karppaus.info
http://karppi.ninja/forum/

Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?
http://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=41&t=86665
Sivu 1/1

Julkaisija:  Pulli [ 2020-01-28 19:58:36 ]
Viestin otsikko:  Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Muuten menee hyvin mutta aamukahvilla kaipaan leipää?

Otsikon ohi :D . Sain pukilta smoothiekoneen ja onko hyviä reseptiä mikä sopisi ketokarppaukseen vai heitänkä koneen kaapin perälle?

Julkaisija:  mlv [ 2020-01-28 20:19:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Ketokarppaustyylejäkin on useampia, Ruotsin LCHF, Heikkilän keto ja sitten näitä uudempia eli riippuu vähän millä tyylillä ajattelit sen keton. Ja laihtuaksesi vai terveyssyistä? Mantelileipä ei ole pahimpia, mutta jauhoissa rasvat alkavat härskiintyä aika pian, kokeile. Smoothiereseptejäkin löytyy ja riippuu vähän mitka ovat omat hiilarirajasi. Minä käytän mantelijauhoa aika harvoin, leipänä voisi olla 3 munaa, kolme ruokalusikallista majoa ja sitten juustoraastetta pari kourallista. Ketokarppauksen hiilarirajahan on aika yksilöllinen eli riippuu siitä omasta hiilariherkkyydestä mikä sopii.

Julkaisija:  Pikku-iikka [ 2020-01-28 20:20:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Sopii.

Tässä esimerkiksi naapurimaan Kostdoktornin (DietDoctor) The keto bread. Siellä on paljon muutakin, vissiin ainakin osa reseptiikasta näkyy ilman tunnuksiakin.

Toimii ihan valkoviinietikalla jos ei siiderietikkaa löydy. Itte oon myös korvannut mantelijauhoja kookosjauholla (hox, niitä suhteessa 1/3 mandelssonien määrästä ja lisää valkuaista).

Oon myös useimmiten ropsauttanut ruokalusikallisen sokerijuurikaskuitua (hh 2 g/100 g), niin näyttää hyväksyttävän 'kokojyväiseltä'. Tää saa turvota jonnin aikaa.

Ingredients
5 tbsp (40 g) ground psyllium husk powder
300 ml (150 g) almond flour
2 tsp (10 g) baking powder
1 tsp sea salt
225 ml water
2 tsp cider vinegar
3 egg whites
2 tbsp (20 g) sesame seeds (optional)

Instructions
- Preheat the oven to 350°F (175°C).
- Mix the dry ingredients in a large bowl. Bring the water to a boil.
- Add vinegar and egg whites to the dry ingredients, and combine well. Add boiling water, while beating with a hand mixer for about 30 seconds. Don't over mix the dough, the consistency should resemble Play-Doh.
- Moisten hands with a little olive oil and shape dough into 6 separate rolls. Place on a greased baking sheet. Top with optional sesame seeds.
- Bake on lower rack in the oven for 50–60 minutes, depending on the size of your bread rolls. They're done when you hear a hollow sound when tapping the bottom of the bun.
- Serve with butter and toppings of your choice.

How much carbs does the keto bread contain?
The keto bread contains 2 net carbs per bun (a similar bun of regular bread may contain about 20 grams of carbs). This makes it a decent option on a ketogenic diet. Expand the nutrition tab above for the full nutrition facts.

Can I substitute ingredients?
In all baking, and especially in low-carb baking, the ingredients and amounts used are important. The eggs and ground psyllium husk are hard to replace in this recipe.

If you don't like almond flour or if you have an allergy, you can make this recipe with coconut flour instead. Substitute the amount of almond flour for a third as much of coconut flour and double the number of egg whites.

For a different look and some crunch, sprinkle seeds on the buns before you pop them into the oven – poppy seeds, sesame seeds or why not some salt flakes and herbs?

Flavor your bread with your favorite seasoning to make them perfect for what ever you're serving them with. You can use garlic powder, crushed caraway seeds or your homemade bread seasoning.

Troubleshooting
Do your buns end up with a slightly purple color? That can happen with some brands of psyllium husk. Try with another brand, like this one.1 For more information, check out our low-carb baking guide.

Is it gluten free?
The keto bread is 100% gluten free, just like all of our low-carb and keto recipes.

Origin
This recipe is adapted from a bread recipe by Maria Emmerich. She has been experimenting for over a year to develop the best keto bread recipe, and this is the result of her efforts.

Tip!
This recipe is so versatile and can be used in a number of ways. You can easily turn it into hot dog buns, hamburger buns or garlic bread.

What do you do with the three leftover egg yolks? Béarnaise sauce, of course! Check out our recipes for Béarnaise sauce and chili-flavored Béarnaise sauce.

Julkaisija:  tuulimumma [ 2020-01-28 20:24:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Psyllium on turhake...ja mantelileipäkin on menettänyt arvostustaan hapettuneitten mantelijauhojen/runsaitten oksalaattien takia 8)

Mutta kukin tavallaan :lol:

Julkaisija:  Pulli [ 2020-01-28 20:37:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

En mie ole koskaan laittanut tuota psylliumia mantelileipään, en koskaan ole löytänyt kaupasta.
Mutta kiitos nopeista vastauksista.

Julkaisija:  PixieDust [ 2020-01-29 10:39:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Tuon psylliumin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei vedä röörejä tukkoon. Toisilla kuuluu olevan päinvastainen vaikutus. Paljon tuntuvat sitä käyttävän vhh/keto/karppaus ryhmissä.

Itse teen joskus chaffeleita vohveliraudalla. Kananmunaa ja juustoraastetta vain.

Julkaisija:  els [ 2020-01-29 10:44:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Pulli kirjoitti:
En mie ole koskaan laittanut tuota psylliumia mantelileipään, en koskaan ole löytänyt kaupasta.
Mutta kiitos nopeista vastauksista.

Parempi näin, IMO se maistuukin pahalta. Onnistuin ostamaan purkin 2000-luvun alussa, ja hyllyllä se nököttää vieläkin : )

Julkaisija:  Pulli [ 2020-02-02 05:51:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Siitä, kun tänne tulin taas takaisin, olen laihtunut jo kolme kiloa. Olo on hyvä mutta minulla on ainainen nälkä. Sellainen, että kuolen kohta nälkään. Käyn syömässä rasvaa ja lihaa tai kalaa niin, että maha on täysi eikä ole nälkä. Mutta ei mene kuin pari tuntia, niin taas meinaan kuolla nälkään. Pääasiasa syön poronlihaa ja lohta, kun ne ovat kohdallani halvinta ruokaa tällä hetkellä

Viikolla kävin vuotuisessa verikokeissa, kaikki muut arvot olivat parantuneet mutta paastosokeri oli 6.1. Josta sitten lääkäri huolestui ja ehdotteli parin kilon painonpudotusta. Onko tuo arvo huolestuttava?

Julkaisija:  els [ 2020-02-02 09:18:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Nälkä tuppaa tarkoittamaan aika hurjaa kalorivajetta, oletko katsonut?
Laihtuu silläkin, mutta tuskallisesti, ja uusintakerroilla huonommin, kun kroppa on jo oppinut säästämään.

Julkaisija:  Catharsis [ 2020-02-02 09:19:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Karppaajan aamusokeri on aamunkoittoilmiöstä (keho herää uuteen päivään) vähän koholla, mutta aikaa myöden asettuu (sekä kellon että vuosien). Itsellä katosi kokonaan karnivorilla.

Julkaisija:  puka80 [ 2020-02-06 21:43:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

PixieDust kirjoitti:
Itse teen joskus chaffeleita vohveliraudalla. Kananmunaa ja juustoraastetta vain.


Ite teen kans noita aina välillä.
Itse laitan psylliumia joukkoon, tulee jotenkin parempi koostumus...... :-k

Julkaisija:  Catharsis [ 2020-02-08 21:47:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Sopiiko ketokarppaukseen mantelileipä?

Mantelissa on runsaasti oksalaatteja, jotka ainakin minulle aiheuttivat lihas- ja nivelkipuja myös karnivorille siirtymisen jälkeen poistuessaan hitaasti kehosta.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/