Karppauksen yksi perusidea on, että runsashiilihydraattisten ruoka-aineiden (viljat, sokerit, tärkkelykset) tilalla syödäänkin paljon vihanneksia ja lisätään energiaksi rasvaa (eläinperäistä, oliiviöljyä, pähkinöitä). Silti paino voi jumittaa, vaikka mitään järkevää syytä siihen ei olisi. Sinulla saattaa myös olla epämääräisiä ruoansulatusongelmia, iho-ongelmia, jne.
Syötkö/juotko paljon pinaattia, juurikkaita (esim punajuuri), lehtimangoldia?, perunoita, bataattia, selleriä, piharatamoa?, raparperia, manteleita, mantelimaitoa, cashew-pähkinöitä, pinjansieminiä, maapähkinöitä (suolapähkinöitä, maapahkinävoita), chiansiemeniä, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, suklaata, kaakaota, mustaa, vihreää tai valkoista teetä, kurkumaa, kuminaa, kanelia? Nykyajan superruokaa superihmisille? Valitettavasti ne ovat täynnä myrkkyjä nimeltä oksalaatit.
Tässä videossa Sally Norton luennoi oksalaattien aiheuttamista ongelmista. Oma karppauspainoni ei tahtonut pudota millään reilusti alle sadan kilon, vaikka hiilihydraatit oli hyvin vähissä. Luultavasti syynä pähkinät ja mantelit (mantelileipä). Kun luovuin kokonaan rehuista ja siirryin karnivoriksi, alkoi tapahtua. Nyt painoni on noin 83 kg.
Videolta löytyy myös listaa turvallisemmista rehuista, esimerkiksi: kaali, kiinankaali, ruusukaali, rucola, lehtisalaatti, lehtikaali, sinapinlehdet, vesikrassi ja kahvi, jippii!
https://www.youtube.com/watch?v=i7ArmIY ... SNs8YTiK2oHUOM! Videon ja oksalaattipitoisuuksista listaa pitävän sivuston välillä on joitain ristiriitaisuuksia, tarkista oksalaattipitoisuudet täältä:
https://oxalate.org/