Suositusten tekeminen epoidemilogisten tutkimusten perusteella on enemmän kuin kyseenalaista. Vahinko vaan, että suurin osa ravitsemustieteilijöiden suosituksista perustuu nimenomaan epidemioloigisille tutkimuksille ja vielä sellaisille, joiden valinnassa on harjoitettu kirsikanpoimintaa.
Tuore kyselylomaKe/korrelaatiotutkimus liitti lihan syönnin pienempään riskiin sairastua aivohalvaukseen ja suurempaan riskiin sairastua sepelvaltiomotautiin. Pitäisikö epidemiologin tämän perusteella suositella lihan syömistä vain karttamista? Pelkästään tämän tutkimuksen perusteella ei tietenkään kumpaakaan, koska korrelaatio ei todista kausaatiota.
HS: Laaja tutkimus: Kasvisruokavalio voi lisätä aivoinfarktin riskiä, mutta madaltaa mahdollisuutta sairastua sepelvaltimotautiinMitä tulee väitteeseen, että lihan syönti muka kasvattaisi riskiä sairastua sepelvatimotautiin, niin Näyhän tutkimus erittäin runsaasti lihaa syöneistä saamelaisista osoitti, että nämä sairastuivat muita harvemmin iskeemiseen sydäntautiin:
Low mortality from ischaemic heart disease in the Sámi district of FinlandMyös monet muut alkuperäiskansat, kuten inuiitit ovat olleet erittäin sydänterveitä perinteisellä runsaslihaisella ruokavaliollaan. Ja nämä tämän päivän karnivooribloggaajat vaikuttavat todellisilta terveyden perikuvilta - mikään ei viittaa siihen, että olisivat sairastumassa sepelvaltimotautiin.