karppaus.info http://karppi.ninja/forum/ |
|
Jean Anthelme Brillat-Savarin: The Physiology of Taste http://karppi.ninja/forum/viewtopic.php?f=9&t=67769 |
Sivu 1/1 |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2014-07-20 11:06:41 ] |
Viestin otsikko: | Jean Anthelme Brillat-Savarin: The Physiology of Taste |
Karppausko ohimenevä muotidieetti? No, sitten se on aika pitkäikäinen sellainen. Jean Anthelme Brillat-Savarinin karppauskirja The Physiology of Taste on peräisin vuodelta 1825. Andreaqs Eenfeldt: Världens mest ihärdiga modediet |
Julkaisija: | jty [ 2014-08-05 14:30:25 ] |
Viestin otsikko: | Re: Jean Anthelme Brillat-Savarin: The Physiology of Taste |
Mm täällä on kanssa keskusteltu Maun Fysiologia -kirjasta. |
Julkaisija: | els [ 2018-07-21 15:32:24 ] |
Viestin otsikko: | Re: Jean Anthelme Brillat-Savarin: The Physiology of Taste |
Noniin, olihan se jo täällä! Kirja, suomennettu nimellä Maun fysiologia, on vähintäinkin hyvin karppiyhteensopiva. Kirjoittajansa, tuomari ja herkkusuu ja kuulemma vielä piintynyt poikamies Anthelme Brillat-Savarin eli aikuisikänsä keskellä Ranskan vallankumouksen pyörteitä ja vastapyörteitä, välillä emigranttina amerikoissakin, ja pari vuotta ennen kuolemaansa kirjoitti jonkinlaiset makumuistelmat, joissa ei vahingossakaan mollata mitään eikä ketään. Ehkä se oli se perimmäinen syy joka lopulta piti hänet hengissä noina outoina aikoina? Siellä on hulppea määrä hulppeita ihania (enimmäkseen lihalla ja rasvalla estottomasti nauttivia) ruokakuvauksia, ja ennen niitä toteamus että mauista tärkein on lihaneste; jopa niin tärkeä, että jos se poistetaan lihasta ennen kypsennystä (esimerkiksi lihakeitossa), niin jäljelle jäänyt liha ei ole enää syömisen arvoista. Ja siellä on tasan karppimaiset ohjeet niin laihduttamiseen kuin lihottamiseenkin... monta kymmentä vuotta ennen Bantingia. Ja siellä kaikkialla korostetaan ruoan merkitystä nautintona eikä vain ravinnon lähteenä. Enemmän filosofiaa kuin ravinto- tai keittotaidon opetusta. Suosittelen lämpimästi. |
Sivu 1/1 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |