karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 10:50:55

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-04-28 13:56:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
jussi kirjoitti:
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkimushuijarit epäilemättä uskoivat edistävänsä veganismin/sokerista, viljasta ja siemenöljystä valmistetun prosessoidun teollisuusruuan agendaa ja ehkä niin tapahtuikin.


Kaupassa myytävä pekoni usein on prosessoitua teollisuusruokaa, löytyy sokeria maissisiirappia savuaromia jne.

... eikä se siltikään lisää suolistosyöpää (saati kuolleisuutta) merkittävästi, ei edes tämän ketjun tutkimuksen mukaan.
Sairastuvuuden nousu promillella tai silleen ei oikeasti ole vielä minkäänlainen riski.

Miksiköhän siinä kävi näin hassusti?
Johtuisiko se siitä, että pekonin pohjana oleva liha rasvoineen on sellainen terveyspommi, ettei sen vaikutuksia saa tuhottua edes teollisilla lisäaineilla? Vaiko siitä että tämmöiset eläinperäiset tuotteet ovat tuorejalosteinakin huomattavan paljon tuoreempia kuin kasvikunnan jalosteet (jotka on kerätty ja säilytetty viime satokaudelta - tai vielä paljon aikaisemmin)? Vaiko vain siitä, että niin moni kasvikunnan tuote on niin paljon haasteellisempi terveydelle (vaikkapa kaikki runsas-PUFAiset kasviöljyt, kaiken maailman sokerit, ja ne ikävän kovat ja piikikkäät liukenemattomat kuidut), että mikä tahansa niitä korvaava tuote on aika lailla terveyttä edistävä?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-28 14:24:14 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 262
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Luin jokin aika sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että yli 80 eri ruoka-ainetta "tutkimuksissa" liitetty syöpäriskiin.- vahinko, etten ottanut talteen. Enemmän kuin syömisen vaarallisuudesta tämä mielestäni kertoo siitä, että ravitsemustieteenb epitutkimukset ovat enimmäkseen kuraa.


Is everything we eat associated with cancer? A systematic cookbook review


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-28 16:12:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Kiitos linkistä. Keittokirjasta satunnaisesti valituista 50 ruoka-aineesta 80 prosenttia oli ravitsemustieteen epitutkimuksissa liitetty syöpäriskiin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-06 06:51:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Kaupassa myytävä pekoni usein on prosessoitua teollisuusruokaa, löytyy sokeria maissisiirappia savuaromia jne.

Litlin pekonipaketin seloste:
- siankylki 95%
- hapettumisenestoaine (natriumaskorbaatti)
- säilöntäaine (natriumnitriitti)

Siinä kaikki. Vastaavissa suomalaisissa on pidempi lista eikä makukaan ollut minun mielestä yhtä hyvä.

Kun suhteellinen riski moneen kertaan tilastokikkailuilla "vakioiduilla" havannointitutkimuksissa on luokkaa 20%, niin turha näistä on otsikkoja repiä. En usko minkään lihajalosteen olevan haitallista ennen kuin riskilukemat ylittävät 200%.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-06 07:29:59 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Mulla oli nyt ekan kerran snellun uutta kunnon pekonia. Siinä on sokeria 1.1g/100 jos oikein muistan. Söin sitä paketillista (150g) useammalla aterialla. Joku toki voi kerrallakin syödä?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-06 08:12:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Jep, pekonipäivänä menee Xtran pekonia 140 g ja neljä paistettua munaa kerralla. Just sopivasti.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-13 10:47:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Asiakirjoitus asiasta:

Bacon Is Not The Enemy
Why you shouldn’t worry too much about processed meat and cancer


On vaarallisempiakin asioita kuin pari pekoniviipaletta aamiaisella, esimerkiksi Anan halvauspasta. Anan halvauspastan tekee vaaralliseksi se pasta, ei pekoni.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-14 12:14:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
The Fat Head Report: The Latest “Meat Causes Colorectal Cancer!” Study Is Nonsense


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-14 16:01:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Juustohöylällä voita pannuun, paketti pekonia, usein Lidlin myymää, pari grillimakkaraa, jossa hiilareita mahdollisimman vähän , 2-3 kanan munaa. Pari tomaattia pilkottuna näiden oheen. Kyllä se laillistetulle ravitsemusterapeutille on murha-annos, mutta karppaajat näillä elävät ja voivat vielläpä hyvin - kuten minäkin.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-14 18:33:47 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:

Tuon loppukommentti oli kyllä vertaansa vailla : )

Siis samassa tutkimuksessa jossa enemmän lihaa syöneillä paksunsuolensyövän riski kasvoi 20% (eli oikeasti 0.45%sta noin 0.55%iin) kävi niin, että vegetaareilla samainen riski kasvoi peräti 30 prosenttia. Se osa tutkimustuloksista vaan jätettiin kylmästi tästä jutusta pois...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-14 19:05:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Mutta mites se pekoni, en nyt tarkoita mitään luomu kylmäsavustettua vaan ihan sitä normi K,S tai L kaupan kylmä hyllysä lojuvaa limaista saastaa jota pekoniksi nykyisin mielletään, lisäaineethan niissä tarvitaan ettei tule botulismia ym, lisääkö ne suolistosyöpä riskiä?

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-14 19:55:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Edellisen perusteella selvästi vähemmän kuin vegetarismi. Eikä kumpikaan lisää sitä kuin sen promillen osan tai kaksi. Joten jos jotain pitäisi välttää terveyssyisrtä, niin pekonin sijaan kannattaa vältellä fruktoosia, ja varsinkin runsasta fruktoosia, tuli se sitten hedelmistä tai purkista. Tai minä ainakin välttelen :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-04 10:34:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Pekonin mahdollisen (pienen) syöpäriskiä nostavan vaikutuksen voi eliminoida kypsyttämällä sen pienemmällä lämmöllä, jolloin nitrosamiineja ei muodostu. Myös C-vitamiinia sisältävän ruuan nauttimisesta sen kanssa on apua.

https://www.nutritionadvance.com/is-bacon-bad-for-you/


In other words; avoiding high-heat temperatures can minimize the amount of nitrosamine that forms.

Furthermore, ascorbic acid (vitamin C) helps to inhibit nitrosamine formation (13).

At present, all commercial bacon products contain a small amount of added ascorbic acid.

However, anyone with concerns regarding nitrosamine formation could also consume a source of vitamin C alongside their bacon.



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-09 12:43:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Lihan karttaminen ei suojannut heitäkään suolistosyövältä:

https://twitter.com/zoeharcombe/status/ ... 15712?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-09 22:10:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Lihan karttaminen ei suojannut heitäkään suolistosyövältä:

https://twitter.com/zoeharcombe/status/ ... 15712?s=21

Tämä oli kyllä hieman "yllättävää" ja järkyttävääkin luettevaa, jollaisia artikkeleita ei taida Suomen lehdistössä näkyä. Kyse siis nuorista, itseään hyvin hoitavista, terveellistä kasvisruokaa syövistä ja kuntoilevista ihmisistaä. Täällä vaan taas tätä iänikuista kasvisruoan tuputusta päivästä toiseen joka tuutista :( :evil:

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-09 22:52:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
els kirjoitti:
^^ Edellisen perusteella selvästi vähemmän kuin vegetarismi. Eikä kumpikaan lisää sitä kuin sen promillen osan tai kaksi. Joten jos jotain pitäisi välttää terveyssyisrtä, niin pekonin sijaan kannattaa vältellä fruktoosia, ja varsinkin runsasta fruktoosia, tuli se sitten hedelmistä tai purkista. Tai minä ainakin välttelen :)


Yhden miehen komitea kirjoitti:
Pekonin mahdollisen (pienen) syöpäriskiä nostavan vaikutuksen voi eliminoida kypsyttämällä sen pienemmällä lämmöllä, jolloin nitrosamiineja ei muodostu. Myös C-vitamiinia sisältävän ruuan nauttimisesta sen kanssa on apua.

https://www.nutritionadvance.com/is-bacon-bad-for-you/


In other words; avoiding high-heat temperatures can minimize the amount of nitrosamine that forms.

Furthermore, ascorbic acid (vitamin C) helps to inhibit nitrosamine formation (13).

At present, all commercial bacon products contain a small amount of added ascorbic acid.

However, anyone with concerns regarding nitrosamine formation could also consume a source of vitamin C alongside their bacon.



Mitäs minä viisaampien sanomisiin sitten, nitrossamineja ei vissiin tule kun ei lämmittele ruokaansa, pekonia tai ylensäkään possua en syö, kokeilin tuossa muutaman päivän possua kun luulin taas, ei ole sen arvoista ja se että hedelmät ovat vaarallisia jo tiesin mutta että vaarallesempia kun markettien pekoni on jo aika paha viosualisoida, jättää molemmat väliin suosiolla toisen fruktoosin ja toisen maun ja nitrosamine formationin vuoksi, kylmänähän niitä ei vissiin kannata syödä.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-10 10:12:50 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2014-07-16 21:29:16
Viestit: 220
Suuresti järkytyin tuosta Daily Mailin artikkelista. Sensuurinhakuinen roskalehti, mutta silti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-10 10:19:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
els kirjoitti:
Joten jos jotain pitäisi välttää terveyssyisrtä, niin pekonin sijaan kannattaa vältellä fruktoosia, ja varsinkin runsasta fruktoosia, tuli se sitten hedelmistä tai purkista. Tai minä ainakin välttelen :)


Huolestuin pikkuiseksi hetkeksi tässä siitä, että tässä mansikka-aikaan saatan vetää litran mansikoita (+ 1,5 desiä kuohukermaa vaahtona = ateria) päivässä monena päivänä viikossa, mutta sitten vähän laskeskelin:

Mansikassa on semmoiset 7-8 g hiilaria per 100 g. Litra on noin 500 g, eli jos mennään korkeamman lukeman mukaan, niin litrassa mansikoita on hiilaria 40 g, joka lienee sakkaroosia, josta fruktoosia siis puolet eli 20 g.

Ehkä säästyn suolistosyövältä siitä huolimatta että kesällä syön tuoreita mansikoita aika paljon. :D

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-11 21:51:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Tim Noakes twiittasi suolistosyöpään liittyen: https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 8645712902
We tend to forget that the rise in colon cancer has happened at the same time that the unproven Burkitt/Trowell hypothesis (that a lack of dietary fibre causes colon cancer) became popular post-early 1970s and we were encouraged to eat more fibre. Could we be missing something?

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)