Erfis kirjoitti:
uskallan väittää ettei yksikään työssäkäyvä perheenäiti vaivaa tuntia jauhelihataikinaa per syöjä (kun ihmettelit miten muut käy työssä ja hoitaa kotityöt). Jauheliha paistetaan, maustetaan ja syödään. 6 minuuttia paketista lautaselle.
Joo varmaan juuri noin , mutta suurin osa suomalaisista saa myös paljon suolaa muun ravinnon mukana. Koska syövät esim. leipää ja juustoa sekä eineksiä.
Minä en saa suolaa/natriumia oikein mistään muusta kuin lihasta, johon olen lisännyt sitä itse. Kypsentämätön sikanauta ei maistu myöskään hyvältä, jos se ei ole kunnolla suolaantunut.
P.S.
No ei tuo tunti sentään kulunut vain yhden aterian valmistamiseen, vaan tuossa annoksessa on kolme ateriaa minulle ja yksi veljelleni. Aikaan sisältyi myös yhden salaattiannoksen valmistus.
P.S. II
Oletko nyt ihan tosissasi, että ehdit vain KUUDESSA minuutissa siirtää lihan ja rasvan jääkaapista työtasolle, muovata lihasta pihvejä, siirtää paistinpannun liedelle ja laittaa siihen rasvaa, odottaa, että pannu ja rasva kuumenevat, paistaa pihvit kahdelta puolelta, maustaa ne ja siirtää ne lautasille?
Jos tuo onnistuu sinulta, olen kyllä kateellinen...
Netistä löytyi tällainen ohje "helppojen" jauhelihapihvien valmistukseen:
-Yhdistä kermaviili ja korppujauhot. Anna seoksen turvota n. 15 min.
-Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
-Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin. Laita leivinpaperille pellille.
-Ripota pinnalle hiukan korppujauhoja.
-Paista 225 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.