Toisinsyöjä kirjoitti:
Olen vähäisestä prodentarpeestani teorisoinut kaikenlaista, kun tuntuu niin oudolta, että ylläpidän ja jopa selvästi kasvatan (mm. puseroita jäänyt pieneksi hartioista jatkuvasti) naiselle suurehkoa lihaksistoa noin naurettavilla prodemäärillä. Välillä menee sitä paitsi VIELÄ vähemmän, kesähelteillä on hyvä jos pääsen ajoittain edes 0,3 g/kilo/päivä. (Kylmä ilma lisää prodensyöntihalua selvästi)
Sen vuoksi olen teorisoinut kaikenlaisia mahdollisia syitä siihen miksi eläinrasvakarppaajana tarvitsen sitä niin vähhän:
- suoliston kunto: ei mene hukkaan kun kaikki pystytään ottamaan käyttöön?
- kierrätyksen teho: kuolleista soluista puretut proteiinit käytetään kaikki tehokkaasti niin uutta materiaalia tarvitaan vähemmän?
- jotain aivan muuta vielä?
Mutta ainakin sen pieni prodentarve joka näkyy tuolla tavoin selittää sen, miksi en pysty syömään kovin paljoa ilman että öklöttää, kyllä kroppa kertoo kun riittää.
Toisaalta: En ketoile, eli menen rasvapolttoisena (50-100+ g HH/pv), joten en tiedä haluaisiko se kroppa sitä prodea enemmän jos ketoilisin. Sen perusteella mitä olen ihan vaan pikasilmäillyt joitain Diet Doctorin linkkilistasivulta löytyvien blogien kirjoituksia, niin jos ketoilee se kroppa ei muuta sitä ylimääräistä prodea mitenkään erityisen hanakasti glukoosiksi, toisin kuin vaikka tavissyöjällä. Voisiko se vaikuttaa jollain lailla myös siihen miten paljon sitä tekee mieli?
Ketoilijoilla menee jonkun verran niiden ketoaineiden tekoon. Kun keho oppii rasvapolttoiseksi niin se voi käyttää rasvahappoja tehokkaammin suoraan ja tarvitsee vähemmän ketoaineita korvaamaan glukoosia. Tänään näyttää Fung kirjoittavan ihan mukavasti aineenvaihdunnasta eli
Lainaa:
Dietary proteins are made up of components called amino acids and during digestion is broken down. These are circulated to the liver, where they are used to repairing and rebuilding cellular proteins. The first job of these amino acids is NOT for use as energy. These are used to build proteins like blood cells, bone, muscle, connective tissue, skin etc. However, if you eat excessive protein, the body has no way to store these extra amino acids. Instead, these are changed into glucose by the liver. An estimated 50-70% of the protein ingested is turned into glucose in an average North American person.
eli keskimäärin 50-70 prosenttia syödystä proteiinista Pohjois-Amerikassa muuttuu glukoosiksi. Lähde
https://idmprogram.com/understanding-obesity/ Tuossa nyt ei ole sen kummemmin eritelty onko vasta syötyä vai vanhojen rakenteiden purkujätettä, kaikkeahan ei voi uuskäyttää.
Muutenkin ihan helppo teksti. Yksinkertaisesti insuliinin roolista myös.