Taas otetaan pienen pieni askel eteenpäin The Great Food Transformationissa, kun kanadalais-virolainen yritys käynnistää Virossa tuotantonsa.
MTV: Keinolihan tuotanto ja myynti on käynnistymässä Virossa – asiakkaina pohjoismaalaisetToisin kuin MTV väittää, tehdas ei kuitenkaan ryhdy tuottamaan keinolihaa, vaan kasvipohjaista lihankorviketta. Tehtaan edustajakin oikaisi toimittajaa Kymmenen uutisissa todeten, ettei kyseessä ole keinoliha, vaan kasvipohjainen proteiinivalmiste. Keinoliha (synteettinen liha, tankkiliha, tekoliha, in vitro -liha) on bioreaktorissa eläimen kantasoluista kasvatettua lihaa, ja sellaistahan ei siis Virossa olla ryhtymässä tuottamaan, vaan hampusta, pellavasta ja rypsistä tehtävää kasviproteiinivalmistetta.
Noh, eivätköhän termit MTV:n toimittajillekin tule tutuiksi, kun isojen poikien kaavailema The Great Food Transformation jytkyttelee eteenpäin. Heillähän on, kuten Davosissa kävi ilmi, tavoitteena se, että joskus 2030-luvulla oikea liha olisi pääosin korvattu kasvipohjaisilla korvikkeilla, mikä olisi ravitsemuksellisesti iso takaisku ihmiskunnalle, mutta siirtäisi tämänkin osan maailman ruuantuotannosta oligarkkien Big Foodille. Keinoliha voisi suuremmassa mittakaavasa mahdollisesti olla 2040-luvun juttu. Sekin olisi ravitsemuksellisesti korvikkeita parempi vaihtoehto, joskaan ei missään tapauksessa oikean lihan veroinen.