Antti Heikkilä facetti:
Lainaa:
Jukka Ruukki on Helsingin Sanomien tiedetoimittaja, jolla ei ole mitään käsitystä hiilihydraateista tai ihmisen aineenvaihdunnasta yleensä. Nyt hän kirjoittaa perunasta ilmeisesti säilyttääkseen työpaikkansa. Ruukki on poiminut kyhäelmäänsä sieltä täältä ruokateollisuuden väittämiä hiilihydraateista, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Jokainen voi halutessaan todeta, kuinka sokeri ja tärkkelys vaikuttaa elimistössä mittaamalla aterian jälkeiset sokeritasot. Valtaosalla sokeri nousee kuin häkä, mikä on merkki, ettei näitä ruoka-aineita kannata syödä, jos haluaa pysyä terveenä.
Maksumuurin takana:
Helsingin Sanomat: Hiilihydraattien pelko uhkaa terveyttä – Tämä laaja tiedeartikkeli kertoo, miksi perunankin saa päästää pannasta