karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 20:56:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-10-27 13:09:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Transrasva-asia on norsun kokoinen luuranko THL:n komerossa. Pohjois-Karjala -projektin ja sen jälkeen THL:n, VRN:n ja käypähoidon valtava erehdys oli suositella voin tilalle silloisia teollisia transrasvoja täynnä olleita margariineja. Totaalisen erehdyksen pitämiseksi piilossa ravitsemus- ja terveyseliitin keskinäisen kehun hyvä veli -verkosto systemaattisesti johtaa kansaa harhaan niputtamalla yhteen vaaralliset teolliset ja vaarattomat luonnolliset transrasvat sekä jopa vielä samaan nippuun vaarattomat tyydyttyneet rasvat. Tuloksena ovat Iltalehden jutussa esitettyjen kaltaiset totaalisesti virheelliset ja jopa vaaralliset ohjeet, joiden mukaan transrasvoja vältetään välttämällä tyydyttynyttä rasvaa. Tällaisilla ohjeilla aiheutetaan terveydellisiä haittoja, kun niiden seurauksena ihmiset eivät osaa välttää monissa teollisissa elintarvikkeissa edelleen piileviä teollisia transrasvoja. Kuten els kirjoitti, niitä edelleen löytyy kaupan hyllystä runsaasti, vaikka meille jatkuvasti valehdellaan, etteivät transrasvat ole ongelma Suomessa.

Teolliset transrasvat eivät ole ainoastaan sydänriski. Japanilaisen tutkimuksen mukaan runsas TEOLLISEN transrasvan syönti lisäsi todennäköisyyttä sairastua Alzheimeriin 75 prosenttia. Onko ihme, että Suomi on dementiakuolleisuuden kärkimaa? Ellei luurankoa nosteta THL:n komerosta tapetille, saatamme sellaisena pysyäkin.

Kootaan tähän ketjuun jatkossa linkit harhaanjohtaviin väitteisiin ja median juttuihin teollisista transrasvoista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-29 09:47:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Antti Heikkilä fasetti kommentin tuohon toimittaja Petra Sneckin kirjoittamaan IL:n juttuun.
Lainaa:
Toimittaja Petra Senck on Iltalehdessä kertonut transrasvojen vaarallisuudesta. Juttu perustuu japanilaiseen Neurology -lehdessä julkaistuun tutkimukseen, kuinka kasvirasvojen prosessoinnissa syntyvät transrasvat aiheuttavat dementiaa. Biomarkkerina mitattiin eladiinihappoa, joka on yksi prosessoinnissa syntyvä transrasva.

https://n.neurology.org/content/early/2 ... 0000008464

Se, mikä jutussa on suorastaan rikollista, on Senckin tapa sekoittaa luonnon transrasvat ja prosessoinnissa syntyvät transrasvat keskenään. Tutkimuksessa sanotaan selvästi, että kyse on prosessoinnin synnyttämistä transrasvoista. Petra Senck Iltalehden myötävaikutuksessa sekoittaa asiat, valehtelee ja harhauttamalla asettaa ihmiset suorastaan vaaralle alttiiksi.

Rypsiöljyn prosessoinnissa osa sen alfalinoleenihaposta muuttuu transrasvaksi. Kanadalaisten lähteiden mukaan rapsiöljy sisältää vähintään 2 % transrasvaa.

http://www.scielo.br/pdf/aabc/v79n2/a15v79n2.pdf

On oletettavaa, että myös rypsiöljyn prosessointi tuottaa transrasvaa. Suomessahan asiasta ei puhuta. Finelin luettelossa mainitaan, ettei rypsiöljy sisällä transrasvaa. Väite on laskennallinen eikä suoraan mitattu, joten kyse on hämäyksestä. Valtaosa prosessoidusta ruuasta sisältää transrasvaa, mikä on yhdistetty sydäntautiin ja syöpään. Eläinrasvat sisältävät luonnon transrasvaa (CLA), joka poiketen edellisestä edistää terveyttä, mutta markkinakoneisto ja sellaiset toimittajat kuten Senck sekoittavat nämä transrasvat täysin tarkoituksella. Tiedetään, että luonnon CLA estää syöpää, sydäntautia, diabetesta ja lihomista.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413010/

Myös prosessoidut ruuat (roskaruoka) sisältävät transrasvaa, jotka edellä mainitun lisäksi aiheuttavat sydäntautia, tyypin 2 diabetesta, hedelmättömyyttä, keskenmenoja, sikiön kehityshäiriöitä, syöpää, lihavuutta, allergiaa, neurologisia ongelmia, maksan toiminnan häiriöitä jne.

https://www.researchgate.net/publicatio ... H_PROBLEMS

Margariineissa ja vastaavissa leivontarasvoissa voi olla jopa 15% transrasvaa. New Yorkissa kiellettiin ravintoloita käyttämästä transrasvaa ja sillä on ollut tehoa. Sydänkohtausten määrä laski. Tanska kielsi kasviöljyjen prosessoinnissa syntyvät transrasvat 2004.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26319518

Tähän päivään mennessä on arvoitu yli 10 000 tanskalaisten välttyneen ennenaikaiselta sydänkuolemalta. Silloinen pääjohtaja Pekka Puska esitti julkisesti, etteivät nämä transrasvat ole ongelma. Siten yli 10 000 suomalaista on kuollut ennenaikaisesti. On arvailujen varassa, kuinka paljon Puskan päätös on lisännyt myös muistisairaiden määrää Suomessa, joka on maailmanennätys tasoa.

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/dd ... fdc7fbe4d6

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-29 17:48:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Tähän vielä linkit aikaisempiin ketjuihin
Ei hyvää päivää - ministeriö ja Hesari sekoittavat teolliset ja luonnolliset transrasvat

Valeasuiset transrasvat lymyilevät useissa elintarvikkeissa

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-08 16:24:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Ne ihanat kasvisrasvat, moderni itsestään huolta pitävä ei koske lihaan eikä voihin edes pitkällä tikulla - ne tappaa meitin?
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/55 ... f213a7e59f
Vaihda kesärypsäri talvilaatuun joka ei kovetu edes pakastimessa

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-08 16:34:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Jep, jep, Paula Koski ja lähteet: sydän.fi, Ruokavirasto, Livsmedelverket, Duodecim, Käypä hoito
Lainaa:
Myös etenkin rasvaisista maitovalmisteista, leivonnaisista sekä lihasta saatavat trans-rasvahapot nostavat LDL-kolesterolin määrää kasvattaen edelleen sydän- ja verisuonitautien riskiä.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-09 15:53:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Ruokavirasto:
Lainaa:
Transrasvoja muodostuu, kun tyydyttymätöntä rasvaa kovetetaan osittain hydrogenoimalla eli vetyä lisäämällä. Tällöin syntyy rasvahappoja, joissa vähintään yksi hiili-hiilikaksoissidos on trans-asemassa.

Kasviöljyjen osittainen kovettaminen hydrogenoimalla oli aikaisemmin yleinen menetelmä margariinin valmistuksessa. Jo 1990-luvulla margariiniteollisuus siirtyi kasviöljyjen kovettamisessa vaihtoesteröintiin, jossa ei muodostu transrasvoja.

Transrasvoja muodostuu myös luonnostaan märehtijöiden pötsissä bakteerien vaikutuksesta. Siksi niitä on luonnostaan märehtijöiden maidossa, rasvassa ja lihassa. Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia.

Transrasvojen pääasiallisia lähteitä ovat rasvaiset maitovalmisteet, voita sisältävät levitteet, vilja- ja leivontatuotteet sekä liharuoat. Nykyisissä pehmeissä kasvimargariineissa ei juurikaan ole transrasvoja, koska margariinien valmistusprosesseja on muutettu jo 1990-luvulla.


Tuosta voi vähän katsella mitä tuli syötyä

Elintarvikeanalyysit: transrasvahapot

Lainaa:
Elintarvike TFA % vuosina 2009 ja 1995
Naudanjauheliha 3,2 3,6
Ranskanperuna uppopaistettu 0,1 34,8
Mikro pop corn 0,3 33,2
Kasvirasvajäätelö 0,1 23,5
Suklaa tai pähkinälevite 0,1 13,4
Pehmytjäätelö 3,6 3,9
Keksit 0,8 6,7 - 12,3
Leivontamargariini 0,2 4,5

Maitorasvoissa luontaisesti olevan konjugoituneen linolihapon (CLA) rakenne eroaa kovettamalla syntyneistä transrasvoista siten, että niissä on kaksi kaksoissidosta, toinen kaksoissidos on cis- ja toinen trans-tyyppinen, ja kaksoissidokset ovat peräkkäisissä hiiliketjun atomeissa, jolloin ne ovat konjugoituneet. Koska molekyylissä on edelleen cis-sidos, se ei ole suora, ja yhdistelmän vaikutus on toisenlainen kuin yksinään esiintyvällä synteettisellä suoraketjuisella transrasvalla (Hunter 2005, Ritvanen ym. 2012)). Konjugoitunutta linolihappoa ei analysoitu tässä tutkimuksessa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-09 16:49:03 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mutta vakseenihappo, jokaon konjugoidun linolihapon alias CLA'n esiaste (ja käyttäytyy sen mukaisesti) ei ole eroteltu elaidiinihaposta,
jokamikä jälkimmäinen on se huonosti käyttäytyvä teknotranssi.

Aika pitkälle päästään kaikenlaisissa puolitotuuksissa...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-10 18:41:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Suorastaan raivokas hyökkäys tuo iltalehden artikkeli. Näitä on noussut viime aikoina kuin syksyllä sieniä. Ketodieetti on tainnut tosissaan säikyttää VT-väen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-18 14:59:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Ari Kaihola kantaa korsia kekoon.


http://turpaduunari.fi/transrasvako-muka-vaarallista/

Tätä tietoa ei Suomi24 sallita.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-11-19 12:05:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
^AAA+++


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-10-10 09:06:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Tämä päätelmä ei ole peräisin Kuopiosta:
Lainaa:
CONCLUSIONS
---
Although the smoked and the unsmoked cheeses contained significantly higher SFA and significantly lower MUFA and PUFA than the smoked and the unsmoked cheese-like products, they appear to be more beneficial to consumer health, because they have a higher level of SCFA, branched fatty acids (BCFA), vaccenic acid (VA), and conjugated linoleic acid cis9trans11 C18:2 (CLA).

Fatty Acids Profile, Trans Isomers, and Lipid Quality Indices in Smoked and Unsmoked Cheeses and Cheese-Like Products

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-10-14 09:38:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Tällaisella koulutuksella valehtelu tulee jatkumaan hamaan...
Lainaa:
Elintarvikkeiden prosessointi ja ravitsemus
Tässä blogissa Helsingi yliopistossa opiskelevat Elintarvikkeiden prosessointi ja ravitsemus -kurssilaiset kertovat omista projektitöistään. Projektitöissä käsitellään erilaisten prosessointimenetelmien vaikutuksia itse elintarvikkeeseen sekä erityisesti sen ravitsemukselliseen arvoon.

Prosessoinnin merkitys margariinin ravitsemukselliseen laatuun – kannattaako margariinia vältellä transrasvojen takia?
Lainaa:
Johtopäätös
Margariini on siis erinomainen hyvien rasvojen ja välttämättömien rasvahappojen lähde, eikä kuluttajan kannata vältellä margariinia transrasvojen saannin pelossa. Tärkeämpää on valita margariineista sellainen, joka sisältää mahdollisimman vähän maitoa tai kermaa raaka-aineena niiden transrasvahappoja sisältämän maitorasvan vuoksi (Ruokavirasto, 2019), sekä välttää muita transrasvoja sisältäviä prosessoituja elintarvikkeita. Margariinin prosessointi mahdollistaa terveyttä edistävien ravintoaineiden helpon saannin, sillä margariinia sen monikäyttöisyyden vuoksi on helppo nauttia jokapäiväisessä ruokavaliossa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-10-14 10:19:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Haukionkala, haukionkala, haukionkala -harjoitus.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-11-05 20:06:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 4195319808
Lainaa:
Reijo Laatikainen
@pronutritionist
Lisänäyttöä siitä, että runsasrasvaisten maitotaloustuotteiden runsas käyttö ei ole eduksi. Nyt näyttö tulee maitotuotteiden sisältämän luonnollisen transrasvan kautta –sen runsas saanti yhteydessä eturauhassyöpään.
https://academic.oup.com/nutritionrevie ... m=fulltext
---
Teollinen trans-rasva ei ollut yhteydessä syöpään.
---
Tulokset vahvistavat myös aiempaa näyttöä siitä, että erittäin runsas maitotaloustuotteiden käyttö voi olla pieni eturauhassyövän riskitekijä.
---
Sen sijaan suolistosyövän osalta maitotuotteet koko ryhmänä ovat laajan tutkimusnäytön mukaan suojaavia, ja rintasyövän suhteen neutraaleja.
---
Tämä uusi näyttö viittaa siihen, että erityisesti runsasrasvaiset maitotuotteet, jotka sisältävät luontaista transrasvaa, ovat ongelma.
---
Yhteys eturauhassyöpään, SV-taudin kausaalitekijää LDL-kolesterolia/apoB:tä ↑ vaikutus, väestötason näyttö "rasvan vaihdon" vaikutuksesta T2 diabetes- ja SV-taudin riskiin, ja maksan rasvaa ↑ tyydyttyneen rasvan ominaisuus ovat perustu olla innostumatta...
---
....olla innostumatta väitteistä/havainnoista, joita joukko tutkijoita esittää maitotuotteiden rasvan neutraaliuudesta tai jopa terveellisyydestä
https://www.nutritioncoalition.us/news/ ... -justified

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-11-05 23:37:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Kasari kirjoitti:
Kanadalaisten lähteiden mukaan rapsiöljy sisältää vähintään 2 % transrasvaa.
http://www.scielo.br/pdf/aabc/v79n2/a15v79n2.pdf
Missä kohtaa tuo todetaan? Minä en löytänyt sellaista väitettä yllä olevasta tutkimuksesta.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-11-06 09:13:30 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tuo on aiemmin karppilassa ollut mitattu tutkimustulos, mittaukset Yhdysvalloista/Kanadasta marketista löytyvistä öljypulloista.
Voipi olla, etteivät suomalaiset tahot sitä suuremmin hehkuttele?

Paljon tuota pahempi moka laatiksisteluissa tällä erää on kuitenkin se, etteivät tunnusta elaidiinihapon (se on se kuuluisin teknotranssi) ongelmaa, vaan keskittyvät mollaamaan CLAn esiastetta aka vakseenihappoa (joka on maitorasvan transsi, ja jotain jonka avulla lehmä voi siirtää vasikalle tärkeän molekyylin kropasta toiseen sitä välillä pilaamatta). Elaidiinihappo oli ja on ALAn transmuoto, eikä sitä luonto tee (koska se osaa hommat), koska se sotkee solukalvoja ja tekee muutakain pahaa. Elaidiinihapon vaarat on tutkittu niin hyvin, että jopa Harvardin Willettin iso ryhmä osaa nykyisin puhua nimenomaan teknotransseista (jotka syntyvät kaikki tyynni teollisissa prosesseissa, joissa öljyjä/margariineja käsitellään, ja juurikin tuosta ALAsta, jota mukana on aina, paljon). Ja niin hyvin, että Suomessakin on siirrytty perinteisestä margaiininteosta (jossa tyydyteltiin rasvaa, kunnes kiinteys oli hyvä) uuteen transesteröintiin (jossa sekoitetaan kokonaan tyydytettyjä ja tyydyttämättömiä rasvahappoja, kunnes seos sopiva). Transesteröinti on kalliimpaa, mutta ainoa tapa pitää teknotranssien määrä kurissa.

Eikä laatikaiset sano sanaakaan siitä miten jokseenkin jokaisen tuotepaketin kyljessä lukee nykyisin stabilointiaineena "rasvahappojen mono- ja diglyseridit"... jotka ovat 99.99% varmuudella juurikin elaidiinihappoa, muttei tavallisena triglyseridinä (eli kolmoisrasvana) vaan noina. Miksikö? Noita käytetään koska elaidiinihappo on ihan hemmetin hyvä stabilointiaine, ja hätä keinot löytää. Jaa että miksikö laatikaiset eivät siitä puhu? Noh, hyvä kysymys. Sitä voisi vaikka kysyä häneltä itseltään : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)