Karkkipäivä-blogia pitävä Sanni noudattaa vhh-ruokavaliota pyrkien korvaamaan kovia rasvoja pehmeillä jottei rasva tarttuisi suoniin, kuten hän asian ilmaisee.
Karkkipäivä: Käytännön vinkkejä terveelliseen ketoruokavalioon – kuinka valita hyviä rasvoja
Lainaa:
Itse olen noudattanut vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota seitsemän ja puolen vuoden ajan. Kulutan paljon kovaa rasvaa etenkin juustojen muodossa, ne ovat suurinta herkkuani ja niitä löytyy lautaseltani niin proteiinin lähteenä, taikinaan tai gratiiniin sekoitettuna tai jälkiruoan muodossa. Juon myös valtavia määriä maitokahvia ja käytän ruoassa runsaasti rasvaa kuten kermaa ja majoneesia
Tasapainottaakseni kovan ja pehmeän rasvan määrää ruokavaliossani olen vaihtanut osan perinteisistä maitotuotteista kasvipohjaisiin. Juustoista en halua luopua mutta kaikki muut kovan rasvan lähteet ovat vaihdeltavissa.