els kirjoitti:
Anteeksi jos se tuli töykeästi, ei ollut tarkoitus.
Ainakin täällä työpaikkaruokalan "kermaviili" on kaukana siitä kymmenprosenttisesta.
Vastaavsti lounaskuppilan kermaisessa kastikkeessa (kanaan/kalaan) ei ole enää yleensä kermaa lainkaan.
Suomessa on yleisten lounaspaikkojen kuppiloissa hiukan haasteellista karpata juuri tästä syystä.
Maku tuodaan ruokaan sokerilla (ja mausteseoksilla), kun makurasvoja ei saa käyttää.
Ja sille keksitään kaikenlaisia nimiä, jotta se kuullostaisi herkullisemmalta.
1500 kaloria kuullostaa aktiivisesti päivittäin liikkuvalle kovin vähäiseltä, olethan varovainen?
Karppilassa on kitukaloreista näkynyt todella monta huonoa esimerkkiä vuosien varrella.
Kokemus on osoittanut, että ruokavalion täytyy olla arjessa toimiva, että siitä tulisi mitään. Lisäksi työkavereiden kanssa ruokailu on sosiaalisesti tärkeää.
Joo, seurailen tuota kalorimäärää juuri siksi, ettei energiamäärä jäisi liian matalaksi. Ketoosin takia nälkä usein lähtee ja silloin täytyy aina välillä pakottautua syömään.
En tosiaan toteuta ketogeenistä ruokavaliota ensimmäistä kertaa vaan vuoden 2006 menin pitkälti kokonaan Atkinsin induktiolla, joten jotain kokemusta on.