els kirjoitti:
Eikös noi kalorittomat kuulu lähinnä kitukuureihin, malliin pianonvirittäjät?
Eikäpä silti, ostin minäkin purkin psylliumia vuosituhannen alussa, kun sitä hehkutettiin. Ja kokeilinkin, ja se maistui aina lopputuotteessa (eikä suinkaan järin hyvältä), joten käyttö jäi muutamaan kertaan (ihan kuten niiden soijarouheidenkin, joiden makua kukaan talossa ei voinut sietää).
Laihtujan olisi varmaan parempi valita sellaisia ruokia, joiden avulla kropan rasvavarastot saadaan avautumaan käyttöön?
Se on nykyisten karppikirjailijoiden (ja useimmiten onneksi myös karppilan väen) tapa.
Se tekee prosessista muutenkin mukavamman ja nälättömämmän.
Ja tuo "tyhjä" mahan täyttäminen on vain mahalaukun venyttämistä ja aiheuttaa sen, että kylläiseksi tuleminen vie pitempään.
Itse psyllium kyllä maistuu hieman läpi, mutta olen huomannut sen olevan oikein hyvää pizzapohjaan ja vohvelitaikinaan - psyllium jos paksua vohvelitaikinaa ja pofiber jos ohuempaa.