eewi kirjoitti:
Sopiiko induktiovaiheeseen (tavoitteena siis ketoosi) tofu tai soijarouhe? Olen tähän mennessä käyttänyt tofua todella vähän, soijarouhetta jonkin verran.
Morjens
ja tervetuloa.
Erinomainen paikka tutkailla ruoan hh määriä ym. on
www.fineli.fi.
Fineli kertoo, että keitetyssä soijarouheessa on hh 17,6 g / 100 g, mutta proteiinia vain 14,7 g / 100 g eli hh:n ja proteiinin suhde on 1:0,84, kun taas tofussa suhde on 1:3,3. Lisäksi keitetyssä soijarouheessa 51 E-% tulee hh:sta kun taas tofussa hh on 12 E-%. Eli jos valitsee näistä vaihtoehdoista, on tofu induktiota ajatellen huomattavasti parempi.
Koska olet lakto-ovo (+kala), saattaisi olla parempi ottaa prodet niistä tuotteista. Mutta tässä asiassa on syytä tehdä niin, kuin itsestä parhaimmalta tuntuu. Voit tietenkin miettiä, että onko induktio ylipäätäänkään tarpeen (itse en aloittaessani kokenut induktiota tarpeelliseksi).