karppaus.info
http://karppi.ninja/forum/

Karnivorit
http://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=85&t=80767
Sivu 19/26

Julkaisija:  karppis [ 2019-03-15 16:19:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

En minäkään laske maksan hiilareita miksikään, ja voin syödä useamman sata grammaa kerralla. Kysehän tässä ruokavaliossa ei ole yksinomaan hiilareista oikeastaan, vaan siitä että syödään mahdollisimman eläinperäisesti. Eikä pari sipulirengasta tuota mihinkään kaada, mutta jos ne herättävät mielihaluja, niin parasta jättää pois.

Julkaisija:  Hustler [ 2019-03-15 16:23:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

karppis kirjoitti:
En minäkään laske maksan hiilareita miksikään, ja voin syödä useamman sata grammaa kerralla. Kysehän tässä ruokavaliossa ei ole yksinomaan hiilareista oikeastaan, vaan siitä että syödään mahdollisimman eläinperäisesti. Eikä pari sipulirengasta tuota mihinkään kaada, mutta jos ne herättävät mielihaluja, niin parasta jättää pois.

Hyvä tietää, pitääpä tuota herkkua sitten hankkia ja sitä sipulia on oltava kasa päällä :mrgreen:

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-15 16:44:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Sit ei ole karnivori jos on "kasa" sipuleita.
Muutama pala voi olla mausteena, mutta kokonainen sipuli rengas ampuu reippaasti yli, neljännes sipuli rengas niin... ei toimi viellä.
Mutta ei se mitään, ota ne sipulit lääkkeenä, kuullotettua sipulia nuhaan?
Sellerin varsi tai pari virtsarakon tulehdukseen.
Mutta ei ruokana.
Karamelisoitunut sipuli on sokeria.... olisiko parasta raakana nuhaan nekin vetää.

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-15 19:55:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

MotionK:lta kysyisin tosta raakana syömisestä. Luin jostain kirjasta et joku sai trikiinejä koska söi raakaa naudanlihaa ja samoilla työvälineillä oli käsitelty raakaa possua. Onko tämmöstä huolta käsitelty tolla palstalla jota seuraat?

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-15 20:01:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Onko noissa karnivoriyhteisöissä ihmisiä jotka on esim. 99- tai 95-prosenttisesti karnivooreja tai esim. kokeilleet eri määriä ja onko havaintoja missä kohden kipuraja menee, mistä terveyshyödyt alkaa?

Onko tässä merkitystä sillä mitä sairastaa? Et kahvia ja pippuria (tai vaihtoehtosesti hieman rehuja?) voi vetää ne joilla ei ole vaikeimmin parannettavia sairauksia alun perinkään?

Julkaisija:  karppis [ 2019-03-15 21:06:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Erfis kirjoitti:
Onko noissa karnivoriyhteisöissä ihmisiä jotka on esim. 99- tai 95-prosenttisesti karnivooreja tai esim. kokeilleet eri määriä ja onko havaintoja missä kohden kipuraja menee, mistä terveyshyödyt alkaa?

Onko tässä merkitystä sillä mitä sairastaa? Et kahvia ja pippuria (tai vaihtoehtosesti hieman rehuja?) voi vetää ne joilla ei ole vaikeimmin parannettavia sairauksia alun perinkään?


Eri ihmiset kokeilevat eri juttuja, ei niistä voi mitään yhtä oikeaa määrää sanoa. Kaikkihan riippuu osian siitä, mikä on se vaiva tai sairaus tai muu syy, mihin tätä ruokavaliota käytät, ja miten kukakin reagoi. Jotkut voivat jopa sanoa, etteivät voi syödä esim. lainkaan kanan- tai possunlihaa, toiset eivät voi käyttää juustoa jne. Toiset voivat parhaiten ilman kahvia, mausteita jne. Itse se paras tasapaino on kokeilemalla löydettävä. Jotkut lähtevät ensin siitä, että todella syövät vain lihaa (lähinnä siis nautaa) ja juovat vettä = eliminaatiodieetti. Jos se toimii hyvin, niin kuin monelle toimii, niin sitten lisäilevät milloin mitäkin ja katsovat, miten kroppa reagoi. Jotkut jäävät sitten vain pelkälle naudalle ja vedelle. kannattaisi tosiaan seurailla noit facen ryhmiä, jos siellä on, siellä kuulee paljon kaikenlaista ihan hyvödyllistä.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-03-15 22:45:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Antti Rinne #-o https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/274651 ... e-tentissa

Paljastus: show
Lainaa:
Puoluejohtajilta kysyttiin, kannattavatko he haittaveroa lihalle samaan tapaan kuin alkoholille ja tupakalle.
”Olen sitä mieltä, että kestävän kehityksen arvonlisävero on se oikea tapa, eli ohjata sitä kulutusta oikealla tavalla oikeisiin kohteisiin. Arvonlisäveron kautta ohjata kulutusta kestävän kehityksen näkökulmasta oikeisiin tilanteisiin”, sanoi sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinteeltä kysyttiin, mihin se arvonlisävero laitettaisiin.

Rinteeltä kysyttiin vielä, minkä tuotteen hintaan tuo arvonlisävero laitettaisiin.

”Lihalle, esimerkiksi”, Rinne vastasi.

”Tuli selväksi”, tokaisi sinisten puheenjohtaja Sampo Terho tähän.

”Tarkoitan nyt esimerkiksi Brasiliasta tuotavaa härän filettä”, Rinne tarkensi.

”Mutta ei suomalaista”, kommentoi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

”Suomessakin meidän täytyy huolehtia päästöistä, jotka tulevat meidän lihantuotannosta”, sanoi Rinne tähän.

Tämä Rinteen kommentti aiheutti niin ison äläkän muissa Tämä Rinteen kommentti aiheutti niin ison äläkän muissa puoluejohtajissa, että tentin vetäjät joutuivat komentamaan järjestystä keskusteluun.

Julkaisija:  Hustler [ 2019-03-15 22:57:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Greda Carpo kirjoitti:
Antti Rinne #-o https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/274651 ... e-tentissa

Paljastus: show
Lainaa:
Puoluejohtajilta kysyttiin, kannattavatko he haittaveroa lihalle samaan tapaan kuin alkoholille ja tupakalle.
”Olen sitä mieltä, että kestävän kehityksen arvonlisävero on se oikea tapa, eli ohjata sitä kulutusta oikealla tavalla oikeisiin kohteisiin. Arvonlisäveron kautta ohjata kulutusta kestävän kehityksen näkökulmasta oikeisiin tilanteisiin”, sanoi sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinteeltä kysyttiin, mihin se arvonlisävero laitettaisiin.

Rinteeltä kysyttiin vielä, minkä tuotteen hintaan tuo arvonlisävero laitettaisiin.

”Lihalle, esimerkiksi”, Rinne vastasi.

”Tuli selväksi”, tokaisi sinisten puheenjohtaja Sampo Terho tähän.

”Tarkoitan nyt esimerkiksi Brasiliasta tuotavaa härän filettä”, Rinne tarkensi.

”Mutta ei suomalaista”, kommentoi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

”Suomessakin meidän täytyy huolehtia päästöistä, jotka tulevat meidän lihantuotannosta”, sanoi Rinne tähän.

Tämä Rinteen kommentti aiheutti niin ison äläkän muissa Tämä Rinteen kommentti aiheutti niin ison äläkän muissa puoluejohtajissa, että tentin vetäjät joutuivat komentamaan järjestystä keskusteluun.


Voi yhren kerran kahresti #-o #-o .. kuka näitä juntteja oikeen vuodesta toiseen äänestää?

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-03-15 23:03:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Samassa keskustelussa Li Anderson pähkäili jotain päästökauppatyyppistä jutskaa lihalle. Antaisivat suomalaisten syödä puhdasta suomalaista ruokaa, joka ei ole käynyt teollisten jalostamojen kautta. Ärh ja murh.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-03-15 23:11:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Lihaan kuolemanvero. https://www.uusisuomi.fi/ymparisto/1215 ... o%E2%80%9D

Rypsiöljyyn sit kans. Neonikotinoidilla tapetaan pölyttäjiä pilvin pimein ihan erikoisluvalla. Euroopassa on kielletty aina. Samoin kasvienviljelyyn myrkkyvero, niitä käytetään yllättävän paljon.

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-15 23:22:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Erfis kirjoitti:
MotionK:lta kysyisin tosta raakana syömisestä. Luin jostain kirjasta et joku sai trikiinejä koska söi raakaa naudanlihaa ja samoilla työvälineillä oli käsitelty raakaa possua. Onko tämmöstä huolta käsitelty tolla palstalla jota seuraat?


Toi kuulostaa kauhealta, en ole nähnyt siitä puhuttavan.

Trikiineistä on puhuttu jonkun kerran, muutama keskustelu alla missä ne esillä, toi raw puoli on uusi kun kiellettiin raasta puhuminen zerocarb puolella mutta just vanhalla zerocarb puolella siitä puhuttiin kun raasta sai vielä jutella. Sen muistan heti että Saksalaiset aika huoletta veteli raakaa possua, perusteli että on hyvin tutkittu, jotkut USA'ssa väittää samoin.

Itse olen varovainen, jos on porsasta kotona, voimakas maninointi, kypsäksi, yleensä pitkällä jälki lämmöllä, muut syö, voin valmistaa, sitä säilytetään vain avaamattomassa paketissa, alimmalla hyllyllä, samaan aikaan kun possua käsitellään ei muuta tehdä, raakaa possunlihaa jonka paketti on avattu ei panna takaisin jääkaappiin edes tiiviissä säilytys astioissa, turhaan ehkä mutta näin meillä.

raw meat guidance discussion https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... iscussion/
can you eat pork cooked rare medium https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... aremedium/
pork steaks are my new love https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... _new_love/
how to prepare raw meat without temperature https://www.reddit.com/r/carnivore/comm ... rature_to/
raw meat from frozen https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... om_frozen/
the downsides of eating pork https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... ting_pork/
zc on a budget https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... _a_budget/

Lainaa:
Onko noissa karnivoriyhteisöissä ihmisiä jotka on esim. 99- tai 95-prosenttisesti karnivooreja tai esim. kokeilleet eri määriä ja onko havaintoja missä kohden kipuraja menee, mistä terveyshyödyt alkaa?

On ainakin "dirty carnivore" ryhmä, ne vissiin syö päivittäin jotain kasvista, itse maistan varmaan viikoittain porkkanan palan tai otan mini tomaatin salaatista, sit mä vaan en ole ZeroCarb loppupäivää.

En tiedä mitä muut sanoo mutta IMO sen näkee seuraavana päivänä ulosteesta heti kun on liikaa kasviksia esim. riisiä tai banaania, vispipuuromäiseksi menee, siitä pitemmälle en halua kokeilua tai repsahdusta jatkaa.

99% Karnivoreja on mielestäni aika paljon tai 99.5%, jos siitä ei mainitse niin siitä ei tarvitse riidellä, niin monet ei sano mitään ja ne jotka sanoo riidellään ulos....
95% ei kyllä onnistu saamaan mitään hyötyä irti, se on hyvin pienestä kiinni, en näe että voi käyttää nimitystä karnivori tuomoisella määrällä rehuja. Wannabee zerocarbe ei vaan toimi ja voi olla epäterveellistä, hyvinkin epäterveellistä ja Peksu siitä aina mainitsee, se on 100% +/- 0.05 miinus suola jos sitäkään että toimii .

Mutta en mä tiedä, "Owsley Stanley – The Bear’s Words Of Wisdom", toistaiseksi ainakin pienellä suola lisällä on valikoitunut ja kuvaa mun tyylä, se että tykkää raasta ei tossa haittaa.

Julkaisija:  Palm [ 2019-03-16 08:26:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Syön riittävän tuoretta naudan paistijauhelihaa raakana. Possunlihaa en syö raakana. Karppausaikana söin joskus tartar-pihvejä hienouksineen, mutta nyt lähes karnivorina olen jättänyt krumeluurit pois.

Laitan raakajauhelihapihvin päälle vain gheetä ja suolaa. Liha maistuu minun suussani tosi hyvälle.
Tuoreudesta olen tarkka. Tämän aamun raakapihvini naudanpaistijauheliha on valmistettu 13.3. ja viimeinen käyttöpäivä on 23.3.
Pakkauskoko 250 g on juuri minulle sopiva koko, jaksan syödä kerralla kokonaan ja vatsa on tyytyväinen. :-)

Olen nähdäkseni lähes karnivori, koska aamulla juon kahvia ja saatan syödä illalla kupillisen mustikoita/puolukoita kermavaahdon kanssa.

Tavoitteeni ei ole painonlasku, koska olen lähes normaalipainoinen, vaan terveyden ylläpito yleensä. Astmalääkitystä olen voinut vähentää. Verenpaine pysyy erittäin hyvällä tasolla edelleen ilman lääkitystä. Labrakokeissa 28.2. kaikki veriarvot sokerista kolesterooliin tosi hyvät. :-)
En ole diabeetikko, joten siitä ei ole kokemusta.

Julkaisija:  Hustler [ 2019-03-16 08:44:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Naudan paistijauheliha on kyllä ainoa liha mitä voin kuvitella raakana syöväni. Muu menee luolamies osastoon :lol:

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-16 10:23:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Mutta emmehän tiedä, josko jauhelihan tekovaiheessa samassa myllyssä on käsitelty possua. Ainakin jos kaupassa jauhattaa, siellä tuskin on useita myllyjä. Miksei isommassakin yksikössä käytettäisi yhtä myllyä usealle lihalle.

En ymmärrä tota paistijauhelihajuttua, sehän on vaan kuivempaa jauhelihaa, ei se ole mitenkään "laadukkaampaa" muuten. Toki rasvassa ne karjan ruokinnan tuottamat makuvirheet maistuu selkeimmin joten sikäli vähempi rasva helpompi syödä. Mutta tossa niittyruokitussa härässä ei ollut makuvirhettä. Musta se oli hyvää raakana. Ainoo este sen syömiseen on varmaan psykologinen.

Motionin linkkaamalla reddit-palstalla jotkut varotteli ettei sais syödä raakana pakastettua. Mutta kaikki ei ollu samaa mieltä ja puhetta oli siitäkin et jo nyt on riittävän vaikee löytää laadukkaita niittylihoja ni menee liian vaikeeks jos ei käytä pakastettua.

Julkaisija:  karppis [ 2019-03-16 10:44:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

World Carnivore Tribe - FB-ryhmässä oli juuri pitkä mielenkiintoinen keskustelu aiheesta, miten paljon kasvista/hedelmiä voisi syödä, jos yhtään, ja siitä hyvin ilmeni, että ihmisten sietokyky on hyvin erilainen. Toiset huomaavat heti pienenkin määrän vaikutukset, toisille joku määrätty määrä teki olon jopa paremmaksi kuin 100%:n karnivooraus. Minusta ei ruokavalion nimitys lopulta ole se tärkein juttu, vaan tietysti oma hyvinvointi, ja todellakin, toimivuus on kyllä aika lailla yksilöstä kiinni. Riippuu myös niin omasta taustasta. Siinäkin keskustelussa taas otettiin esille tuo aikaisemmin mainittu vatsahappojuttu, ja miten ihminen sijoittuu lähelle raadonsyöjiä, mutta pystyy kuitenkin käsittelemään myös kasvispitoista einestä, vaikkei se olekaan se optimaalisin ravinto. Ihminen lienee siis lähinnä fakultatiivinen karvinori.

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-16 11:04:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Mun mielestä suola on ihan eri asia kuin kasvis tai vaikka pippuri. Pippurissa on antiravinteita, se on kasvis. Suola taas on kivikuntaa, ei se ole kasvista nähnytkään. Ei sillä ole juuria tai mitään sellasta systeemiä joka pyrkis suojautumaan saalistajilta ja monistamaan omaa olemassaoloaan.

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-16 11:08:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

karppis, toi on kyllä totta.

Mitenhän nuo lihas hirmut karnivorilla, onko siinä pakko vähän hiilareita syödä, pitkiä jotain, että onnistuu?

Erfis, tuo on hyvä havainto.

Julkaisija:  karppis [ 2019-03-16 11:16:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

MotionK kirjoitti:
karppis, toi on kyllä totta.

Mitenhän nuo lihas hirmut karnivorilla, onko siinä pakko vähän hiilareita syödä, pitkiä jotain, että onnistuu?

Erfis, tuo on hyvä havainto.


Onhan noita lihashirmuja, jotka eivät hiilareita lainkaan syö, kuten Shawn Baker. JOku kertoi hänen tankkaavan suolalla ennen treenejä. En muista näitä muita nimiä, mutta niitä kyllä karnivoriryhmien keskusteluissa vilahtelee. Myös MM-laitesoudun kilpailuissa Bakerin lisäksi sijoittui juuri äskettäin tosi hienosti muitakin karnivoreja.

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-16 11:19:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Karppis, tota keskustelua sotkee just ihan älyttömästi se, että ihmisillä on eri taustat ja sairaudet. Yksi puhuu aidasta ja toinen aidanseipäistä. Nyt kun on hype päällä niin on ihmisiä jotka siirtyy suoraan limu-ranskanperuna-dieetiltä karnivoorille ja heille on yhdentekevää millä tarkkuusasteella karnivooria noudattaa, mikä tahansa tyyli tai linja tekee huomattavat edut aiempaan nähden. Mua kiinnostaa erityisesti ne joilla on vuosien karppaustausta ja syystä tai toisesta karppaus ei ole riittänyt. Just mainitsemallas palstalla, se on julkinen joten luin sitä liittymättä, ärhäkkää nivelreumaa sairastanut nainen kertoi parantuneensa karnivoorilla ja olleensa aiemmin ketokarpilla. Noi tyypit on just ne mitkä mua kiinnostaa. Millasella ketokarpilla hän oli, oliko se pufaton jne. Riittäisiköhän autoimmuunipaleo vai onko sataprossanen rehuttomuus oikeesti se avain. Mikä se mekanismi siellä on...

Mun täytyy harkita valeprofiilin luomista faceen. Se ei ole ihan helppoa ne on aika tarkkoja siitä. Nykyisellä profiilillani en uskalla. Tietty vois vaan poistaa kaikki kaverit :D (suurin osa työkavvereita...).

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-16 12:12:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Karnivorit

Mulla on face extra profiili, kytkee sen vaan toiseen gmail tiliin, luo jos tarvii uuden ensiks, kyllä ne tietää kuitenkin kuka on kuka, ei välitä hirveesti.

Mulla on valunnut silleen alamäkeen että ensiksi karppaus auttoi ihan hirveästi, sitten ZC mutta sekin hiipui, raaka paikkasi mutta sekin hiipuu, kaikki vaan puhui eri jutuista kun valitti lekurille. Nyt voisi olla perustellisessa itse diagnoosissa jo aika pitkällä, silloin tällöin näytän lääkärillekin ettei ihan haku ammuntaa, yleensä menen täysin vastaan, niinkun nytkin, mutta pienessä yhteistyössä. Puolessa vuodessa toista tonnia pitkälle suht perus verikokeita, yksitys lääkäri maksut välillä päälle, 15 vuoden labrat keräys ja taulukkoon vertaa päiväkirjaan, pelottavan vähän vaihtoehtoja jäljellä, seuraaviin kokeisiin pitää ottaa takapakkia, nyt ei mittailla mitään vähään aikaan, eli aikaa ja tonni vielä niin voisi tietää miksi.

Sivu 19/26 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/