Aika hurjaltahan tuo kuulostaa, olen sitä nyt jonkin aikaa kokeillut mutta en 100% karnivorina, emäntä kun on innostunut karppikokkaamaan viikon loppuna niin saan vihreitä ainakinkerran viikossa.
Lihasta todella saa liian vähän C vitamiinia ja maksaa ei kannata niin paljoa syödä että sen siitä saisi, Tuntuu olevan C vitamiini aika kuuma peruna niiden keskuudessa jotka näin syövät 100%, kovasti spekulointia. Yhtään hyvää teoriaa en ole löytännyt vähäisellä C vitamiinilla pärjäämisellä. Jospa ne salasyö jotain? Toisalta paljoako sitä todella tarvitaan jos ei syö mitään joka estäisi sen käyttöä elimistössä.
Mielenkiintoista on että ennen munoin syötiin tämän mukaan enemmän C vitamiinia kun nykyisin
Eaton et al. 1997 Paleolithic nutrition revisited: A twelve-year retrospective on its nature and implications
"Paleolithic humans are likely to have averaged about 600 mg of vitamin C"
http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionP ... 20EJCN.pdfKaliumia pitäisi saada tarpeeksi
Jos menee raakaliha puolelle yksi suuri vaje on lompakossa kun 5€/kg halppis lihat maksavatkin sitten helposti 10 Euroa/ Kg tuonti liha, iso pakkauskoko, huono laatu tai päälle 25 Eur Kilo jos kunnon kotimaisen pihvin haluaa jopa 35 € Kilo, jauhelihaksi kelpaavaa kotimaista saa tietty halvemalla jos semmoisesta tykkää.
Taitaa olla aika harvassa ne jotka kokonaan raalla lihalla elävät eikä se ole tuon "Zero-Carb Living" tarkoituskaan mutta hyvältä raakana maistuu, maksakin. Vissin kuorin tuosta kermat päältä niinkuin tähän asti olen kaikista suuntauksista tehnyt ja syön tulevaisuudessa raakana kun saa laatu tavaraa, ehkä kerran pari viikossa, saas nähä.