karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-03-28 11:01:53

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-03-24 09:26:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4103
Tongitaan uutta tai sitten vanhaa, ravitsemussuosituksia tukevaa, horinaa.
Duodecim jakaa
Tutkimus: Ruokavalio tärkeä vielä eläkeiässäkin – näin se vaikuttaa
Lainaa:

Ruokavaliolla on yhteys siihen, miten todennäköisesti iäkkäälle kehittyy fyysistä haurastumista.

Hyvä, monipuolinen ja terveellinen ruokavalio voi auttaa pysymään hyvässä kunnossa vielä eläkeiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan ruokavaliolla on yhteys siihen, miten todennäköisesti iäkkäälle kehittyy fyysistä haurastumista.

Tutkimuksen havainnot perustuvat 72 000 naisen kaksikymmenvuotiseen seurantaan, jonka aikana ruokavaliota ja fyysistä toimintakykyä tarkasteltiin neljän vuoden välein. Kun tutkijat jakoivat naiset ryhmiin sen perusteella, miten terveellistä ruokavaliota he noudattivat, fyysisen toimintakyvyn havaittiin olevan sitä todennäköisemmin hyvä, mitä terveellisemmin nainen söi.
Ruokavaliolla monenlaisia vaikutuksia

Ruokavalio vaikutti muun muassa siihen, kuinka todennäköisesti osallistujalla oli uupumusta, huono kestävyyskunto, painonlaskua ja viisi tai useampia sairauksia.

Erityisesti vähäinen punaisen lihan ja teollisesti jalostettujen lihatuotteiden käyttö, vähäinen suolan saanti ja kohtuus alkoholin käytössä liittyivät parempaan kuntoon. Myös kasvisten ja terveellisten rasvojen suosiminen oli hyväksi, tulokset osoittivat.
Vaikuttaa fyysiseen toimintakykyyn

Tuloksiin on voinut ruokavalion lisäksi vaikuttaa muutkin seikat, mutta tutkimuksessa huomioitiin monia taustamuuttujia. Yhdessä aikaisempien tutkimusten kanssa havainnot viittaavat siihen, että ruokavalio vaikuttaa fyysiseen toimintakykyyn vielä eläkeiässäkin.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

https://academic.oup.com/ajcn/advance-a ... m=fulltext
Lainaa:
Conclusions
Adherence to a healthy diet, as defined by the AMED, DASH, and AHEI-2010 scores, was associated with reduced risk of frailty in older women.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-24 09:31:35 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 69522
Äääääh! ](*,)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-24 09:57:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42072
Paikkakunta: AlwaysComingHome
No mutta tottakai. Ihan samalla tavalla kuin väestötutkimus ensin kertoi että hormoonihoito vähensi rintasyöpää.
Kunnes kävikin ilmi oikeasssa interventio-WHELlissä, että hormoonihoidot lisäsivät sitä syöpää, ja vielä todella paljon, noin 100%
mutta että muut muuttujat (koulutus, elintaso ja muutekin normien kunnioitus) muuttivat kaiken, väestötutkimuksessa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-24 17:55:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 817
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
mutta tutkimuksessa huomioitiin monia taustamuuttujia

Kuulostaa hienolta, mutta ei kerrota miten. Taitaa olla kyseessä tietokoneilla tehtävästä datan seulonnasta, kunnes saadaan haluttu lopputulos ja kas, uusi tutkimus on valmis. Menee mediassa läpi kuin häkä.

Eikö tällaisten vanhojen tutkimusten uudelleen seulomisessa ole kyse tutkimushuijauksesta? Eikö tutkimuksen tulos ole se mitä alkuperäisessä tutkimuksen asettamisessa haettiin ja mikä tulos saatiin? Muunlaiset myöhemmät vedätykset datasta eivät täytä kunnon tutkimuksen kriteerejä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-28 01:46:28 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 353
Minä olen ruvennut funtsimaan, että makkaran kuolleisuutta lisäävä vaikutus saattaa olla osin tilastoharha. Koska ainakin siinä tutkimuksessa. johon itse perehdyin, ei tuloksista siivottu pois tulojen vaikutusta kuolleisuuteen, vaikka tuloilla on oikeasti itsenäistä terveysvaikutusta, joka ei siis liity ihmisen elintapoihin. Ja sehän onkin ihan järkeenkäypää, koska suurituloisilla on paremmat mahdollisuudet saada nopeaa ja hyvää hoitoa sairauksiinsa. Suuret tulot vähentävät myös stressiä ja turvattomuuden tunnetta, jotka ovat sydän- ja verisuonisairauksien suurimpia riskitekijöitä.

Pointtinani siis lähinnä se, että makkarahan on paljon halvempaa kuin liha, minkä vuoksi pienituloiset syövät sitä enemmän kuin (tavallista) lihaa. Eli jos tutkittaisiin jauhelihan ja kokolihan syöntiä, saatettaisiin saada sellainen "tieteellinen tulos", että kokoliha on terveellisempää kuin siitä jauhettava jauheliha. :lol: :lol:

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-28 09:02:20 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 295
Makkara, joka on valmistettu poistamalla lihan omaa rasvaa ja laimentamalla lihapitoisuus lisäämällä siihen hiilareita, saa jäädä kauppaan.
Makkara, jossa rasvaisen lihan lisänä on kamaraa ja sisäelimiä, on terveys- ja ekoteko.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)