karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-09-28 04:50:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: BBC: The Truth About Carbs
ViestiLähetetty: 2018-06-04 11:06:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21920
BBC1 huomisiltana:

https://www.bbc.co.uk/programmes/b0b5y6c0


Lainaa:
As a nation, we love eating carbs, and they are right at the heart of our diet. The problem is that with 63 per cent of UK adults now considered overweight or obese, many experts think that we are eating far too many wrong sorts of carbohydrate.


BBC:n kovasti ennakkomainostama ohjelma vaikuttaa puolivillaiselta virallisterveilyltä kuten Tullekenien aikaisemmatkin ohjelmat. Jokunen tiedonmuru saattaa höpinöiden joukosta kuitenkin löytyä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-04 12:21:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 875
Paikkakunta: Rannikko
Jos sieltä jotain uutta tietoa löytyy niin ehkä VT-uskovaiselle. Sellaiselle saattaa sopiakin, että edetään varovasti. Karppaajille tuskin tulee uutta asiaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-05 21:47:57 
Poissa
korpikarppi
korpikarppi

Liittynyt: 2006-02-09 00:48:42
Viestit: 2789
Paikkakunta: Englanti
Ihmisten perustiedot on nin alhaisella tasolla joten minulla ei ole korkeita odotuksia taman ohjelman tarjonnan suhteen. Mutta nama lisaksi:

How carb clever are you? https://www.bbc.com/food/diets/how_carb_clever_are_you?

http://www.bbc.co.uk/programmes/article ... bout-carbs?

_________________
Lean body mass is me, fat is ON me.
(Dr Vince Quas)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-06 08:01:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43696
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Varsinkin tuo viimeinen linkki oli ihan käsittämätöntä tuubaa (paitsi tietysti elintarvikejättien kannalta, sekaannuksia lisätessään).
Jooei, leivän laittaminen pakkaseen EI MUUTA sen hiilareista edes prosenttia resistentiksi tärkkelykseksi.
Eikä mikrotus. Eikä itse asiassa mikään muukaan.
Ja jooei, armoitetussa ruisleivässä ei myöskään ole resistenttiä tärkkelystä.

Resistenttiä tärkkelystä voi saada prosenttia enemmän kai vain pavuista ja perunasta, ja näin vain kun käsittelee ne oikein ja syö sen jälkeen.
Mutta niissäkin resistentin tärkkelyksen saanto on vain murto-osa koko hiilaripläjäyksestä... edes kaiken maailman käsittelyt muuta tätä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-06 08:44:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43696
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Ja jos joku ihmettelee näitä uutisointeja, niin tässä esimerkki siitä,
miten kyseinen savuverhotaikatemppu tehdään (eikä suinkaan vain resistentin tärkkelyksen suhteen).

Kerrotaan että pakastetussa leivässä on 100% enemmän resistenttiä kuin pakastamattomassa. Tai jopa 200%. Ja... voi ollakin : )

Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?
No sitä, että kun tärkkelyksestä oli alunperin resistenttiä on 0.1% hiilareista, niin pakastamisen jälkeen sitä on 0.2% tai jopa 0.3%
Ja silti sitä tavallista, veren sokeria nostavaa tärkkelyshiilaria on jokaisessa noista yli 97.7%...

Ja koska ongelmana ovat hiilarit (eikä resistentin tärkkelyksen puute) nuo kaikki nostavat insuliinia ja verensokereita samoin...

*** *** ***

... joten yksittäisen ihmisen maanläheinen selviämiskeino on yksikertainen ja helppo:
Parhaiten selviää kun rajoittaa nuo isot hiilarilähteet joko melkein kokonaan tai kokonaan.
Ei tämä sen vaikeampaa ole :mrgreen:

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-06 10:00:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Karppaus on muuttanut vähät hiilarilähteet maukkaiksi, suurin lähde mulla on vanhanajan luomumaito, seuraavaksi hapankaali, suolakurkut, lantut, sipulit, kaalit, tomaattisäilykkeet, nauriit, marjat, pinaatti.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-08 04:52:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21920
Ohjelma osoittautui paljon odotettua paremmaksi. Tri. David Unwin ja diabeteksen ruokavaliohoito mukana. Toivottavasti Yle näyttää tämän.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-08 16:38:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2365
Paikkakunta: Satakunta
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Ohjelma osoittautui paljon odotettua paremmaksi. Tri. David Unwin ja diabeteksen ruokavaliohoito mukana. Toivottavasti Yle näyttää tämän.

Tuoli ilmiesesti vasta loppupuolella? Ensimmäinen puolisko oli puuta heinää enkä jaksanut/ehtinyt enempää katsoa.

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-13 21:56:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21920
Diet Doctorkin kehui ohjelmaa. Sen pitäisi olla katsottavissa U.K. : n ulkopuolella täältä löytyvän linkin kautta:

https://www.dietdoctor.com/outside-the- ... bout-carbs

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-14 10:22:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3968
Paikkakunta: Raw by nature
Katsoin dokumentin. Hyvä alku BBC:ltä. Resistanssia tärkkelystä ja kokojyväleipää en kyllä osta, en ajatusta enkä tuotetta. Eipä uskallettu rasvaa edes kunnolla vilauttaa. Diabeetikkojen kahden viikon testi oli vakuuttava. Se, että kaikki laihtuivat "yhtä paljon", johtuu siitä, että Britanniassa painoon käytetty yksikkö on stone (kivi = 6,35 kg). 1/2 stonea voi olla mitä tahansa reilun 3 kg ja 9 kg väliltä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio: https://drive.google.com/file/d/15CeXLv ... sp=sharing
Karppauskaavio: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-15 09:40:03 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2014-07-16 21:29:16
Viestit: 210
Katsoin myös tämän. Oli siinä jotain hyvääkin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-06-15 09:47:34 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2014-07-16 21:29:16
Viestit: 210
Muuten, jos vaan mahdollista, niin kannattaa katsoa myös bbc:n the doctor who gave up drugs. Tekijänä toinen näistä van Tulleken veljeksistä, Chris.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-02 10:44:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4334
Uusitupa hermostui ohjelmasta ja HS:n jutusta
Hiilihydraattikammosta on syytä päästä vihdoinkin eroon
Lainaa:
Suomessa leipä ja täysjyväviljavalmisteet ovat tärkeimpiä kuidun lähteitä.
Julkaistu: 2.8. 2:00

Helsingin Sanomat arvioi BBC:n dokumenttia Totuus hiilihydraateista tavalla, joka ansaitsee muutaman huomion (HS 29.7.). Erityisesti viljatuotteet ovat joutuneet tarpeettomasti syytettyjen penkille.

Onneksi Hesari on laittanut Matin maksumuurin taakse, mutta jos juttu kiinnostaa niin Kalakukko auttaa
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 453#p51453

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-02 15:40:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21920
Tapaa, jolla teollisuuden aikanaan vahvasti sponssaama emeritus valitsee tutkimuksia, tavataan nimittää kirsikoiden poimimiseksi.

Lainaa:
Uusitupa on saanut tutkimusrahoitusta ainakin seuraavilta tahoilta:
Fazer Leipomot Oy, VAASAN Oy...

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-02 16:37:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21920
Antti Heikkilä facetti:

Lainaa:
Toinen kansakunnan kusettaja Helsingin Sanomat julkaisee Matti Uusituvan huolen, ettei kansa syö tarpeeksi hiilihydraatteja. Jutussa Uusitupa viittaa laajaan tutkimukseen, jonka tieteellinen taso on pakkasen puolella. Miksi sitten Uusitupa hehkuttaa hiilihydraatteja johtuu hänen taustastaan. Uusitupa oli pitkään sokeritehtaan palveluksessa ja myös heitti keikkaa sinne sun tänne ruokateollisuuden piirissä ja on ollut keskeinen henkilö suositusten laatimisessa. Sivistysvaltiossa virassa oleva professori tekemällä moista syyllistyy korruptioon mutta Suomessa asiat ovat toisin. Kysehän on yhteistyöstä mihin liittyy runsaat palkkiot. Oheisena lista Uusituvan meriiteistä.
https://ravitsemusjaterveys.wordpress.c ... rofessori/
Uusituvalta on myös peräisin nerokas ajatus ajalta kun lääketeollisuus valtasi diabeteshoidon ”Enää ei diabeetikon tarvitse noudattaa hankalaa dieettiä vaan voi syödä mitä vain (sokeriakin) kunhan ottaa lääkkeensä.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006588801.html

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)