karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 11:04:12

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-08-06 12:06:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/uusi ... bdec703953

Hassua, että parhaat fosfatidyylikoliinin lähteet kananmunankeltuainen ja liha ovat olleet aiheettomasti demonisoituja.

Tässäkö selitys sille, että virallisia suosituksia noudattavat sekä erityisesti vegeilijät vaikuttavat niin usein hitailta? ( kasvissyöjillä lisäksi puutosta B12-vitamiinin, EPA:n ja DHA:n saannissa ilman lisiä)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-06 19:45:07 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Lainaa:
Ja määrä nousee väestön ikääntyessä


Ei musta ennen ollut näin paljon dementiaa. Mutta onhan sitäkin monta sorttia, esim. alkoholidementia yhtenä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-06 21:10:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
https://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk ... tulot.html

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 09:10:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Iltalehden jutun loppuun oli laitettu varmuudeksi vielä faktaa
Lainaa:
FAKTAT
Viralliset ravitsemussuositukset aikuisille

Lihavalmisteita ja punaista lihaa ei tulisi syödä enempää kuin 500 grammaa viikossa.

Kananmuna on vaihtoehto lihalle. Jos lihaa ei syö paljoa ja ongelmia kolesterolin kanssa ei ole, kananmunia voi syödä noin yhden päivässä.

Päivässä tulisi syödä vähintään 500 grammaa juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä.

Eri kalalajeja tulisi syödä 2–3 kertaa viikossa.

Naisen tulisi syödä viljavalmisteita päivässä noin 6 annosta ja miehen 9 annosta. Näistä annoksista noin puolet tulisi koostaa täysjyväviljoista.

Suolaamattomia ja sokeroimattomia pähkinöitä voi nauttia noin 30 grammaa päivässä.

Heikkilä fasettaa
Lainaa:
Päivittäinen koliinin tarve vauvoille ja pienille lapsille on 125mg-150mg. 9 - 13 vuotiaille 375mg. Sitä vanhemmille ja aikuisille 550mg.

Yksi muna sisältää 150 mg koliinia. Muna päivässä pitäisi lasten aivot kunnossa. Paras koliinin lähde on naudan maksa 100g sisältää n 450 mg koliinia. Punainen liha 100g noin 100 mg koliinia

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 09:23:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Lasketaanko nykyään siis myös kananmunat mukaan tuohon puoleen kiloon, jos ovat kerran "vaihtoehto"? Ihan uskomatonta tuubaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 09:25:01 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Niinaina.
Eli IL'n jutun lopussa kerrotaan, miten koliinivajaus pidetään kansalla jatkossakin : )
Eivät päättäjät ole ennenkään halunneet omilla aivoillaan ajattelevia kansalaisia.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 09:42:44 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
FAKTAT
Lainaa:
Viralliset ravitsemussuositukset aikuisille

Lihavalmisteita ja punaista lihaa ei tulisi syödä enempää kuin 500 grammaa viikossa.

Kananmuna on vaihtoehto lihalle. Jos lihaa ei syö paljoa ja ongelmia kolesterolin kanssa ei ole, kananmunia voi syödä noin yhden päivässä.

Päivässä tulisi syödä vähintään 500 grammaa juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä.

Eri kalalajeja tulisi syödä 2–3 kertaa viikossa.

Naisen tulisi syödä viljavalmisteita päivässä noin 6 annosta ja miehen 9 annosta. Näistä annoksista noin puolet tulisi koostaa täysjyväviljoista.

Suolaamattomia ja sokeroimattomia pähkinöitä voi nauttia noin 30 grammaa päivässä.


Melkoiselta kituilulta kuulostaa. Tuntemattomassa sotilaassa sotilaat muistaakseni keskustelivat hyvinkin sarkastiseti herrojen päättämistä riittävistä kaloreista. Ei voinut olla nälkä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 10:00:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jatketaan vielä. Toisin kuin Suomessa, munat (ja valkuainen) ovat arvossaan Japanissa.
Tilastojen mukaan siellä kansa syö eniten munia koko maailmassa (melkein muna ja päivä ihan tilastoissakin).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-07 19:42:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
IS:kin uutisoi
https://www.is.fi/terveys/art-2000006197238.html
Lainaa:
Kananmuna omassa sarjassaan
Tutkimuksessa havainnoidut henkilöt saivat fosfatidyylikoliinia päivässä keskimäärin 188 milligrammaa. Noin 39 prosenttia tästä saatiin kananmunia syömällä, 37 prosenttia lihasta.

Yksi kananmuna sisältää ravintoainetta noin 130 milligrammaa. Lihan ravintoainepitoisuudet vaihtelevat lihatyypeittäin.

– Tutkimuksessa käytetty lihan muuttuja sisältää prosessoidun ja prosessoimattoman punaisen lihan, vaalean lihan, sisäelimet ja riistan. Se ei ole niin selkeä joukko kuin kananmuna, Ylilauri sanoo.

Fosfatidyylikoliinia saadaan kananmunien ja lihan ohella muun muassa hedelmistä, marjoista, kasviksista, kalasta, viljoista, maitotuotteista ja rasvoista. Määrät ovat kuitenkin Ylilaurin mukaan huomattavasti pienempiä.

– Kyllä ne painivat aivan eri sarjassa. Meidän aineistossamme vain vajaat seitsemän prosenttia tuli hedelmistä, marjoista ja vihanneksista, reilu viisi prosenttia kalasta ja muista lähteistä vielä vähemmän, Ylilauri kertoo.
---
Meidän tutkimuksessa kananmunien käyttömäärä on ollut enimmillään noin yhtä kananmunaa päivässä, eli suhteellisen maltillista.

Viralliset Faktantarkastajat ovat hiljaa?

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-08 07:36:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Virallisterveellisesti tulee syödä hirveä määrä erilaisia -paloja, joissa on leipää ja puuroa ja muroja ja hedelmiä. Lämmin ruoka syödään kahdesti päivässä eli 14 kertaa viikossa. Kalaa saa syödä enintään kolme kertaa. Sanotaan vaikka lohta, seitiä ja silakoita. Jäljellä 11 ateriaa. Kuinka moneen ateriaan 500 g punalihaa miinus munat riittää? Toki kun syödään ne leipäviipaleet ja sallitut pikkujälkkärit ja perunat ja itse ruokaankin on sössätty jotain hh-mahantäytettä niin eikai lihan osuus per henki ole paljoa, sanotaan 150 g per ateria, eli kolme ateriaa ja se muna joka nyt tulee syötyä esim. lihapullien sisällä tai vaikka pinaattikeiton kanssa. Pinaattikeitto pitää tietysti olla koska pinaatista saa mukamas rautaa ja kasvisruoka on pop. Eli kolme liha-ateriaa ja torstaina lounaaksi pinaattikeitto. Jäljellä 7 ateriaa. Proteiininlähteistä jäljellä on enää kana, koska ihan oikeasti, mitä muutakaan ihmiset syövät? Harvalla on varaa mihinkään erikoisuuksiin. Kun katsoo S-marketin lihahyllyä niin siellä on tasan punalihaa (possua, nautaa, ihan vähän lammasta eikä edes aina) ja kanaa.

No leikitään että yksi ateria syödään jotain papulinssitofutauhkaa ja toinen sitten nyhtökauraa. Enää tarvitsee valmistaa viisi ateriaa kanasta :roll:

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-08 08:15:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Fogeli twiittaa
Lainaa:
Kiinnostava tutkimus, mutta tietysti tällaisessa asetelmassa on mahdoton erottaa esim. koliinia kananmunan muista komponenteista. Myös muu sekoittavien tekijöiden hallinta on vaikeaa. No, tutkijatkin toki puhuvat vain yhteyksistä, ei syy-seuraussuhteista.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-08 08:21:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mahtaakohan herra professori nyt aikuisten oikeasti tarkoittaa, että kananmunassa on jotain vielä paljon parempaa kuin koliini, ja se on syynä parantuneeseen muistiin? Niinkuin pilaamaton tyydytetty rasva, kaikki hivenet ja se siunattu kolesterolikin?
Ei silti, tämän hypoteesin voisin vaikka jo ostaakin :smt026

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-08 08:25:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Ylilaurin mukaan syy-seuraussuhteen osoittamiseksi pitäisi tehdä kokeellisia tutkimuksia, joissa vertailtaisiin suoraan fosfatidyylikoliinin vaikutuksia koehenkilöihin.

– Esimerkiksi jaettaisiin joukko ihmisiä kahteen ryhmään, joista toiset söisivät runsaasti vaikkapa kananmunia ja toinen ryhmä ei söisi. Tietyn ajan jälkeen näille teetettäisiin testejä ja tutkittaisiin, havaitaanko näiden ryhmien välillä eroja, Ylilauri antaa esimerkkinä.


Nyt sitten muistetaan painottaa tätäkin puolta. Ihan hyvä, mutta sama pitää muistaa myös muissa Itä-Suomen ylipiston korrelaatiovedätyksissä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-10 10:57:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Science Daily:

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 101530.htm


Summary:
A new study has shown that dietary intake of phosphatidylcholine is associated with a reduced risk of dementia. Phosphatidylcholine was also linked to enhanced cognitive performance. The main dietary sources of phosphatidylcholine were eggs and meat.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)