karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:06:36

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-07-20 11:06:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kuva

Karppausko ohimenevä muotidieetti? No, sitten se on aika pitkäikäinen sellainen. Jean Anthelme Brillat-Savarinin karppauskirja The Physiology of Taste on peräisin vuodelta 1825.

Kuva

Andreaqs Eenfeldt: Världens mest ihärdiga modediet


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-08-05 14:30:25 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-18 19:50:37
Viestit: 374
Paikkakunta: Espoo
Mm täällä on kanssa keskusteltu Maun Fysiologia -kirjasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-07-21 15:32:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Noniin, olihan se jo täällä!

Kirja, suomennettu nimellä Maun fysiologia, on vähintäinkin hyvin karppiyhteensopiva. Kirjoittajansa, tuomari ja herkkusuu ja kuulemma vielä piintynyt poikamies Anthelme Brillat-Savarin eli aikuisikänsä keskellä Ranskan vallankumouksen pyörteitä ja vastapyörteitä, välillä emigranttina amerikoissakin, ja pari vuotta ennen kuolemaansa kirjoitti jonkinlaiset makumuistelmat, joissa ei vahingossakaan mollata mitään eikä ketään. Ehkä se oli se perimmäinen syy joka lopulta piti hänet hengissä noina outoina aikoina?

Siellä on hulppea määrä hulppeita ihania (enimmäkseen lihalla ja rasvalla estottomasti nauttivia) ruokakuvauksia, ja ennen niitä toteamus että mauista tärkein on lihaneste; jopa niin tärkeä, että jos se poistetaan lihasta ennen kypsennystä (esimerkiksi lihakeitossa), niin jäljelle jäänyt liha ei ole enää syömisen arvoista. Ja siellä on tasan karppimaiset ohjeet niin laihduttamiseen kuin lihottamiseenkin... monta kymmentä vuotta ennen Bantingia. Ja siellä kaikkialla korostetaan ruoan merkitystä nautintona eikä vain ravinnon lähteenä.

Enemmän filosofiaa kuin ravinto- tai keittotaidon opetusta. Suosittelen lämpimästi.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)