karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 10:00:16

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 303 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 816 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:17:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Sternin juttu antaa hyvän kuvan siitä mistä aineista ultraprosessoitu teollinen leipä on tehty.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:39:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
els kirjoitti:
Noh, fogeli on fogeli. Ja vaimonsa on Fazerin Amican johdossa. Massaleipä on lähellä kummankin sydäntä (ja kukkaroa).


Juurikin niin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 15:25:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Leivässä pysyäksemme
Lainaa:
Lidl tuo kauppoihinsa uudet myymälässä paistetut leivät, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Kokonaiset leivät leivotaan Suomessa kotimaisesta viljasta ja paistetaan myymälässä sekä pussitetaan asiakkaalle valmiiksi. Lidlin mukaan leipäuutuudet ovat laadukkaita premium-leipiä.

Viime vuosina paistopisteet ovat yleistyneet kaupoissa, ja niiden avulla on myös kilpailtu. Esimerkiksi Prismoihin on ilmestynyt Fazerin paistopisteitä.

Toisaalta Leipuriliitto on kritisoinut vääriä tuoreuteen liittyviä mielikuvia paistopisteleivistä, sillä todellisuudessa leivät saattavat olla ennen paistamista pitkiä aikoja pakkasessa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lidl ... hjausboksi
Vai oikein premiumia. Eipä kosketa meitä. Jotain muuta Liiteristä haetaan.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-13 16:49:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Toisaalta Leipuriliitto on kritisoinut vääriä tuoreuteen liittyviä mielikuvia paistopisteleivistä, sillä todellisuudessa leivät saattavat olla ennen paistamista pitkiä aikoja pakkasessa.

Eivätkä välttämättä ole edes Suomesta peräisin. En nyt muista missä kirjassa kuvailtiin paistoprosessia, mutta valmiit aihiot tulevat numeroiduissa laatikoissa. Sitten ne nostetaan uuniin ja uunin näppäimistöltä valitaan sama numero. Uunin hälytin ilmoittaa, kun paistokset ovat valmiit. Asiakas haistaa lämpimän leivän ja luulee, että se olisi kuin kotona tehtyä, vaikkei poikkea mitenkään muista lisäaineistetuista leivistä. Kirjan kirjoittaja yritti saada selville ainesosaluetteloa. Ei paistaja eikä esimiehensä osanneet vastata siihen mitään. Liekö sellaista tietoa koko liikkeessä.

Olisiko ollut Joanna Blythmanin kirjassa SWALLOW THIS, jonka kannessa onkin sopivasti paahtoleivästä muotoiltu pääkallo.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-14 09:33:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Brasilian ja joidenkin muidenkin Etelä-Amerikan maiden ravitsemussuosituksissa jo neuvotaankin karttamaan ultraprosessoituja ruokia.

Puskalandiassa suositusten laatijat eivät lehdille antamistaan lausunnoista päätellen edes tiedä mistä ultraprosessoiduissa ruuissa on kysymys - tai tekeytyvät tietämättömiksi.

The Conversation: The rise of ultra-processed foods and why they’re really bad for our health
Lainaa:
Should dietary guidelines now strongly advise people to avoid ultra-processed foods? Brazil and other Latin American countries are already doing this.

And for us as individuals the advice is simple — avoid ultra-processed foods altogether.

Tiedoksi suositusten laatijoille, olkaapa hyvä:

FAO: Ultra-processed foods,
diet quality, and health
using the NOVA
classification system


Aika monia ultraprosessoituja tuotteita muuten markkinoidaan sydänmerkillä. Taitavat kaikki olla joko prosessoitua tai ultraprosessoitua ruokaa. Sydänmerkki todellakin on VAARAN MERKKI!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 09:41:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ultra‐processed foods and the nutrition transition: Global, regional and national trends, food systems transformations and political economy drivers

Tämän ansiokkaan tutkimuksen johdannossa luetellaan aika tyhjentävästi ultraprosessoidun ruuan terveyshaitat kuten myös ne voimat, jotka ovat johtaneet siihen, että äärimmäisen epäterveellinen ultraprosessoitu ruoka on vallannut niin suuren roolin ruokapöydissämme (EKK= ei koske karppeja) Mutta voi kunpa tutkijat oppisivat jakamaan tekstinsä kappaleisiin, se tekisi tekstistä helpommin lähestyttävän. Tämä piitkä pötkö kannattaa kuitenkin kahlata läpi.

Lainaa:
Evidence on the mechanisms linking UPFs with adverse health outcomes is emerging 22. It includes poor nutritional profile (e.g. as vectors for added sugars, sodium and trans-fats) and displacement of unprocessed or minimally-processed foods and associated fibre and beneficial nutrients in the diet 58-61, higher glycaemic load and reduced gut-brain satiety signalling resulting from alterations in the physical properties of foods (e.g. degradation of the food matrix during processing) 62-65, contamination with carcinogens formed during high-temperature cooking (e.g. carbohydrate-rich foods with acrylamide, and meats with hetero-cyclic amines) 66, 67, links between certain industrial food additives or clusters of additives and gut microflora dysbiosis, increased intestinal permeability and inflammation 68-70, and endocrine disruption from chemical plasticizers (e.g. bisphenols, phthalates) used in food packaging 71-74. Certain properties of UPFs may also promote overconsumption, including their convenience 75-77, hyper-palatability and quasi-addictiveness for susceptible individuals 78, 79, and the use of sophisticated and intensive marketing practices, often targeting children 80-82. High consumption of added sugars in early childhood is associated with inter alia increased preferences for sweet food 83, and dental caries 84. Food processing uses significant environmental resources in the form of energy, water and packaging materials, and generates much of the plastic waste stream entering marine ecosystems 85-87. Recent studies also demonstrate the links between the nutrition transition and food systems dynamics – changes in the inputs, actors and activities relating to the production, processing, distribution, preparation, consumption and disposal of food 13, 88. Nutrition transition studies show that alongside changes in factors generally associated with economic development and food systems change – including income, urbanisation, technology and labour markets – there is also a shift away from traditional diets to those higher in animal-sourced foods, vegetable oils, refined carbohydrates and caloric sweeteners 11, 89, 90. Comprehensive empirical studies also implicate increasing processed and ultra-processed food consumption as a central feature of the nutrition transition 14, 91-94. A growing number of studies further demonstrate the importance of the underlying technological and political economy drivers of food systems. These include trade and investment liberalisation, the global expansion of transnational food and beverage corporations and their market and political activities, alongside changes in food production, processing and marketing technologies, and the failure of policies and regulations designed to protect and promote healthy diets in these new contexts 90, 91, 95, 96. As markets for UPFs have stagnated in high-income countries, food and beverage corporations headquartered in the advanced capitalist economies of the United States and Europe, are vigorously pursuing new growth opportunities throughout the Global South 95-97.

Karppaajan ostoslistalta ultraprosessoidut ruuat onneksi putoavat heti kättelyssä jo sen takia, että nissä niin usein on sokeria, puhdistettua viljaa ja siemenöljyä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 15:43:25 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Voidaanko vähälaktoosiset ja laktoosittomat maitotuotteet lukea ultraprosessoituihin? Itse välttelen niitä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 15:52:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Ne taitavat noilla määrityksillä edelleen kuulua vain siihen prosessoituun, ei ultraprosessoituun ruokaan?
Se mtä itse kukin välttelee, on sitten jo toinen juttu.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-15 16:30:29 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Ok. Aika inha tuo prosessointi niissä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-16 20:45:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ei ihme, että britit ovat Euroopan lihavin kansa.

https://pbs.twimg.com/media/EiDpDxDWsAY ... name=small


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-16 21:24:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Australialaiset tutkijat kirjallisuuskatsauksessaan, johon Conversationin jossain edellä linkatussa jutussa viitattiin:

Lainaa:
Havaitsimme, että mitä enemmän ruokavaliossa oli ultraprosessoitua ruokaa, sitä suurempi lihavuuden, sydäntaudin, aivohalvauksen, tyypin 2 diabeteksen, syövän, vanhuuden hauraus-raihnaisuus-oireyhtymän, masennuksen ja kuoleman riski.

Tutkimus:
Ultra-Processed Foods and Health Outcomes: A Narrative Review

Juttu:
The rise of ultra-processed foods and why they’re really bad for our health

Lainaa:
Should dietary guidelines now strongly advise people to avoid ultra-processed foods? Brazil and other Latin American countries are already doing this.
Ehdottomasti pitäisi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-19 15:20:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Jos oikein ymmärsin, Pirjo Saarnia höpötti pari päivää sitten Hesarissa jotain sellaista kuin että kannattaisi välttää pitkät ainesosaluettelot omaavia (siis ilmeisesti ultraprosessoituja) ruokia.

Huijaus hyllyjen välissä

Marina Heinonen ei tykännyt. Kuka yllättyi?

https://twitter.com/MarinaHeinonen/stat ... 99200?s=20

Lainaa:
Mihin perustat väitteesi @pirjosaarnia? Ruuan ainesosaluettelon pituus ei kerro tuotteen turvallisuudesta tai terveellisyydestä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-19 15:24:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
-Ei hyvältä näytä amerikkalaisten terveys, kirjoittaa Malhotra:

NHS Shakes


-Siellähän 60 prosenttia ruuasta on ultraprosesoitrua.

-Ja me (UK:ssa) tulemme perässsä, emmekä kovin kaukana.

Lainaa:
If the government wants a healthier nation, it needs to address the bigger issue (bigger by far than obesity) which is our propensity to eat a diet high in sugar, carbs and highly-processed foods. As a direct result of their appalling diet, only 1-in-8 of our US cousins are metabolically healthy. Yes you read that right only 12.5% of American adults have none of the features of metabolic syndrome - the syndrome which drives type2 diabetes, poor heart health and much else besides. Over 60% of America’s calories are derived from ultra-processed foods and we in the UK are NOT far behind.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-20 08:18:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ultraprosessoitu ruoka liittyy vahvasti syömishäiriöihin. Tutkimuksessa seurattiin mitä syömishäiriödiagnoosin saanet syövät.

Ultra-processed foods and binge eating: A retrospective observational study


Anorektikoiden ruuista ultraprosessoituja oli 55 prosenttia, bulimikkojen 72 prosenttia ja ahmintahäiriöisten 69 prosenttia.

Ahmintaepisodien aikana ahmintahäiriöiset ahmivat sataprosenttisesti ultraprosessoitua mättöä.

Lainaa:
Highlights
There has been exponential growth in the consumption of ultra-processed products, which have gradually been displacing minimally processed foods and freshly prepared meals. Recent studies have shown that ultra-processed foods stimulate overeating by affecting multiple neuroendocrine and metabolic pathways.

We explored the frequency of ultra-processed food choices in a clinical sample of people with eating disorders. The consumption of ultra-processed foods ranged from 55% in patients with anorexia nervosa, to 72% in bulimia nervosa and 69% in binge eating disorder. These included a mixture of diet foods and drinks and binge foods.

Regardless of the diagnostic categories, patients who reported binge eating, binged on 100% of ultra-processed foods, which were most commonly high in both carbohydrates and fats and low in protein.

Our observation is consistent with animal and human experiments that have demonstrated that ultra-processed foods alter the neurobiological reward pathways involved in eating behaviours and suggests that the loss of control in binge eating may be driven by biological factors. This has significant implications for treatment and further research.

Näyttäisi vähän siltä, että hallinnan menettämiseen on psyykkisten syiden ohella biologisia syitä, jotka nimenomaan ultraprosessoitu ruoka laukaisee.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-21 10:24:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Tutkimus liitti ultraprosessoidun roskaruuan syömisen telometrien lyhenemiseen, eli nopeampaan solutason vanhenemiseen.


'Ultra-Processed' Junk Food Linked to Advanced Ageing at Cellular Level, Study Finds


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-24 10:12:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Robert Lustig kertoo keväällä ilmestyvässä kirjassaan, miksi kannatta hylätä prosessoidut ruuat ja syödä whole foodseja.

Jos enemmistö tekisi näin, vaikutukset eivät hänen mkaansa olisi ihan pieniä. Kroonisten metabolisten sairauksien yleistyminen saataisiin kuriin, terveydenhoitojärjestelmät pelastuisivat joutumasta umpikujiin ja jopa planeettakin pelastuisi.

Avainsanat: maksan suojeleminen ja suoliston mikrobiomin ruokkiminen.

viewtopic.php?p=2366393#p2366393


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-24 10:26:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Jako prosessoidut ruuat/whole foodsit saattaa selittää osaltaan sitä miksi karppaus (vhh/keto) rulettaa. Karppauksessa syödään whole foodseja.

dr roth kirjoitti:
It is not that a low-carb (keto) diet is MAGIC—effective at relieving conditions like gout, obesity, COPD, T2D, epilepsy, eczema, osteoarthritis, depression, migraine, IBS, GERD, fibromyalgia … to name a few.

It's that the DGA/ADA/AHA UPF SAD is so POOR.


mark bski kirjoitti:
The whole foods keto diet is not magic, but it is natural & healthy. The SAD, standard American diet, comprised primarily of processed “food” like sugars, grains, and vegetable oils, is totally atrocious and is the cause of the global obesity pandemic.



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-24 10:51:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Väitän, että asia ei ole aivan noinkaan. Esimerkiksi kaikki jauhot, öljyt ja sokerit ovat NOVA-luokituksessa kakkoskategoriaa, jota ilman on aika hankala elää. Sen sijaan esimerkiksi kaikki lihajalosteet (vaikkapa liha, jolle ei ole tehty muuta kuin suolattu) ja juustot ovat kolmoskategoriaa. Neloskategoriaan nuo jauhot, öljyt ja sokerit vajoavat käytännössä vasta siinä vaiheessa, kun niistä (ja lisäaineista) puristetaan jotain keksejä ja paketoidaan pahviin. Ja määritelmällisesti käytännössä kaikki ruoka on kolmoskategoriaa, joka syntyy kun ykkösiä ja kakkosia yhdistetään, esim. voissa paistettu liha ja vihannekset suolalla maustettuna = kolmoskategoriaa.

Kyllä tässä on paljon tekemistä sen kanssa, mitä se ruoka sisältää, eikä pelkästään sillä, miten se on valmistettu. Toki neloskategorian tuotteet ovat ihan oma eläimensä, sillä suoranainen ylensyönti liittyy erityisen vahvasti niihin. Pastalla ja pannukakulla saa itsensä paksuksi, muttei kovin helposti sairaalloisen lihavaksi, eikä diabetestäkään luultavasti ennen eläkeikää saa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-24 11:19:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ultraprosessoitu tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä neloskategoriaa. Eikä kolmosessa omassa keittiössä tehtyjä toimenpiteitä lasketa mukaan, vaan vain se, millaisena tuote on sinne keittiöön tullut. Ja se on minusta ihan asiallinen juttu, koska mikrobit ovat iso osat tätä käsittelyä, ja niiden määrä ja laatu muuttuvat jokaisessa valmistusympäristössä.

Neloskategoria on lähinnä valmisruokia. Siis niitä jotka on pakattu valmiiksi kuluttajapakkauksiin, jotka voi syödä sellaisenaan tai mikrotuksen jälkeen, leipiin, joiden hyllyikä on vaikka mitä kiitos sisäaineiden, ja sapuskoihin joiden "valmistus" tarkoittaa sitä että pussikeittoaineksista tulee kotiruokaa kun siihen kotona lisätään liha ja vesi.

NOVAn tuotteet ykkösestä kolmoseen sisältävät sekä enemmän että vähemmän luonnollisia ja sekä enemmän että vähemmän terveellisiä tuotteita.
Kärpässieni on tasan luonnontuote siinä missä sokeri tai luomuagavesiirappi, ja makkaraakin voi tehdä monella tavalla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-24 19:19:12 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
dr roth:



Lainaa:
BigMed: Eat only when you are hungry, and move more

BigFood: Make hyperpalatable foods out of physiologically-damaging and dirt cheap ingredients that make people more hungry (bet you can't eat just one)

BigPharma: Well, hello there!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 303 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 816 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)