilijan kyyneliin.


Nälkäkiukkua varmaan. PIHVISTÄ olisi tullut kylläiseksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 12:03:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Nälkäkiukkua varmaan. PIHVISTÄ olisi tullut kylläiseksi.


Todennäköisemmin "olen ainutlaatuinen lumihiutale ja saan raivarit elleivät asiat tapahdu tismalleen kuten haluan" -kiukkua.

Mistä tiedät että joku on vegaani?
Älä huoli, hän kyllä kertoo sen sinulle alle 30 sekunnissa.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 12:07:52 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Ravintoloilla on omat konseptit ja ruokalistat. En menisi kasvisravintolaan vaatimaan pihviä ja kiukuttelemaan, kun en sitä saa. Helsingissä riittää ravintolatarjontaa laidasta laitaan. Silloin voi ravintolan valita itse sen mukaan millainen ruoka sopii. Kasvissyöjistä on tullut raivoisia sissejä, jotka ajavat asiaansa moraalisen närkästyksen voimin.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 12:17:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Belgiassa lääkärit tuomitsevat lasten panemisen vegaaniruokavaliolle:

Parents who raise children as vegans should be prosecuted, say Belgian doctors

Lainaa:
Doctors in Belgium have called for parents who raise their children as vegans to face prosecution after a number of deaths in schools, nurseries and hospitals.
It is estimated that 3 percent of Belgian children are forced to follow the strict diet, which rules out any animal products, including dairy and eggs.
The Royal Academy of Medicine of Belgium published a legal opinion on Thursday, which could influence future court judgments and is the first time a health authority has taken a position on veganism in the country.
The opinion said it was unethical to subject children to the diet because it didn’t include animal proteins and vital amino acids which can help growth and prevent health problems.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 19:43:32 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Tässä vielä asiallinen artikkeli vegaaniruuan vaatimisesta ei veaani ravintolassa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006109840.html Tapakouluttajakin sitä mieltä, että käytös oli asiatonta. Äitinsä Satu pysyi yleensä asialinjalla.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 20:39:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Mitähän tämäkin tarkoitti?
Lainaa:
Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä ymmärtää kuohunnan tuntematta Hernbergin tapausta.

”Ruoka herättää aina suuria tunteita”, Mäkelä kertoo.

”Henkilökohtainen on aina poliittista. Nykypäivänä kerromme ruokavalinnoillamme itsestämme ja otamme kantaa siihen, miten maailmaa muutetaan.”

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 23:01:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Jos haluaa pienentää hiilijalanjälkeään, kannattaa vaihtaa salaatti punaiseen lihaan.

https://www.washingtonpost.com/


Lainaa:
On a per calorie basis, producing lettuce creates nearly as much greenhouse gas emissions as does beef, according to the CMU research; in fact, lettuce generates roughly three times what pork does.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-18 06:31:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Ultraprosessoitu ruoka lihottaa, koska sitä syödään enemmän.


Niinpä teollisuus ystävällisesti kehitti meille ultraprosessoidut feikkilihat ja ultraprosesoidut feikkilihahampurilaiset. Oikea jauhelihapihvi, joka on tehty vain jauhelihasta ja suolasta, ei ole prosessoitua saati ultraprosessoitua ruokaa. Se on oikeaa ruokaa.


Impossible Burgerissa on muuten 11 kertaa niin paljon glyfosaattia kuin Beoynd Meat -burgerissa:

https://www.momsacrossamerica.com/gmo_i ... cqP2W6IZk4


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-18 08:59:30 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Jos haluaa pienentää hiilijalanjälkeään, kannattaa vaihtaa salaatti punaiseen lihaan.

https://www.washingtonpost.com/


Lainaa:
On a per calorie basis, producing lettuce creates nearly as much greenhouse gas emissions as does beef, according to the CMU research; in fact, lettuce generates roughly three times what pork does.

Itse asiassa se salaatti kannattaa vaihtaa enimmäkseen eläinkunnan rasvaan, jos haluaa oikeasti planeettaa pelastaa.
Sekä kasvihuone-emissiot että veden ja energian kulutus tippuvat murto-osaan noista edellisistä.

Tasan tutkittua tietoa tästä on julkaistu laajana artikkelina jo vuosia sitten, ihan USAn valtiontutkijoiden toimesta ja ilman sanan sanaa sen enempää VHH'sta. Ja sitten se juttu hautaantui ja unohdettiin kuten kaikki eitoivotut todelliset tulokset.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-18 16:30:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Let them eat fake


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-18 16:48:17 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Kaura"maidon" ja maidon vertailua https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/iva ... #gs.cqf4du

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-22 11:15:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Taidanpa kopsata tähän ketjuun elsin postauksen salaisista päiväkirjoista:


Lainaa:
Kysymys kuului alunperin, paljonko kasvikunnan valkuaisesta eli proteiineista on hyödynnettävissä (sen kummemmin yksilöimättä tarkoitetaanko tässä valkuaista rakennusaineena vaiko energianlähteenä)
Ja vastaus (edelleen aika lyhyestä rautalangasta väännettynä)
Periaatteessa luonnon proteiinit on kaikki rakennettu samoista paristakymmenestä aminohaposta tuhansien yksikköjen mittaiseksi härdelliksi. Niiden härdellien käytössä toisen lajin ruokana aka muuhun kuin alkuperäiseen tehtäväänsä (joka voi olla rakenneaine, moottori, entsyymi tai jotain muuta siinä alkupräisessä elämänmuodossa... ja joo, jokaisella lajilla on miljoonittain erilaisia...) on isoja haasteita ainakin kolme.

1. Yksi on sopiva aminoiden suhde ja yleensä vain siitä puhutaan (koska sen voi työstää halutessaan kasviksistakin, malliin inkat, jotka yhdistivät lipeäkäsiteltyä maissia papuihin ja saivat niistä elämään riittävät valkuaiset - vaikka ihmisuhrit olivat kuulemma siinäkin elintärkeitä lisiä, myös ravitsemuksellisesti). Eläinperäisten tuotteiden ilo on siinä, että ne ovat kaikki jo lähtiään "täydellisiä proteiineja" joissa on kaikkea mitä toinen eläin tarvitsee. Siksi ei eläinperäisten ruokien suhteista tarvitse huolehtia, vaan riittää että valkuaista saa ainakin tarpeeksi.

2. Toinen on se, miten helposti proteiinin saa irti kuituverkostosta; jos ei saa, se muuttuu itsekin käyttäytymiseltään kuiduksi, jota käyttää enää peräpään fermenttori aka paksusuoli symbiootteineen ja vain siltä osin, kuin sieltä joku pikkuötökkä onnistuu syötävää löytämään. Eläinperäisissä tuotteissa näitä verkostoja on paljon vähemmän, koska soluissa ei ole tiukkoja kuituisia solunseiniä, vaan tukirakenteet on tehty toisin. Suomeksi: suurin osa eläinperäisistä aminoista läpäisee ruoansulatusjärjestelmän ja pääsee metaboloitumaan.

3. Ja kolmas liittyy proteiinien denaturointiin kun ne poistetaan vedellisestä ympäristöstä (kaikki elolliset oliot ovat sisältä katsoen vesiliuoksessa lilluvaa tavaraa). Proteiinit ovat pitkänpitkiä makromolekyylejä, jotka ovat alunperin tarkasti taivuteltu (tai siis itsejärjestyneesti aka kemiallisista syistä taipuneet) tiettyyn motoon. Se on vähän niinkuin tekisit taivuttelemalla ja liimaamalla yhdestä sadan metrin narunpätkästä vaikkapa pienoislaivan. Kun sellaista valkuaishärdelliä kuivataan (tai sitä liimattua venettä upotetaan sopivaan liuotinkylpyyn), tilanne muuttuu, ja niinikään kemian takia väärät kohdat tuppaavat peruuttamattomasti sitoutumaan uusiksi ja joskus todella tiukasti. Niin tiukasti, ettei siitä enää saakaan alkuperäisiä yksiköitä irti edes uudelleen kostutettaessa. --> Eikä näistäkään valkuaisista ole enää täyttä iloa kuin korkeintaan suolistosymbiooteille. Ja taas eläinperäiset voittavat koska ne useimmiten tarjotaan tuoreessa muodossa; poikkeuksena vaikkapa maitojauhe, jossa valkuaisille voi tapahtua samanlaisia outoja asioita kuin muissakin jauheissa.

Näistä syistä kannattaa kasvikunnan valkuaisilla elävien syödä sitä valkuaista ainakin kolmannes enemmän kuin mitä suositus minimissään vaatii. Jo setä Sear zonessaan tiesi, että kasvikunnan proden käyttöasteeksi kannattaa laskea vain 75 prossaa, noin niinkuin keskimäärin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-22 12:03:01 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Mielenkiintoinen juttu, varsinkin nykyisen julkisen keskustelun ja kasvispropagandan valossa.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-22 12:56:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kasari kirjoitti:
Mitähän tämäkin tarkoitti?
Lainaa:
Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä ymmärtää kuohunnan tuntematta Hernbergin tapausta.

”Ruoka herättää aina suuria tunteita”, Mäkelä kertoo.

”Henkilökohtainen on aina poliittista. Nykypäivänä kerromme ruokavalinnoillamme itsestämme ja otamme kantaa siihen, miten maailmaa muutetaan.”


Tarkoittaa, että ns. virtue signalling eli hyveellisyyden heiluttelu niin selkeästi että muutkin näkevät hyveellisyytesi, on kovasti trendikästä.

Muiden ihmisten puolesta suuttuminen (kysymättä heiltä onko syytä) on toinen oire virtue-signalling-sairaudesta.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1696 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 154 55 56 57 5885 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)