Minä olen lisännyt lihan käyttöä ja vähentänyt kasviksia viimeisen noin vuoden aikana, koska kroppa on ihan itse pyytänyt sitä. Epäilen kropan saaneen ideoita kuultuaan karnivooriruokavaliosta.
Oikeasti suunnilleen ainoat kasvikset joita kroppani oikeasti haluaa (mausteita ei lasketa, vain bulkkisyömiset), ovat punakaali, punasipuli, valkosipuli ja kurkku (ainoa tuore kasvis jota syön). Muita sipuli- ja kaalikasveja satunnaisesti. Ennen tuli osteltua kaiken maailman munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa sun muuta jostain harhautuneesta käsityksestä siitä että pitäisi syödä niitä kasviksia monipuolisesti. Mutta jos kysyn kropalta, enkä mieleltä - teen vihannesostokset nimenomaan niin, että hiljennyn hieman siellä vihannesosastolla ja kuuntelen mikä vetää puoleensa - niin aina se haluaa vain noita neljää. Ne eivät koskaan pahennu kaappiin, mille tahansa muulle vihannekselle saattaa käydä niin, jos ostan monipuolisuus-velvollisuudentunnon harhauttamana ja sitten sitä ei teekään mieli syödä. Ja tässä on nyt kyse jostain ihan muusta kuin makuelämyksestä, em. mainitut munakoiso jne. maistuvat kyllä ihan hyvältä suuhun, mutta jos ei tee mieli niin ei tee mieli.
Olen viimeiset puoli vuotta syönyt vain kahta liharuokaa: Luuliemikeitto pihvikarjan hännästä, vihanneksina punasipuli, punakaali ja valkosipuli ja sitten pihvejä (etuselkä, sillä tykkään vähän sitkeämmästäkin lihasta, välillä toki myös entrecote - ei ikinä rasvattomia fileitä tai paisteja) jotka syön kurkunpätkän ja hapankaalia-smetanaa-chilikastiketta-pihvinpaistorasvatpannulta -pöperön kanssa. Odotan mielenkiinnolla kyllästynkö moiseen koskaan, toistaiseksi ei ole näyttänyt siltä ja näin on menty
Nyt kyllä tulee vähän vaihtelua siihen keitto-osastoon, sillä juuri eilen hain Hakaniemen hallista kolme kiloa peuran luita. Nyt on se aika vuodesta, jolloin niitä saa sieltä tilaamalla, hinta on 4 euroa kilo. Taitavat tulla Fiskarsin seutuvilta, eli alle 200 km päästä, lähiruokaa ja riistaa parhaasta päästä.