Eivät ole, jos kyseessä on luomutuotanto. Kannattaa siis suosia luomua myös märehtijöitä tai niiden maitoa syödessä.
Minä teen tällaisesta maidosta kefiiriä itse kefiirisienellä:
http://saloniemenjuustola.fi/Lainaa:
Kaskikansa
Lehmän raakamaito
Raakamaito = käsittelemätön maito, tinkimaito, aito maito (rakkaalla lapsella on monta nimeä).
Saloniemen maidot maistuvat mummon lypsämältä, ovat käsittelemättömiä, sisältävät vain ja kaiken sen mitä luonto on maitoon tarkoittanut.
Suomen alkuperäiskarjan raakamaito on oivallista teille, joka arvostatte aitoa makua ja haluatte ruokaa, jolla on todellista arvoa.
Lainaa:
Pala ALKUPERÄISTÄ SUOMEA
Tahtomme on myötävaikuttaa luonnonmukaisesti tuotettuun ruokaan ja kestävään maatalouteen valmistamalla tuotteita Suomen alkuperäisrotuisista eläimistä. Raaka-aineet ovat peräisin Suomen alkuperäis eläimistä, suomenlehmistä, suomenvuohista ja suomenlampaista. Suomenhevostakaan emme ole unohtaneet.Nämä eläimet laiduntavat uhanalaisilla suomalaisilla luontotyypeillä, rantaniityillä ja perinnebiotoopeilla, saaden sieltä omat historialliset vivahteensa mukaan lihaan ja maitoon.
Pohjoismainen kotieläingeenipankki Nordgen varmistaa uhanalaisten lajien geeniperimän säilymisen, mutta ongelmana on, etteivät lajit säily näkyvänä osana tuotantoamme ilman niiden järkevää, monivuotista kasvatusta ja hyödyntämistä. Maidontuotanto on lähes unohdettu ja siitä johtuen maitomäärät ovat historian alhaisimmat.
Tuotteistamalla maito juustoiksi, autamme kaikkia näitä eläinlajeja säilymään ja tämä työ jopa kannustaa tuottajia jalostustyöhön nyt ja tulevaisuudessa.
Tuo sivusto on uudistunut enkä enää löytänyt tarkkaa selostusta kyyttöjen ruuasta, joka siellä aiemmin oli, muttasiis: Ne laiduntavat, syövät LUOMUA nurmirehua ja saavat valkuaislisänä kotimaista luomua pellavansiementä, kauraa ja härkäpapua.