karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 02:15:38

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 28 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-05-09 20:34:21 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
jiiärrälle: kyllä tämä pappa tietää mitä tekee. Valitettavasti. On toistaiseksi laillistettu ravitsemusterapeutti, mutta tohtorikoulutuksessa; ja ennen tuota ravitsemuksen maisterilaillistamista oli pitkään lääkefirman palveluksessa. Hyvin sopii kuvioon joka suhteessa, kun totuudella tai tasapuolisella tutkimusten tarkastelulla ole näissä peleissä mitään tekemistä muutenkaan : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-10 06:09:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92396
Tohtorin tutkinto tuo mukavvasti painoarvoa vieläkin, vaikka tuntuu jo kuin puolet ikäluokasta väittelisi tohtoriksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-10 09:32:31 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18451
Paikkakunta: Jämtland
Toisinsyöjä kirjoitti:
Olen vähäisestä prodentarpeestani teorisoinut kaikenlaista, kun tuntuu niin oudolta, että ylläpidän ja jopa selvästi kasvatan (mm. puseroita jäänyt pieneksi hartioista jatkuvasti) naiselle suurehkoa lihaksistoa noin naurettavilla prodemäärillä. Välillä menee sitä paitsi VIELÄ vähemmän, kesähelteillä on hyvä jos pääsen ajoittain edes 0,3 g/kilo/päivä. (Kylmä ilma lisää prodensyöntihalua selvästi)

Sen vuoksi olen teorisoinut kaikenlaisia mahdollisia syitä siihen miksi eläinrasvakarppaajana tarvitsen sitä niin vähhän:
- suoliston kunto: ei mene hukkaan kun kaikki pystytään ottamaan käyttöön?
- kierrätyksen teho: kuolleista soluista puretut proteiinit käytetään kaikki tehokkaasti niin uutta materiaalia tarvitaan vähemmän?
- jotain aivan muuta vielä?

Mutta ainakin sen pieni prodentarve joka näkyy tuolla tavoin selittää sen, miksi en pysty syömään kovin paljoa ilman että öklöttää, kyllä kroppa kertoo kun riittää.

Toisaalta: En ketoile, eli menen rasvapolttoisena (50-100+ g HH/pv), joten en tiedä haluaisiko se kroppa sitä prodea enemmän jos ketoilisin. Sen perusteella mitä olen ihan vaan pikasilmäillyt joitain Diet Doctorin linkkilistasivulta löytyvien blogien kirjoituksia, niin jos ketoilee se kroppa ei muuta sitä ylimääräistä prodea mitenkään erityisen hanakasti glukoosiksi, toisin kuin vaikka tavissyöjällä. Voisiko se vaikuttaa jollain lailla myös siihen miten paljon sitä tekee mieli?
Ketoilijoilla menee jonkun verran niiden ketoaineiden tekoon. Kun keho oppii rasvapolttoiseksi niin se voi käyttää rasvahappoja tehokkaammin suoraan ja tarvitsee vähemmän ketoaineita korvaamaan glukoosia. Tänään näyttää Fung kirjoittavan ihan mukavasti aineenvaihdunnasta eli
Lainaa:
Dietary proteins are made up of components called amino acids and during digestion is broken down. These are circulated to the liver, where they are used to repairing and rebuilding cellular proteins. The first job of these amino acids is NOT for use as energy. These are used to build proteins like blood cells, bone, muscle, connective tissue, skin etc. However, if you eat excessive protein, the body has no way to store these extra amino acids. Instead, these are changed into glucose by the liver. An estimated 50-70% of the protein ingested is turned into glucose in an average North American person.
eli keskimäärin 50-70 prosenttia syödystä proteiinista Pohjois-Amerikassa muuttuu glukoosiksi. Lähde https://idmprogram.com/understanding-obesity/ Tuossa nyt ei ole sen kummemmin eritelty onko vasta syötyä vai vanhojen rakenteiden purkujätettä, kaikkeahan ei voi uuskäyttää.

Muutenkin ihan helppo teksti. Yksinkertaisesti insuliinin roolista myös.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-10 09:36:45 
Poissa
Metsästäjä-keräilijä
Metsästäjä-keräilijä
Avatar

Liittynyt: 2017-11-15 02:25:45
Viestit: 4701
Paikkakunta: Metsässä korpikuusen kannon alla
mlv kirjoitti:
...Muutenkin ihan helppo teksti.


Hyvä juttu. Kiitos :respect:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-10 10:01:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
els kirjoitti:
Greda Carpo kirjoitti:
Minkähän tieteen väittänyt tohtori hänestä vielä tuleekaan.

Ravitsemustieteen tietenkin :)
Kumma kyllä sitä edelleen kutsutaan tieteeksi sitäkin...


Niin, ravitsemus"tieteen" perustajana voidaan pitää tutkimushuijari Ancel Keysia ja "tiede" on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti Big Foodin näpeissä. Ravitsemusterapeuttien ammattikunta on perustettu propagoimaan Amerikassa Big Agron ja Big Foodin manuaalisessa ohjauksesa tehtyjä ravitsemussuosituksia. Ravitsemusterapeuttien koulutuksen käynnistämiseen eri puolilla maailmaa myötävaikutti oman maataloutensa ja elintarviketeollisuuden jättiensä eli Big Agron ja Big Foodin asiaa ajavan Yhdysvaltojen johdolla WHO, joka on toisen maailmansodan voittajavaltioiden Kansainliiton tilalle perustaman YK:n alajärjestö. Tämä kannattaa muistaa kun ihmetellään sitä, että WHO jälleen uudisti tutkittuun tietoon perustumattoman suosituksensa rajoittaa tyydyttyneiden rasvojen saanti korkeintaan kymmeneen energiaprosenttiin. Tai sen innokkuutta ajaa vegetarismin asiaa, mitä kuvasti käsittämätön raportti lihan ja syövän väitetystä yhteydestä. Viljat, siemenöljyt ja sokerit, joista Big Food prosessoitua ruokaa tuottaa, ovat kasviperäisiä.

Tunkiolle joutaisi koko epidemiologinen ravitsemus"tiede", eli valtaosa ravitsemus"tieteestä". Tämä ei ole vain minun mielipiteeni.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2202490


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-10 10:54:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Laatikaisen mielestä ravitsemussuosituksia noudattaa liian harva. Amerikkalaiset noudattivat ja huonosti kävi:

https://reason.com/blog/2018/05/03/how- ... science-an


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-24 07:57:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
potkaistaan Laatikainen tänne perkuulaudan puolelle.
Eli sieppari Laatikainen ruispellossa
Reijo oli kirjanteon ohessa lukenut Varpu Tavin blogista Saksan sairauskassan tiedotetta:
Lainaa:
"Maitorasva sisältää rasvaliukoisia vitamiineja A, D, E ja K.
Maito on terveellinen elintarvike, mutta ei mikään janonsammuttaja - sitä pitäisi nauttia vain kohtuullisesti, sillä yhdessä lasillisessa täysmaitoa on 130 kcal. Maito, jossa rasvaa on vähennetty, ei kuitenkaan ole mikään hyvä vaihtoehto, sillä se sisältää selkeästi vähemmän vitamiineja ja terveellisiä rasvahappoja, mukaan lukien sydänterveydelle tärkeää omega3:a. Jogurtit kannattaa syödä makeuttamattomina ja korvata tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sokeriset hedelmäjogurtit."

Laatikainen:
Lainaa:
Sieppasi. Tuon lukijalle, ties monelleko miljoonalle saksalaiselle, tulee eittämättä mielikuva, että rasvainen maito sisältää paljon A, D, E ja K-vitamiinia sekä omega-3 rasvahappoja. Eli juuri täysmaitoa sitä pitäisi näiden ravintoaineiden vuoksi juoda. Muulla ei niin väliä, vähät esimerkiksi tyydyttyneen rasvan määrästä tai muista ravintoaineista, kuten kalsiumista, jodista tai B12-vitamiinista.

Myös meillä täällä kotimaassa väitetään vähän väliä, että rasvaton maito on prosessoitu vesilitkuksi, jossa ei ole ravintoa.
”Rasvattomassa maidossa ei ole enää mitään ravinteita jäljellä” –Parantavat rasvat -kirja

Eikö me suomalaiset ”ravintoterapeutit” osata taaskaan perusasioita? Pitääkö olla saksalainen tai sydänkirurgi, että ymmärtää faktat maidon ravintosisällöstä?

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-24 09:09:31 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93628
Lainaa:
Eikö me suomalaiset ”ravintoterapeutit” osata taaskaan perusasioita?


Ette. Ettekä edes taida haluta osata. Olette matraa hokevia guruja.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 28 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)