| Julkaisija |
Viesti |
|
|
|
Ingmanin valikoimaan on näköjään ilmestynyt luomujäätelöitä. Olennaisin ero tavallisiin näyttää olevan, että niissä on kananmunankeltuaisia. Ingmanilla näyttää olevan tällä hetkellä kaksi luomujäätelöä, Vanhanajan vanilja ja Suklaa. Suklaaversion ainesosat: Lainaa: AINESOSAT Ainesosat: Rasvaton MAITO¹, KERMA¹ (22%), sokeri¹, tiivistetty rasvaton MAITO¹, vähärasvainen kaakaojauhe¹ (4%), KANANMUNANKELTUAINEN¹, stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe).
¹Luonnonmukaisesti tuotettu
Viimeisin tieto tuotteen sisällöstä löytyy aina pakkauksesta. http://www.ingman.fi/Products/ProductDe ... id=1308119Vaniljaversio: Lainaa: AINESOSAT Ainesosat: Rasvaton MAITO¹, KERMA¹ (25%), sokeri¹, tiivistetty rasvaton MAITO¹, KANANMUNANKELTUAINEN¹, stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe), luontainen vanilja-aromi (MAITO), vaniljatanko¹.
¹Luonnonmukaisesti tuotettu
Viimeisin tieto tuotteen sisällöstä löytyy aina pakkauksesta. http://www.ingman.fi/Products/ProductDe ... id=1308120Kumpikaan ei kuitenkaan näytä olevan kotitekoisen veroinen, koska molemmissa ensimmäinen ainesosa on rasvaton maito. Kermaa niissä on sentään enemmän kuin sokeria, toisin kuin joissakin muissa jäätelöissä. Mistä lähtien jäätelön pääraaka-aine on rasvaton maito? Voisin vaikka vannoa, että vielä 20 vuotta sitten kun harrastin sekä tuoteselosteiden lukemista että jäätelöitä, tavallisissa jäätelöissä ensimmäinen ainesosa oli poikkeuksetta kerma.
Ingmanin valikoimaan on näköjään ilmestynyt luomujäätelöitä. Olennaisin ero tavallisiin näyttää olevan, että niissä on kananmunankeltuaisia. Ingmanilla näyttää olevan tällä hetkellä kaksi luomujäätelöä, Vanhanajan vanilja ja Suklaa. Suklaaversion ainesosat: [quote]AINESOSAT Ainesosat: Rasvaton MAITO¹, KERMA¹ (22%), sokeri¹, tiivistetty rasvaton MAITO¹, vähärasvainen kaakaojauhe¹ (4%), KANANMUNANKELTUAINEN¹, stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe).
¹Luonnonmukaisesti tuotettu
Viimeisin tieto tuotteen sisällöstä löytyy aina pakkauksesta.[/quote] http://www.ingman.fi/Products/ProductDetail.aspx?pid=1308119
Vaniljaversio: [quote]AINESOSAT Ainesosat: Rasvaton MAITO¹, KERMA¹ (25%), sokeri¹, tiivistetty rasvaton MAITO¹, KANANMUNANKELTUAINEN¹, stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe), luontainen vanilja-aromi (MAITO), vaniljatanko¹.
¹Luonnonmukaisesti tuotettu
Viimeisin tieto tuotteen sisällöstä löytyy aina pakkauksesta.[/quote] http://www.ingman.fi/Products/ProductDetail.aspx?pid=1308120
Kumpikaan ei kuitenkaan näytä olevan kotitekoisen veroinen, koska molemmissa ensimmäinen ainesosa on rasvaton maito. Kermaa niissä on sentään enemmän kuin sokeria, toisin kuin joissakin muissa jäätelöissä. Mistä lähtien jäätelön pääraaka-aine on rasvaton maito? Voisin vaikka vannoa, että vielä 20 vuotta sitten kun harrastin sekä tuoteselosteiden lukemista että jäätelöitä, tavallisissa jäätelöissä ensimmäinen ainesosa oli poikkeuksetta kerma.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-04-09 20:28:19 |
|
|
 |
|
|
|
|
Missä luuraa kananmunankeltuaiset teidän jäderesepteissä?
Missä luuraa kananmunankeltuaiset teidän jäderesepteissä?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-04-02 16:39:28 |
|
|
 |
|
|
|
Vieras kirjoitti: Aloittaja täällä. Kiitos kaikille vastauksista. Tulin siihen tulokseen, että parasta on ostaa se perus eskimo, ja syödä siitä puolet, ja syöttää puolet koirille  . Kaikki voittaa  . Mutta jos joku sattuu löytämään hyvän "sokerittoman" jäden, niin saa vinkata vielä. Mitä pahaa se koira on tehnyt, että sille pitää aiheuttaa diabetesta?
[quote="Vieras"]Aloittaja täällä. Kiitos kaikille vastauksista. Tulin siihen tulokseen, että parasta on ostaa se perus eskimo, ja syödä siitä puolet, ja syöttää puolet koirille :D :roll: . Kaikki voittaa 8) . Mutta jos joku sattuu löytämään hyvän "sokerittoman" jäden, niin saa vinkata vielä.[/quote] Mitä pahaa se koira on tehnyt, että sille pitää aiheuttaa diabetesta?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-04-01 12:51:11 |
|
|
 |
|
|
|
Suoraan wikipediasta, auttaisiko tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiinin_rakenne Tuossa mainitut erilaiset rakenteet muodostuvat yksittäisten aminohappojen (sen primäärisen helminauhan) eri helmien vaikutuksista toisiinsa, ja niiden takia tuhansien helmien ketjuun niistä syntyy mm alakuvassa näkyviä kierteisiä ja levymäisiä (ja kierteisiä) rakenteita. Proteiini ominaisuuksineen ei ole vain kemiaa, vaan stereokemiaa, joten muoto oli ja on yhtä tärkeä juttu kuin atomitkin. Ja... ympäristö vaikuttaa muotoon. Niinpä useimmat valkuaiset muuttavat muotoaan kun ne siirretään vaikkapa vain vedestä ilmaan, eikä muoto yleensä palaa kun vaihdetaan takaisin. Alla esimerkki miltä yksi yksittäinen valkuaisaine, mylglobiini näyttää, levymäisine beta-kierteineen ja muineen Lainaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiini#/media/File:Myoglobin.png
Suoraan wikipediasta, auttaisiko tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiinin_rakenne
Tuossa mainitut erilaiset rakenteet muodostuvat yksittäisten aminohappojen (sen primäärisen helminauhan) eri helmien vaikutuksista toisiinsa, ja niiden takia tuhansien helmien ketjuun niistä syntyy mm alakuvassa näkyviä kierteisiä ja levymäisiä (ja kierteisiä) rakenteita. Proteiini ominaisuuksineen ei ole vain kemiaa, vaan stereokemiaa, joten muoto oli ja on yhtä tärkeä juttu kuin atomitkin. Ja... ympäristö vaikuttaa muotoon. Niinpä useimmat valkuaiset muuttavat muotoaan kun ne siirretään vaikkapa vain vedestä ilmaan, eikä muoto yleensä palaa kun vaihdetaan takaisin.
Alla esimerkki miltä yksi yksittäinen valkuaisaine, mylglobiini näyttää, levymäisine beta-kierteineen ja muineen [quote]https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiini#/media/File:Myoglobin.png[/quote]
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-29 13:18:13 |
|
|
 |
|
|
|
Aloittaja täällä. Kiitos kaikille vastauksista. Tulin siihen tulokseen, että parasta on ostaa se perus eskimo, ja syödä siitä puolet, ja syöttää puolet koirille  . Kaikki voittaa  . Mutta jos joku sattuu löytämään hyvän "sokerittoman" jäden, niin saa vinkata vielä.
Aloittaja täällä. Kiitos kaikille vastauksista. Tulin siihen tulokseen, että parasta on ostaa se perus eskimo, ja syödä siitä puolet, ja syöttää puolet koirille :D :roll: . Kaikki voittaa 8) . Mutta jos joku sattuu löytämään hyvän "sokerittoman" jäden, niin saa vinkata vielä.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-29 08:39:19 |
|
|
 |
|
|
|
|
Muodoltaan käpristyneet valkuaiset? Miten ne käpristyvät ja missä prosessissa?
Mä olen pitkään epäillyt, että mikroaaltouuni käpristää joitain atomeja väärällä tavalla.
Anteeksi OT. Jätskeistä ei oikeen enempää sanottavaa, tässä on jo sanottu tarpeelliset asiat. Jos alottajan tekee mieli jädeä ni kandee sit varmaan ostaa sitä. Kai jotain pikkukikkoja vois yrittää, ensinnäkin et olis syötynä ennen lähtöä, ni ei olis niin mielitekoja ja vois vaan nauttia jälkkärikaffesta ja kesätunnelmasta. Tai vähän koettas muuttaa sitä päivän piristyksen ohjelmaa, hakisitte joskus kyliltä kermaa ja mansikoita vaikka, syötte vasta mökille päästyä ja kermavaahdon saa sitten jokainen makeuttaa mieleisekseen. Toihan on pitkälti psykologinen juttu, ettei tulla mökkihöperöiksi, ehkei sille miehellekään se jätski ole niin välttämätön kuin ihmisten ilmoille pääsy välillä.
Muodoltaan käpristyneet valkuaiset? Miten ne käpristyvät ja missä prosessissa?
Mä olen pitkään epäillyt, että mikroaaltouuni käpristää joitain atomeja väärällä tavalla.
Anteeksi OT. Jätskeistä ei oikeen enempää sanottavaa, tässä on jo sanottu tarpeelliset asiat. Jos alottajan tekee mieli jädeä ni kandee sit varmaan ostaa sitä. Kai jotain pikkukikkoja vois yrittää, ensinnäkin et olis syötynä ennen lähtöä, ni ei olis niin mielitekoja ja vois vaan nauttia jälkkärikaffesta ja kesätunnelmasta. Tai vähän koettas muuttaa sitä päivän piristyksen ohjelmaa, hakisitte joskus kyliltä kermaa ja mansikoita vaikka, syötte vasta mökille päästyä ja kermavaahdon saa sitten jokainen makeuttaa mieleisekseen. Toihan on pitkälti psykologinen juttu, ettei tulla mökkihöperöiksi, ehkei sille miehellekään se jätski ole niin välttämätön kuin ihmisten ilmoille pääsy välillä.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-29 05:00:11 |
|
|
 |
|
|
|
|
Glukoosisiirappa, glukoosi-fruktoosisiirappi ja fruktoosi-glukoosisiirappi ovat kyllä kaikki hiukan eri asioita. Ainakin Dansukker lupaa, ettei sen glukoosisiirapissa ole fruktoosia lain - ja vain fruktoosi-glukoosissa fruktoosia on yli puolet, tyypillisesti 55% (ja glukoosisiirappia sitä käytetään karkeissa perinteisestikin enemmän rakenteen kuin maun antajana) Maissisiirapista tai tärkkelyssiirapista ei sitten voikaan olla enää ihan varma, kuten vaikka Nalle Puh voisi tähän sanoa.
Se, miksei teollinen käsitelty ruoka ole (jopa ainesluettelosta huolimatta) sitä mitä toivoisi ja saattaa tuottaa tottumattomalle kaikenlaista, voi johtua monesta asiasta. Muun muassa muodoltaan käpristyneet valkuaiset, hapettuneet rasvat ja koko joukko teollisuuslinjan omintakeisia mikrobikantoja ovat asioita, joista tuoteseloste ei tiedä mitään, mutta maha saattaa tunnistaa ne erilaisiksi, vaikkei sen mahan kantaja tätä maistaisikaan...
Glukoosisiirappa, glukoosi-fruktoosisiirappi ja fruktoosi-glukoosisiirappi ovat kyllä kaikki hiukan eri asioita. Ainakin Dansukker lupaa, ettei sen glukoosisiirapissa ole fruktoosia lain - ja vain fruktoosi-glukoosissa fruktoosia on yli puolet, tyypillisesti 55% (ja glukoosisiirappia sitä käytetään karkeissa perinteisestikin enemmän rakenteen kuin maun antajana) Maissisiirapista tai tärkkelyssiirapista ei sitten voikaan olla enää ihan varma, kuten vaikka Nalle Puh voisi tähän sanoa.
Se, miksei teollinen käsitelty ruoka ole (jopa ainesluettelosta huolimatta) sitä mitä toivoisi ja saattaa tuottaa tottumattomalle kaikenlaista, voi johtua monesta asiasta. Muun muassa muodoltaan käpristyneet valkuaiset, hapettuneet rasvat ja koko joukko teollisuuslinjan omintakeisia mikrobikantoja ovat asioita, joista tuoteseloste ei tiedä mitään, mutta maha saattaa tunnistaa ne erilaisiksi, vaikkei sen mahan kantaja tätä maistaisikaan...
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 16:27:44 |
|
|
 |
|
|
|
|
Jostain kumman syystä ostin Pätkis-jäätelöpurkin. Täystyhjennys alkoi jo ennen kuin pääsin törpön pohjalle asti. Muistanpahan taas tulevan kesän olla syömättä... Mulle ei kyllä vieläkään ole valjennut, että mikä helvetti ne tosi railakat vatsavaivat aiheuttaa.
Jostain kumman syystä ostin Pätkis-jäätelöpurkin. Täystyhjennys alkoi jo ennen kuin pääsin törpön pohjalle asti. Muistanpahan taas tulevan kesän olla syömättä... Mulle ei kyllä vieläkään ole valjennut, että mikä helvetti ne tosi railakat vatsavaivat aiheuttaa.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 14:33:55 |
|
|
 |
|
|
|
meli kirjoitti: glukoosi-fruktoosi-siirappia, mutta glukoosisiirappi kylläkin, tavallisen sokerin lisäksi. Se on sitä samaa tavaraa eli glukoosi-fruktoosisiirappia, mutta joskus siitä käytetään pelkkää glukoosisiirappi-nimeä.
[quote="meli"] glukoosi-[b]fruktoosi[/b]-siirappia, mutta glukoosisiirappi kylläkin, tavallisen sokerin lisäksi. [/quote]
Se on sitä samaa tavaraa eli glukoosi-fruktoosisiirappia, mutta joskus siitä käytetään pelkkää glukoosisiirappi-nimeä.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 14:02:47 |
|
|
 |
|
|
|
|
ylläoleva vieras olen minä, automaagi-kirjauduin tuossa välissä näköjään ulos
ylläoleva vieras olen minä, automaagi-kirjauduin tuossa välissä näköjään ulos
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 13:33:23 |
|
|
 |
|
|
|
Vieras kirjoitti: els kirjoitti: Tekisi mieli kysyä että jos olet karpannut jo pitkään, niin mitä teit viime kesälomallasi  Sinnittelin. Kun mentiin kiskalle tai kahvilalle jädelle, niin otin kahvin ja kuolasin kun mies otti jätskin. Meidän kesähuvi on poiketa mökiltä lähikahvilaan tai lähikioskille jätskille, mutta minä en saa sitä jätskiä vaan jään joko ilman tai joskus siellä on kahvia myynnissä. Ei se kivaa ole  . Ja nyt tekisi mieli osallistua tähän pieneen kesähuviin, joka on usein mökkipäivän kohokohta. t. aloittaja. Sinnittelemällä ei pitkälle pötkitä. Jos olet normi suomalainen ja vietät 4 viikkoa kesälomaa ja nautit jokaisena aurinkoisena mökkipäivänä yhden jäätelön lähikiskalla niin ei niitä taida kovin montaa jääteköä kesällä mennä? Syö siis huoletta ja nauti kesästä!
[quote="Vieras"][quote="els"]Tekisi mieli kysyä että jos olet karpannut jo pitkään, niin mitä teit viime kesälomallasi 8)[/quote] Sinnittelin. Kun mentiin kiskalle tai kahvilalle jädelle, niin otin kahvin ja kuolasin kun mies otti jätskin. Meidän kesähuvi on poiketa mökiltä lähikahvilaan tai lähikioskille jätskille, mutta minä en saa sitä jätskiä vaan jään joko ilman tai joskus siellä on kahvia myynnissä. Ei se kivaa ole :D . Ja nyt tekisi mieli osallistua tähän pieneen kesähuviin, joka on usein mökkipäivän kohokohta. t. aloittaja.[/quote]
Sinnittelemällä ei pitkälle pötkitä. Jos olet normi suomalainen ja vietät 4 viikkoa kesälomaa ja nautit jokaisena aurinkoisena mökkipäivänä yhden jäätelön lähikiskalla niin ei niitä taida kovin montaa jääteköä kesällä mennä? Syö siis huoletta ja nauti kesästä!
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 13:04:34 |
|
|
 |
|
|
|
|
mun täytyy sanoa, et mulle maistuis melkein mikä vaan kaupanjäde, huolimatta glukoosi-fruktoosisiirapeista ja transrasvoista. Vaan kun hampaita vihloo ihan tolkuttomasti kaikki nuo ja lisäksi maha tulee kipeäki, niin mieluummin teen omatekoista versiota. pakastettu bansku + avocado on mun suosikki pika"jäde", mutta myös pakastettu bansku + marjat toimii
mun täytyy sanoa, et mulle maistuis melkein mikä vaan kaupanjäde, huolimatta glukoosi-fruktoosisiirapeista ja transrasvoista. Vaan kun hampaita vihloo ihan tolkuttomasti kaikki nuo ja lisäksi maha tulee kipeäki, niin mieluummin teen omatekoista versiota. pakastettu bansku + avocado on mun suosikki pika"jäde", mutta myös pakastettu bansku + marjat toimii
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-28 10:02:07 |
|
|
 |
|
|
|
|
Ok, kiitos lisätiedosta.
Jos kioskilla mieli tekee niin kotitekoisesta omajädestä ei ole oikein hyötyä. Silloin itse olen valinnut kahdesta vaihtoehdolta. 1) olen maistanut jonkun muun seuruelaisen jäätelöstä puraisun tai kaksi 2) olen valinnut pienimmän ja enten jäätelömäisiä ainesosia sisältävän jäden (aika usein joku eskimo tjsp)... ja yleensä vielä antanut siitäkin osan muille.
Jostain syystä kaupan jäätelöt eivät ole enää oikein maistuneet omien marja/hedelmä-kermavaahto-llikööriviritelmien jälkeen, niin että se kokeilu on helposti jäänyt siihen yhteen suulliseen, ... ja käsilaukkuvoihin, jolla saa kipsan kahvin ja lirumaidon maistumaan melkein kotoiselta.
Ok, kiitos lisätiedosta.
Jos kioskilla mieli tekee niin kotitekoisesta omajädestä ei ole oikein hyötyä. Silloin itse olen valinnut kahdesta vaihtoehdolta. 1) olen maistanut jonkun muun seuruelaisen jäätelöstä puraisun tai kaksi 2) olen valinnut pienimmän ja enten jäätelömäisiä ainesosia sisältävän jäden (aika usein joku eskimo tjsp)... ja yleensä vielä antanut siitäkin osan muille.
Jostain syystä kaupan jäätelöt eivät ole enää oikein maistuneet omien marja/hedelmä-kermavaahto-llikööriviritelmien jälkeen, niin että se kokeilu on helposti jäänyt siihen yhteen suulliseen, ... ja käsilaukkuvoihin, jolla saa kipsan kahvin ja lirumaidon maistumaan melkein kotoiselta.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 22:07:08 |
|
|
 |
|
|
|
els kirjoitti: Tekisi mieli kysyä että jos olet karpannut jo pitkään, niin mitä teit viime kesälomallasi  Sinnittelin. Kun mentiin kiskalle tai kahvilalle jädelle, niin otin kahvin ja kuolasin kun mies otti jätskin. Meidän kesähuvi on poiketa mökiltä lähikahvilaan tai lähikioskille jätskille, mutta minä en saa sitä jätskiä vaan jään joko ilman tai joskus siellä on kahvia myynnissä. Ei se kivaa ole  . Ja nyt tekisi mieli osallistua tähän pieneen kesähuviin, joka on usein mökkipäivän kohokohta. t. aloittaja.
[quote="els"]Tekisi mieli kysyä että jos olet karpannut jo pitkään, niin mitä teit viime kesälomallasi 8)[/quote] Sinnittelin. Kun mentiin kiskalle tai kahvilalle jädelle, niin otin kahvin ja kuolasin kun mies otti jätskin. Meidän kesähuvi on poiketa mökiltä lähikahvilaan tai lähikioskille jätskille, mutta minä en saa sitä jätskiä vaan jään joko ilman tai joskus siellä on kahvia myynnissä. Ei se kivaa ole :D . Ja nyt tekisi mieli osallistua tähän pieneen kesähuviin, joka on usein mökkipäivän kohokohta. t. aloittaja.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 21:16:22 |
|
|
 |
|
|
|
Toisinsyöjä kirjoitti: Kaupassa on kaikenlaista mielenkiintoista jäätelöä kyllä tällä hetkellä, siellä on jotain sellaista purkissa olevaa kotimaista, joissa on luomuja vaihtoehtoja ja taisi olla kuusenkerkkä myös makuvaihtoehtona. Mutta kaupan jäätelöt on tehty yleensä ei sokerilla, vaan glukoosi-fruktoosisiirapilla se kas kun tuottaa paremman rakenteen jäätelöön. Joten ainakin rasvamaksaisten, kihtipotilaiden ja muiden fruktoosinvälttelijöiden kannattaa tehdä itse jäätelönsä käyttäen vaikkapa panimosokeria (puhdas glukoosi). Suomalaisia uudehkoja jäätelömerkkejä on ainakin Jymy ja Kolmen kaverin jäätelötehdas. Kummankaan ainesosaluettelosta ei löydy glukoosi- fruktoosi-siirappia, mutta glukoosisiirappi kylläkin, tavallisen sokerin lisäksi. Jymyssä ainakin on luomuja vaihtoehtoja ja kuusenkerkkä makuvaihtoehtona. Meillä on ollut jäätelökone pitkään ja teemme jäätelöt kermasta ilman maitoa. Sellaisiin tottuneena nuo maitovoittoiset Jymyt ja Kolmen kaverin jäätelöt eivät ole oikein tajuntaani räjäyttäneet, vaikka periaatteessa peukutankin makujen ja värien aitoutta. Kaupan jäätelöistä lähimpänä meidän kotitekoistamme on tämän hetkisen tietoni mukaan Häagen Dazs.
[quote="Toisinsyöjä"] Kaupassa on kaikenlaista mielenkiintoista jäätelöä kyllä tällä hetkellä, siellä on jotain sellaista purkissa olevaa kotimaista, joissa on luomuja vaihtoehtoja ja taisi olla kuusenkerkkä myös makuvaihtoehtona. Mutta kaupan jäätelöt on tehty yleensä ei sokerilla, vaan glukoosi-fruktoosisiirapilla se kas kun tuottaa paremman rakenteen jäätelöön. Joten ainakin rasvamaksaisten, kihtipotilaiden ja muiden fruktoosinvälttelijöiden kannattaa tehdä itse jäätelönsä käyttäen vaikkapa panimosokeria (puhdas glukoosi).[/quote] Suomalaisia uudehkoja jäätelömerkkejä on ainakin Jymy ja Kolmen kaverin jäätelötehdas. Kummankaan ainesosaluettelosta ei löydy glukoosi-[b]fruktoosi[/b]-siirappia, mutta glukoosisiirappi kylläkin, tavallisen sokerin lisäksi. Jymyssä ainakin on luomuja vaihtoehtoja ja kuusenkerkkä makuvaihtoehtona.
Meillä on ollut jäätelökone pitkään ja teemme jäätelöt kermasta ilman maitoa. Sellaisiin tottuneena nuo maitovoittoiset Jymyt ja Kolmen kaverin jäätelöt eivät ole oikein tajuntaani räjäyttäneet, vaikka periaatteessa peukutankin makujen ja värien aitoutta. Kaupan jäätelöistä lähimpänä meidän kotitekoistamme on tämän hetkisen tietoni mukaan Häagen Dazs.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 21:08:38 |
|
|
 |
|
|
|
Toisinsyöjä kirjoitti: Olen ajatellut testata mitä tulee kun pistää monitoimikoneeseen jäisiä mustikoita ja kuohukermaa, makeusaste olisi hyvinkin riittävä minulle, mutta vielä ei ole tullut testattua. Olen tehnyt juuri tuollaista monesti, sauvasekoittimella tosin. Hyvää pehmiksen tapaista tulee IMO. Mansikkaversiosta tykkään kuitenkin enemmän. Olen ajatellut joskus myös bamixoida jäisiä banaaneja ja kermaa.
[quote="Toisinsyöjä"] Olen ajatellut testata mitä tulee kun pistää monitoimikoneeseen jäisiä mustikoita ja kuohukermaa, makeusaste olisi hyvinkin riittävä minulle, mutta vielä ei ole tullut testattua. [/quote] Olen tehnyt juuri tuollaista monesti, sauvasekoittimella tosin. Hyvää pehmiksen tapaista tulee IMO. Mansikkaversiosta tykkään kuitenkin enemmän. Olen ajatellut joskus myös bamixoida jäisiä banaaneja ja kermaa.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 20:59:49 |
|
|
 |
|
|
|
|
Sinänsä paradoksaalinen kysymys, kun porukka pääasiassa syönee noita herkutellakseen tms, jolloin se hiilareiden laskeminen ei ole olennaista. Toista olisi jos noita joka päivä söisi.
Itse pidän Häagen-Dazsin vaniljasta. Maku paljon voimakkaampi kuin noissa kotimaisissa mauttomissa, karrageenia ei jätski myöskään sisältänyt, jos se nyt ketään kiinnostaa.
Sokerissa on sellainen hyvä puoli, että se on vaihtoehtojaan parempi.
Sinänsä paradoksaalinen kysymys, kun porukka pääasiassa syönee noita herkutellakseen tms, jolloin se hiilareiden laskeminen ei ole olennaista. Toista olisi jos noita joka päivä söisi.
Itse pidän Häagen-Dazsin vaniljasta. Maku paljon voimakkaampi kuin noissa kotimaisissa mauttomissa, karrageenia ei jätski myöskään sisältänyt, jos se nyt ketään kiinnostaa.
Sokerissa on sellainen hyvä puoli, että se on vaihtoehtojaan parempi.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 17:34:52 |
|
|
 |
|
|
|
|
Joo sorbettiin laitan vaikka soseutettua hunajamelonia ja annan pyöriä jäätelökoneessa, kunnes on sopivan viileää ja oikea, hyhmäinen rakenne. Ei kaipaa mitään makeutuksia. Aivan pieni tilkka rommia tai vastaavaa alkoholia parantaa rakennetta, mutta se ei todellakaan ole välttämätöntä.
Joo sorbettiin laitan vaikka soseutettua hunajamelonia ja annan pyöriä jäätelökoneessa, kunnes on sopivan viileää ja oikea, hyhmäinen rakenne. Ei kaipaa mitään makeutuksia. Aivan pieni tilkka rommia tai vastaavaa alkoholia parantaa rakennetta, mutta se ei todellakaan ole välttämätöntä.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 16:21:02 |
|
|
 |
|
|
|
|
Minä olen tehnyt sorbetit ihan monitoimikoneella, eli en omista jäätelökonetta. Vuosiin ei kyllä ole tullut tehtyä, mutta tällainen resepti toimii kyllä erinomaisesti jos vähän korkeammat hiilarit eivät haittaa:
Erittäin ylikypsiä banaaneja + mitä tahansa jäisiä marjoja/hedelmiä. Tai päinvastoin: Jäisiä ylikypsiä banaaneja + marjoja/hedelmiä. Banaani imitoi erinomaisesti jäätelömäistä rakennetta ja riittää yksinään makeutukseksi. Olen tehnyt tällaista sekä mustikoista että mansikoista, erinomainen tulos. Banaanin ja marjojen suhde voi olla esim. 50/50 tai sitten kolmannes banaania ja 2/3 marjoja.
Olen ajatellut testata mitä tulee kun pistää monitoimikoneeseen jäisiä mustikoita ja kuohukermaa, makeusaste olisi hyvinkin riittävä minulle, mutta vielä ei ole tullut testattua. Jäätelökonetta tuskin tulee koskaan hankittua, kun yksi kesä jäätelötehtaalla ja toinen pakkasvarastolla veivät mielenkiinnon jäätelönysyönnistä jo vuosikymmeniä sitten. Taitaa olla vuosia siitä kun tein edes mustikkasorbettia tuolla em. reseptillä.
Kaupassa on kaikenlaista mielenkiintoista jäätelöä kyllä tällä hetkellä, siellä on jotain sellaista purkissa olevaa kotimaista, joissa on luomuja vaihtoehtoja ja taisi olla kuusenkerkkä myös makuvaihtoehtona. Mutta kaupan jäätelöt on tehty yleensä ei sokerilla, vaan glukoosi-fruktoosisiirapilla se kas kun tuottaa paremman rakenteen jäätelöön. Joten ainakin rasvamaksaisten, kihtipotilaiden ja muiden fruktoosinvälttelijöiden kannattaa tehdä itse jäätelönsä käyttäen vaikkapa panimosokeria (puhdas glukoosi).
Minä olen tehnyt sorbetit ihan monitoimikoneella, eli en omista jäätelökonetta. Vuosiin ei kyllä ole tullut tehtyä, mutta tällainen resepti toimii kyllä erinomaisesti jos vähän korkeammat hiilarit eivät haittaa:
Erittäin ylikypsiä banaaneja + mitä tahansa jäisiä marjoja/hedelmiä. Tai päinvastoin: Jäisiä ylikypsiä banaaneja + marjoja/hedelmiä. Banaani imitoi erinomaisesti jäätelömäistä rakennetta ja riittää yksinään makeutukseksi. Olen tehnyt tällaista sekä mustikoista että mansikoista, erinomainen tulos. Banaanin ja marjojen suhde voi olla esim. 50/50 tai sitten kolmannes banaania ja 2/3 marjoja.
Olen ajatellut testata mitä tulee kun pistää monitoimikoneeseen jäisiä mustikoita ja kuohukermaa, makeusaste olisi hyvinkin riittävä minulle, mutta vielä ei ole tullut testattua. Jäätelökonetta tuskin tulee koskaan hankittua, kun yksi kesä jäätelötehtaalla ja toinen pakkasvarastolla veivät mielenkiinnon jäätelönysyönnistä jo vuosikymmeniä sitten. Taitaa olla vuosia siitä kun tein edes mustikkasorbettia tuolla em. reseptillä.
Kaupassa on kaikenlaista mielenkiintoista jäätelöä kyllä tällä hetkellä, siellä on jotain sellaista purkissa olevaa kotimaista, joissa on luomuja vaihtoehtoja ja taisi olla kuusenkerkkä myös makuvaihtoehtona. Mutta kaupan jäätelöt on tehty yleensä ei sokerilla, vaan glukoosi-fruktoosisiirapilla se kas kun tuottaa paremman rakenteen jäätelöön. Joten ainakin rasvamaksaisten, kihtipotilaiden ja muiden fruktoosinvälttelijöiden kannattaa tehdä itse jäätelönsä käyttäen vaikkapa panimosokeria (puhdas glukoosi).
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 14:28:52 |
|
|
 |
|
|
|
NiilinKaimaani kirjoitti: Me hankittiin jäätelökone ja tehdään omaa jäätelöä kermasta ja esim. tuoreista mansikoista tai sorbettia esim. melonista, ilman lisättyä sokeria. Näin saa aitoa jäätelöä ilman kovetettuja rasvoja ja liikoja sokereita.  tuleek tuohon melonisorbettiin muuta kuin pelkkää hedelmää? Mietin vaan kun niissäkin normaaliversioissa sokeria on rutkasti mukana.. Pitääkin muuten taas aktivoitua jädekoneen kanssa, kun kerta semmoinen on. Musta maultaan paras n tähän mennessä ollut itsetehdyistä turkkijugu+kerma+omenasose -yhdistelmä
[quote="NiilinKaimaani"]Me hankittiin jäätelökone ja tehdään omaa jäätelöä kermasta ja esim. tuoreista mansikoista tai sorbettia esim. melonista, ilman lisättyä sokeria. Näin saa aitoa jäätelöä ilman kovetettuja rasvoja ja liikoja sokereita. ;)
[/quote]
tuleek tuohon melonisorbettiin muuta kuin pelkkää hedelmää? Mietin vaan kun niissäkin normaaliversioissa sokeria on rutkasti mukana..
Pitääkin muuten taas aktivoitua jädekoneen kanssa, kun kerta semmoinen on. Musta maultaan paras n tähän mennessä ollut itsetehdyistä turkkijugu+kerma+omenasose -yhdistelmä
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-03-27 14:13:18 |
|
|
 |
|