No se että myönnettäisiin että ihmisillä sitä elimistöä säätelee hormoonit ja että insuliiniresistenssi on se väärän ruokavalion seuraus ja vaikkapa lihavuuden aiheuttaja niin pyöritellään edelleen kaloriteoriaa milloin sen syöjän heikkoutena ja jos ei se teoria pidä paikkaansa niin ne potilaat valehtelevat eli syövät salaa ja kun sekään ei enää mene läpi niin sitten on sen ruoan hyvän maun ns palatabiliteetin vika ja että niitä ns herkkuja on liikaa tarjolla. Mutta niinhän siellä käsittääkseni diabetesliitossakin sanotaan että saa sitä herkutella kun onhan ne lääkkeet. Siksi se Heikkilän kirjakin on niin kovin vaarallinen kun se uhkaa koko kaloriteoriaa johon koko VT laihdutus-painonhallinta hypoteesit perustuvat. Ja kun eihän sitä saa rajoittaa mitään ravintoaineita paitsi sitä lihaa ja edelleen niitä eläinrasvoja vaikka on jo moneen kertaan todettu etteivät ne ole vaarallisia, mutta edelleen kaloriteorian mukaan sisältävät liikaa sitä energiaa ja niin edelleen.
Lisäys:
Palatability vähän vaikea kääntää mutta pannaan Wikin tulkintaa
Lainaa:
Palatability is the hedonic reward (i.e., pleasure) provided by foods or fluids that are agreeable to the "palate", which often varies relative to the homeostatic satisfaction of nutritional, water, or energy needs.[1] The palatability of a food or fluid, unlike its flavor or taste, varies with the state of an individual: it is lower after consumption and higher when deprived. It has increasingly been appreciated that this can create a hunger that is independent of homeostatic needs.[2]