Toisinsyöjä kirjoitti:
Kaupassa on kaikenlaista mielenkiintoista jäätelöä kyllä tällä hetkellä, siellä on jotain sellaista purkissa olevaa kotimaista, joissa on luomuja vaihtoehtoja ja taisi olla kuusenkerkkä myös makuvaihtoehtona. Mutta kaupan jäätelöt on tehty yleensä ei sokerilla, vaan glukoosi-fruktoosisiirapilla se kas kun tuottaa paremman rakenteen jäätelöön. Joten ainakin rasvamaksaisten, kihtipotilaiden ja muiden fruktoosinvälttelijöiden kannattaa tehdä itse jäätelönsä käyttäen vaikkapa panimosokeria (puhdas glukoosi).
Suomalaisia uudehkoja jäätelömerkkejä on ainakin Jymy ja Kolmen kaverin jäätelötehdas. Kummankaan ainesosaluettelosta ei löydy glukoosi-
fruktoosi-siirappia, mutta glukoosisiirappi kylläkin, tavallisen sokerin lisäksi. Jymyssä ainakin on luomuja vaihtoehtoja ja kuusenkerkkä makuvaihtoehtona.
Meillä on ollut jäätelökone pitkään ja teemme jäätelöt kermasta ilman maitoa. Sellaisiin tottuneena nuo maitovoittoiset Jymyt ja Kolmen kaverin jäätelöt eivät ole oikein tajuntaani räjäyttäneet, vaikka periaatteessa peukutankin makujen ja värien aitoutta. Kaupan jäätelöistä lähimpänä meidän kotitekoistamme on tämän hetkisen tietoni mukaan Häagen Dazs.