Bataatti varmaan tästäkin näkökulmasta on parempi kuin peruna, vaikka kummassakin siis hiilareita suht saman verran. Tosin, itselläni ei ole tietoa mahtaako bataatissa tai ylipäänsä juureksissa muissakin olla samoja bakteereja luontaisesti ja missä määrin ne todellisuudessa jäävät kypsennyksen jälkeen vaikuttamaan.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... odyttomia/"Kyse on kroonisista sairauksista: sydän- ja verisuonitaudit, astma, allergiat, reuma, jopa diabetes”, hän listaa ongelmia, joita altistuminen myrkkykemikaaleille tuottaa.Jopa nuorten miesten sperman laadun heikkeneminen on todennäköisesti kemikaalialtistuksen syytä, ja tutkijat epäilevät kemikaalien olevan dementian yleistymisen yksi syy.Tuorein Salkinoja-Salosen ryhmän julkaisema tutkimustulos on, että perunassa luontaisesti olevat kaksi bakteerilajia tuottavat vielä keittämisen jälkeen - ja nimenomaan silloin - ihmiselle erittäin myrkyllisiä kereulidi- ja paenilidi-nimisiä toksiineja, joiden tuottajia löytyy myös hometaloista.Näiden myrkkyjen tuotanto saattaa jatkua vielä jääkaapissakin.
”Ruuat olisi kyllä viisainta syödä pikapuoliin, kun ne on valmistettu.”
Hänen mukaansa on mahdollista, että perunavalmisteilla ja muillakin teollisilla lastenruokavalmisteilla on osuutta siihen, että Suomi pitää maailmanennätystä lasten ykköstyypin diabeteksen esiintyvyydessä"
Tämä ehkä jonniinverran menee ohi aiheen, tulipahan vaan tämmöinenkin mieleeni.