xaija kirjoitti:
No ei se väritön ja samakaan 100% toimi.
Ei kannata hermostua, joohan? Ei kai täällä kukaan ole väittänyt että mikään toimisi 100% varmuudella.
xaija kirjoitti:
Ite en ole saanut mitään terveysvaikutuksia kananmunien syömisestä, koska juuri se nyt sattui olemaan se minun dieetin toimimaton kulmakivi.
Minä taas olen entinen kananmuna-allergikko (vauvasta aikuiseksi), ja karppasin ensimmäiset vuodet tiukasti ilman. Mutta mutta, asiat voivat muuttua, milloin mihinkin suuntaan. Nyt käytän varsinkin keltuaisia varsin usein. En tarkoita, että niiden pitäisi sopia sinulle (mikään ei sovi kaikille), muttei se ole myöskään syy mollata niitä.
xaija kirjoitti:
Myös se samaan ruokaan ajautuminen on ollut aika tosi huono ratkaisu yhtään missään vaiheessa. Värikkyydessä mielestäni korostuu hyvin se, että aloittelijoille helpoimmin aloitettavat kirjat yleensä kannattaa hyvin eri sektoreista koostuvia lautasia, ja itse ymmärrän sen myös niin, että jos mukana on jotain sopimatonta, niin ne sopivat siellä passaa sen verran, että kompensoivat ja jopa ylittävät sen "väärien" aineiden esiintymisen aikasten hyvin.
Siis sinulle huono ratkaisu? Minulle se on ollut paras tapa rauhoittaa ylenpalttisesti vaahtoava immuunijärjestelmä, jo vuosiksi. Itselläni "hyvät valinnat" eivät riitä kompensoimaan "huonoja valintoja" vaan aika monessa on pakko valita mitä kestää.
Enkä tiedä mitä tarkoitat on aloittelijoille helpoimmin aloitettavana kirjana - paitsi jos tarkoitat että lähinnä veeteetä (eli vanhoja ajatuskulkuja) olevat karppikirjat olisivat jotenkin helpompia? Minusta taas juuri ne laatikaismaiset jutut joskus vievät todella kauas metsään, jos kohta pääasiassa rasvapelotteluista ja "hyvärasvaopeista" johtuen. Sama vika on tosin useimmissa julkismedian karppikuvauksissa, ei sen puoleen (joten ei parane ihmetellä aloittajia, jotka pimeästä valitsevat sitten noita rahkoja ja muita tiukasti markkinoituja proteiinieväitä)
xaija kirjoitti:
Kirjoissa myös edetään aika usein niin, että jos ei tämä toimi, niin siirry seuraavaan vaiheeseen, jossa keskitytään tiettyjen ruoka-aineiden painotukseen ja tietyn poistamiseen.
Minusta taas nimenomaan tuo näkyy useammin karppilassa, jossa ainakin aiemmin ensimmäinen ohje aloittelijoille oli opetella kuuntelemaan omaa kroppaa eikä kaikenmaailman totuuksia siitä.
Eri ruoka-aineiden sopivuus EI ole kirjoitettu geeneihin, vaan se on suolistofaunan ja geenien yhteispeliä, johon voi vaikuttaa niin antibiooteilla kuin erilaisilla valinnoillakin. Ja valitettavasti joskus kauas on pitkä matka. Siksi oman kropan kuuntelu on se kova juttu, jolla pääsee pitemmälle kuin superruoilla (tai värikkyydellä, eipä sen puoleen).
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)