karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 11:09:30

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-08-27 07:44:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Karppilassa on aika monta, jotka eivät käytä muovia missään elintarvikkeissa, varmaan siksi?
Meillä smetana tehdään ja säilytetään juuri noissa muoviämpäreissä (hiukan isompia tosin, alunperin arlalaisia).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-27 07:52:12 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Lasipurkki on siitä kätevä, että sen läpi näkee smetanan kypsymisvaiheen. Meillä hapatetaan myös kefiiriä, joka on niin hapanta, että siihen ei suositella muoviastioita, joten smetanaan tulee käytettyä niitä samoja lasipurkkeja kuin kefiiriin.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-27 08:40:59 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ruskeeseen lasitettuun savipurnukkaan pistin just tulemaan.

Edellisen loput meni caesarsalaattiin, kun osa porukoista ei voi käyttää majoo 8)
Lidlin smetana (Pohjolan meijeri,laktoositon), 42%, ja normikermaa.

Torreviejassa taas teen nata frescasta (ranskankerma) ja double creamista, 53.7% rasvaa...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-27 08:53:00 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Kyllä sillä siemensmetanalla on väliä. Tein satsin virolaisesta smetanasta ja vaikka se ei ole venyvää, niin mun satsista tuli. Täytyy nyt kokeilla läpi paikkakunnalta saatavissa olevat smetanat. Sen virolaisen smetanan tein omaan purkkiinsa, kun olin käyttänyt ensin smetanat veks. Jäihän siihen vähän siementä niinkin. :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-27 15:23:12 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
vanha karppu kirjoitti:
Nyt löysin lähteen, jonka mukaan smetana säilyisi jopa 2 viikkoa. :)
https://www.keittotaito.com/smetana(itse_valmistettu).html

P.S. Minkä vuoksi sitä pitää säilyttää lasipurkissa? Netistä löytyvissä resepteissä ei ollut tällaista mainintaa.


Osa rasvoista liuottaa muovista kemikaaleja. Lasista näkee myös läpi.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-28 11:06:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8762
Laitan smetanan lasipurkkiin tekeytymään kun on noita purkkeja joihin sopii 1litra korkeintaan ainetta. Riittää yleensä 1-2 viikkoa tuo smetana ja 1dl lopusta säästän "siemeneksi".


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-08-28 11:11:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
En tiedä enää, onko siemensmetanalla niin suurta väliä. Oma siemeneni on nyt huhtikuulta (sen jälkeen jatkanut omalla), ja suurin merkitys uudessa satsissa näyttäisi olleen se, otinko edellisen smetanan loput vai aloinko tehdä uutta satsia vasta käyttöön otetun smetanan päällysosista. Tuosta jälkimmäisestä on toistaiseksi tullut parhaiten oman suun mukaista, jos kohta kaikki ovat olleet syötäviä.

... joten nykyisin laitan uuden smetana tulemaan aina siinä vaiheessa,
kun otan edellisen reilun puolentoista litran smetanaerän käyttöön.
Kypsymisen jälkeen annan sen odottaa kaikessa rauhassa jääkaapissa edellisen satsin loppumista :)

Sinänsä helppo juttu, että kun sitä on ollut tänä vuonna aina saatavilla,
ei ole tarvinnut hankkia tänä vuonna keittiöön mitään muuta hapanmaitotuotetta
Kaikki ruoanlaittokin on hoitunut tuolla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-03 14:32:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Nyt on itsellänikin smetana valmistumassa. :) Kauna tuon voi olettaa säilyvänsä valmistumisen jälkeen syötävänä, että osaisin sitten vähän arvioida kuinka isoa satsia kannattaa lähteä tekemään?

Edit: Riittääkö tuohon purkkiin ihan kunnon tiskaus vai oletteko tehneet sille jotain muuta käsittelyä?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-04 11:28:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
lunkwill kirjoitti:
Hmm, nyt sitten se hyöty? Käyttöikää varmaan lisää.


Minulle se hyöty on se, että ylipäätään SAAN SMETANAA.

Kuten aiemmin totesin, minulla menee vatsa sekaisin laktoosittomista ja vähälaktoosisista maitotuotteista ja kaikki kaupan smetanat ovat niitä, paitsi se yksi eestiläinen, mutta minun mielestäni sitä ei saisi edes kutsua smetanaksi, kun siinä on vain naurettavat 20% rasvaa.

Laitan smetanaa luuliemikeittoon, syön sitä pähkinöiden ja juuston kanssa kun haluan todella pienen aterian ja kun paistan pihvin, syön sen kanssa pöperön, jossa on hapankaalia, smetanaa ja siitä pannulta sinne sekaan kaadetut paistirasvat. Syön siis smetanaa jotakuinkin jokaisella suolaisella aterialla (mansikoiden kanssa vedän sentään kerman ihan happamattomana kermavaahtona),

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-04 21:08:40 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Yufina kirjoitti:
Nyt on itsellänikin smetana valmistumassa. :)

Edit: Riittääkö tuohon purkkiin ihan kunnon tiskaus vai oletteko tehneet sille jotain muuta käsittelyä?

Normaali tiskaus, mutta extrahuuhtelut, ettei purkkiin jää tiskiainejäämiä. Niistä ne hapatuspöpöt eivät pidä.

Lisään vielä, etten pese purkkia kuin siinä tapauksessa, että reunoille jääneet jämät ovat päässeet pilaantumaan. Tavallisesti vain lisään kermaa purkkiin, jossa on siemen pohjalla (ja reunoilla).

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-04 21:48:57 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 381
Olenkohan toiminut väärin kun toimin näin: Avaan kahden desin kermapurkit lisään jokaiseen kukkura ruokalusikallisen smetanaa suljen purkit ikean purkinsulkijoilla ja asetan purkit (6kpl) jugurttikoneeseen noin vuorokaudeksi josta siirrän ne jääkaappiin? Liukeneeko kermapurkista prosessin aikana jotakin haitallista ainetta valmiiseen smetanaan?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-05 06:44:16 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Eikö olisi jo käytönkin kannalta helpompaa laittaa kerma lasitölkkiin, sekoittaa lusikallinen smetanaa sinne ja laittaa harsoliina tms pölysuoja purkin päälle 1-2 vrk ajaksi?

Jokin pinnoite siellä kermatölkissä tietenkin on mutta mikäli siitä jotain liukenisi, olisi sitä jo liuennut kermankin siellä ollessa..

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-07 09:42:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Ensimmäiseen smetanaan tuli pieni hieman häiritsevä sivumaku. Onhan se silti syötävää, mutta ei vastaa kaupan makua. Olisikohan suhteessa ollut vika, vai liian lämmin sisälämpötila? Pitänee kokeilla kohta taas uudestaan..

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-07 09:53:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Pari kertaa noin kävi meilläkin, varsinkin alussa. Mutta kun siitä huononmakuisesta otti uuden siemenen, niin seuraava satsi oli jo hyvää tai jopa ihan todella, todella hyvää. Elävä tuote on se, ja muuttuu hiljalleen käytössä.

Itse teen pesukonepestyyn parin litran muoviämpäriin, jossa on aiemmin ollut smetanaa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-07 13:24:37 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Paljonko noin isoon satsiin pitää laittaa siementä?
Voisihan sitä samalla tehdä vähän isomman satsin kerrallaan. Smetana kuitenkin säilyy suht’ hyvin ja eisen puoleen kyllä se meneekin aika nopeasti

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-07 13:34:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Lusikallinen (mahtaako olla puoltakaan desiä) on riittänyt hyvin, katso keisarinpiirasketjun loppua : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-07 17:15:11 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Jaa, mutta toihan keisarinpiiras ketju onkin mielenkiintoista luettavaa. Täytyykin oikein perehtyä kunnolla siihen.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)